Tomt hemma

2020-07-20 18:37

Alla våra små flyttfåglar har lämnat hemmet och har flyttat till sina nya ägare. Vad jag saknar dem. Tur jag behöll en av dem, Mickan. Hon är helt underbar och jag hoppas resten av kullen är detsamma.

Vi börjar nu planera för höstens kullar i och med att de blivande mammorna snart börjar löpa. Jag ser så  mycket fram emot det för det är så spännande kombinationer jag skall göra. Petronella, Milla, Julie och senare i vinter löper Swea.  Två av tikarna har gått tomma tidigare så därför väljer vi att försöka para dem på nästa löp igen.

Är du intresserad av mopsvalp? Hör gärna av dig per mejl och berätta om hur ni bor, arbetar och om hur familjesituationen ser ut. Mopsen är ju en varelse som inte gillar att sitta ensam. Läa under puppies om min tanke om mops och dess leverne.

Ha en väldigt trevlig sommar


Mina små flyttfåglar

2020-06-22 13:33

Valparna är 10 veckor och har börjat flytta till sina nya hem. Det är så spännande med de första samtalen från de nya hundägarna om hur första nätterna har gått, hur allting fungerar i det nya hemmet och att de älskar sin valp så  mycket.

Roligt är också att höra att mycket om man berättat och tror att köparen kanske inte riktigt förstår, att det besannats. Till exempel det här med att mopsen ofta går med en när man reser sig upp, går med en överallt, somnar på foten eller biter ben på fötterna.   Mopsar ät ju sådana!

En arbetsvecka kvar sen har jag tre veckors semester, det ska bli skönt med långa mornar, lång frukost, mys och bad i solen, sköna kvällspromenader. 

Vi planerar att para om de tikar som gick tomma nu när de börjar löpa igen.

Ha en härlig vecka!!


Lurade igen

2020-06-08 15:52

Vi som trodde att fina Julie skulle fått valpar helgen som va, vi blev grundlurade av henne. Hon var tom. Inte en enda valp där i magen. Så tråkigt tycker vi och jag vet att några fler tycker det också.

Men vi ger inte upp, nej då, vi parar två andra tikar här i juni men tyvärr föds inte de valparna föränn i augusti och blir höstvalpar. Men det är mysigt det med.

Valparna hemma har precis fyllt 8 veckor och jag lovar att det är full fart på dem här hemma. Tur vi har bästa lekfröken Alexa som är så snäll och underhåller dem nästan hela dagarna!

Jag skriver mer här på bloggen om när vi åker och träffar hanarna vi planerar att para med. Må gott i solen i sommar :-)


Dåliga nyheter

2020-05-26 19:23

Hej alla, jag har dåliga nyheter........ Julie som vi trodde var dräktig, var tom. Vi åkte med henne till en veterinär som röntkade henne och konstaterade att hon är tom på valpar. Vad det svinder i mitt hjärta.....all tid man lagt ner för att få denna tik dräktig. Resa upp till Skellefteå, bo där i 2 dagar, lämna kvar hjärtat för att det inte är rätt dag. Hon paras på dagar hon och vi tror är rätt, jag hämtar henne i Sundsvall, vi väntar av hela vårt hjärta och tror att de två parningar hon fått ska vara de rätta....men nej.

Så nya tag, nya mål, vi löser allt....

 

tack till alla er som hejat och hoppats på att det skulle blivit fantastiska valpar...


Tacksamma

2020-05-18 15:17

Vi är mer än tacksamma till alla er som kikar in på vår sida om mops. Vi vet att idag så är det många som letar efter mopsvalp och vill i och med det lägga upp ett varningstecken.......... var aktsamma var ni köper er humd ifrån.  Låt magkänslan styra och se det som en positiv egenskap att det känns bra 

 


Hjäääälp

2020-05-14 12:51

Hjäääälp. vad många det är som ringer om valp!! Jag förstår inte vad som hänt? Det är nästan så folk börjar bjuda över det pris man redan satt på valparna för att få tillgång att köpa valp. Roligt att många är intresserade men jag känner också att det är väldigt många man får säga nej till av olika skäl. Mest för att valparna inte räcker till men även för att man känner att jag ställer ganska stort krav på valpköparna.

Valparna vi har i lådan just nu är ju helt underbara. De har börjat busa med varann, morra, kappdra i leksaker mm Jag älskar att bara sitta och titta på dem....


Stor efterfrågan på valp

2020-04-28 13:55

Just nu så är det stor efterfrågan på söta mopsvalpar. Många hör av sig och undrar massor, det är bra men det leder också till att man kanske inte hinner svara på allas nyfikna frågor. Valpkullen vi har fått nu är tingad men vi har parat ytterligare en tik som förhoppningsvis får valpar om ca 5 veckor, hon som jag skrev om i det tidigare inlägget.

Här hemma har valparna har öppnat ögonen och börjat röra på sig lite mer, de äter, smackar, tar sig framåt lite och så sover de, massor. Viva är fantastisk i sin mamma-roll 


Valparna har kommit

2020-04-14 17:54

Att vara uppfödare och få vara med om när det kommer nya små raringar till världen är fantastiskt på många olika sätt. Framför allt när allting går "som det ska", det vill säga när tiken valpar enkelt, valparna kommer ut enkelt och med jämn och lagom takt.

Men det är ju inte alltid allt går enligt regelboken. Jag har fött upp hundar i 30 år i juli månad så jag har varit med om ganska många olika valpningar. 

Viva valpade för två dagar sen och fick 3 hanar och 2 tikar. jämn och fin kull med bra pigment. Viva var så duktig men höll mig vaken i nästan 1,5 dygn innan hon behagade att krysta ut den första valpen. Viva är en underbar  mamma som ligger och pysslar om sina valpar hela tiden när hon inte äter eller sover förstås.

 


Påsktider, valptider

2020-04-09 17:06

Nu stundar Påskhelgen, ledighet, skönt väder förhoppningsvis, sköna sovmorgonar och långa frukostar. Ja och så väntar vi ju valpar om några dagar. Lilla Viva är så tjock. Vi har lite gissningstävling här hemma om hur många det är. Jag tror 4 normalstora eller 6 små valpar. Vi får se vad det blir... Mest viktigt är att allt går bra. Viva har haft en kull tidigare, då blev det 4 tikar.

Vi har även varit på äventyr upp till norrland och parat en tik. Spännande och se om några veckor om den långa färden bär någon frukt (valpar).

Önskar alla en riktigt skön Påsk trots att vi inte kan ses om umgås som vi är vana.

 


Luriga Petronella

2020-03-26 11:38

Jaaa, vi som trodde Petronella hade valpar i magen, några stycken i alla fall......trodde fel. Hon va tom, skendräktig som det heter på hundspråk. Tråkigt men sant men vi får para henne nästa löp i sommar igen.

Viva, vår ryska fina tik hon väntar valpar i alla fall. Hon är tjock och trind om magen och har tre veckor kvar till sin valpning. Det blir spännande, samt att vi i dagarna ska åka och para P'zazz Conztanca som löper nu. 

Annars så arbetar jag hemifrån just nu, tacksam att det går lösa på det sättet när jag har både astma och förhöjt blodtryck och vill inte åka kollektivtrafik. Hundarna är glada som får sällis och jag är glad att isolera mig med stora dottern som oxå arbetar hemifrån.

Bilder kommer!!

 


«juni 2023»
måntisonstorfrelörsön
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Besökare idag: 7
Denna månad: 30
Totalt: 128802