Nu är de här!

2020-10-15 15:26

När dag blir kväll och kväll blir natt för ott gå över att bli morgon då kommer nästan alltid våra valpar här på Götavägen 10. Igår föddes 5 fina fawn-färgade pojkar 

Jag är så glad och lycklig över att det gick så bra för Petronella att föda sina valpar och att hon visar sig vara en helt fantastisk mamma är också fantastiskt. Jag har ju varit med om mopsar som inte har förstått det där att vara mamma utan trott att hon "pruttat ut några bajskorvar" som jag får plocka upp och göra vad jag vill med för att nu ska mamma mops gå och lägga sig i soffan igen.

Jag har fött upp Tibetansk Spaniel tidigare i 25 år och under de åren hann det bli några kullar. Alla tikar har verkligen varit ur-mödrar. I princip skött allting själv och det facinerade mig så enormt. Mammorna ville inte ens gå ut och kissa, de i princip vägrade lämna sina valpar. Jag bar ut dem med koppel så att de gjorde vad de behövde och sen drog de mig hem igen, räknade in alla valparna och la sig tillrätta i valpkorgen.

Så det var ganska stor omställning till att börja föda upp mops kan jag säga :-) verkligen ett stort lappkast! Men jag har lärt mig så mycket på resan och det är väl det som är så facinerande med uppfödning, man blir aldrig fullärd.


Magarna växer

2020-10-02 14:57

Nu är det inte lång tid kvar tills de små tittar ut. Petronella har lite mer än 2 veckor kvar och Jackie har lite mer än 3 veckor kvar så snart föds de, de små vi längtat efter så mycket. Det är  ju många som hört av sig om valp, många har ställt sig på kö men till er som VERKLIGEN är intresserade, hör gärna av er igen.


Vi tror att det är några därinne...

2020-09-09 10:00

För er som inte vet så går hundar dräktiga (gravida) i 9 veckor. Så redan vecka 3-4 börjar man se om det anan några små därinne. Förutom att magen växer så brukar tikarna bli lite lugnare, hungrigare, tröööööttare. Det tycker vi oxå att våra eventuellt blivande mammor har blivit.

Längtar att kunna åka och titta hur många små det är där inne.


Nu är de parade

2020-09-01 08:40

Nu har våra tikar åkt hela vägen ner till Skåneland och haft dejter med , i mina ögon, de mest passande hanarna jag kan tänka mig till mina fina  tjejer.

Hanarna är trevliga hanar, mycket ras-representativa i mina ögon, och jag hoppas de kompletterar mina tjejer bra. Jag hoppas på fawfärgade valpar MEN det kan även bli någon svart då en av papporna är en svart hane som lämnar båda färgerna, spännande tycker jag.

Valparna beräknas att födas i mitten på oktober och vara leveransklara precis före jul.

Nu håller vi tummarna för att allt går bra! Under Puppies står det mer om vilka tikar som är parade! 


Äntligen har löpen kommit igång

2020-08-12 16:33

Vi som hade planerat fler än en valpkull i vår fick snällt foga oss efter tikarna där två stycken gick tomma. Men nu planerar vi höst/vintervalpar istället då tikarna precis börjat löpa inom en vecka. Så nu planeras resor till de blivande kavaljerna. Jag hoppas verkligen att vi får till det ;-)

Vi kommer att lägga in mer info under Puppies om blivande kombinatinationer.


Tomt hemma

2020-07-20 18:37

Alla våra små flyttfåglar har lämnat hemmet och har flyttat till sina nya ägare. Vad jag saknar dem. Tur jag behöll en av dem, Mickan. Hon är helt underbar och jag hoppas resten av kullen är detsamma.

Vi börjar nu planera för höstens kullar i och med att de blivande mammorna snart börjar löpa. Jag ser så  mycket fram emot det för det är så spännande kombinationer jag skall göra. Petronella, Milla, Julie och senare i vinter löper Swea.  Två av tikarna har gått tomma tidigare så därför väljer vi att försöka para dem på nästa löp igen.

Är du intresserad av mopsvalp? Hör gärna av dig per mejl och berätta om hur ni bor, arbetar och om hur familjesituationen ser ut. Mopsen är ju en varelse som inte gillar att sitta ensam. Läa under puppies om min tanke om mops och dess leverne.

Ha en väldigt trevlig sommar


Mina små flyttfåglar

2020-06-22 13:33

Valparna är 10 veckor och har börjat flytta till sina nya hem. Det är så spännande med de första samtalen från de nya hundägarna om hur första nätterna har gått, hur allting fungerar i det nya hemmet och att de älskar sin valp så  mycket.

Roligt är också att höra att mycket om man berättat och tror att köparen kanske inte riktigt förstår, att det besannats. Till exempel det här med att mopsen ofta går med en när man reser sig upp, går med en överallt, somnar på foten eller biter ben på fötterna.   Mopsar ät ju sådana!

En arbetsvecka kvar sen har jag tre veckors semester, det ska bli skönt med långa mornar, lång frukost, mys och bad i solen, sköna kvällspromenader. 

Vi planerar att para om de tikar som gick tomma nu när de börjar löpa igen.

Ha en härlig vecka!!


Lurade igen

2020-06-08 15:52

Vi som trodde att fina Julie skulle fått valpar helgen som va, vi blev grundlurade av henne. Hon var tom. Inte en enda valp där i magen. Så tråkigt tycker vi och jag vet att några fler tycker det också.

Men vi ger inte upp, nej då, vi parar två andra tikar här i juni men tyvärr föds inte de valparna föränn i augusti och blir höstvalpar. Men det är mysigt det med.

Valparna hemma har precis fyllt 8 veckor och jag lovar att det är full fart på dem här hemma. Tur vi har bästa lekfröken Alexa som är så snäll och underhåller dem nästan hela dagarna!

Jag skriver mer här på bloggen om när vi åker och träffar hanarna vi planerar att para med. Må gott i solen i sommar :-)


Dåliga nyheter

2020-05-26 19:23

Hej alla, jag har dåliga nyheter........ Julie som vi trodde var dräktig, var tom. Vi åkte med henne till en veterinär som röntkade henne och konstaterade att hon är tom på valpar. Vad det svinder i mitt hjärta.....all tid man lagt ner för att få denna tik dräktig. Resa upp till Skellefteå, bo där i 2 dagar, lämna kvar hjärtat för att det inte är rätt dag. Hon paras på dagar hon och vi tror är rätt, jag hämtar henne i Sundsvall, vi väntar av hela vårt hjärta och tror att de två parningar hon fått ska vara de rätta....men nej.

Så nya tag, nya mål, vi löser allt....

 

tack till alla er som hejat och hoppats på att det skulle blivit fantastiska valpar...


Tacksamma

2020-05-18 15:17

Vi är mer än tacksamma till alla er som kikar in på vår sida om mops. Vi vet att idag så är det många som letar efter mopsvalp och vill i och med det lägga upp ett varningstecken.......... var aktsamma var ni köper er humd ifrån.  Låt magkänslan styra och se det som en positiv egenskap att det känns bra 

 


«januari 2023»
måntisonstorfrelörsön
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Besökare idag: 0
Denna månad: 172
Totalt: 127892