Vi väntar smått!

2021-04-15 11:32

Nu när solen lyser som mest, vårfåglarna kvittrar och man börjar ana på riktigt att våren är här....kan vi konstatera att Milla väntar smått. Så spännande att vi knappt kan bärga oss.  Magen har börjat bli lite rundare, Milla själv mycket lugnare och mycket mer hungrig.

Fina Milla som var världens bästa mamma när hon hade sin förra kull......vad vi längtar!


Äntligen lite ledighet

2021-04-01 15:59

Äntligen är det helg, låååång helg, och vi skall tillbringa Påsken hemma. Det ska bli så skönt med långa prommisar i skogen med hundrna, mys i soffan, lite pyssel i trädgården och äta god mat. På lördag ska vi ha lite påsklunch för barn och barnbarn, alla har haft corona så det känns säkert.

Glad Påsk på er alla där ute!!

 

Påsk


Väntan

2021-03-25 17:31

Nu har båda tjejerna blivit parade och nu börjar en lång väntan. Väntan på att vi ska kunna konstatera om de är dräktiga eller ej. Det tar ca 21-28 dagar innan  man ser det och det är långa dagar, jag lovar. Sen, när man har konstaterat dräktighet eller ej så kan man andas ut, oftast tills valparna kommer på dag 63:ish. Så nu håller vi tummarna!

Idag så arbetade jag hemifrån, jag satt ute i solen på lunchen en stund och  tänk, jag han se både flugor, en fjäril och en spindel :-) Älskar våren 


Nu kanske det händer....

2021-03-12 10:47

Ja, har vi tur nu så kanske vi har valpar om ca 10 veckor.

Två av våra tikar har börjat löpa och skall paras inom snar framtid. Såklart är våra tikar friska, sunda och utställningsmeriterade. Vi har bara fawn-färgade (gula) tikar. Om du funderar på valp, klicka gärna på puppies och läs lite om mina tankar om rasen. 


Är det vår nu?

2021-02-22 08:55

Ìgår var jag och äldsta dotterna Malin ute med alla hundarna i skorgn. Åhhh vad de älskar att springa lösa, jaga varandra, böka i jorden och bära kottar. Man blir alldeles varm i hjärtat när man ser deras glädjerus.

Men man funderar ju på hur det står ställt med naturen. Är det vår nu, på riktigt eller är det bara en försmak av våren? Kommer det decimetervis med snö igen snart så man måste ta fram den STORA spaden. Hoppas inte :-)


Fodervärd

2021-02-08 16:19

Hur mycket man än älskar sina små fyrbenta så är det som uppfödare svårt att ha alla hundar hemma. I alla fall tycker jag det. Jag känner att jag måste ju ha tid att älska dem alla lika mycket, ge alla den tid de behöver av aktivitet, pussar, kramar,träning med mera. Att ha för många hundar hemma gör att man måste börja skala av på någonting, det vill inte jag.

 

Så därför söker vi fodervärdshem till kommande valp i sommar.

Vi har även en vuxen tik, helt problemfri, frisk, glad, underbar på alla sätt som söker ett nytt hem.

Är du/ni intresserade hör gärna av er. Vill du veta mer om vad det innebär att vara fodervärd enligt Svenska Kennelklubbens regler kan du gå in på SKK.SE, skriva fodervärd i länken och sen läsa vidare. 

 

Är du intresserad? Hör gärna av dig


Härliga dagar

2021-01-26 10:57

Snön har anlänt till Täby och det tycker mopsarna är underbart. De runsar runt med varandra och har så himla roligt, det sen nästan ut som att de stundtals dansar eller leker tafatt.

Skönt med snö, då kan hundarna springa rätt in i huset och upp på soffan utan att alla tassar måste torkas rena. Mopsarna har ju så bråttom när de kommer in, de vill inte stå still och torka tassarna de vill fortsätta att rusa och busa en stund.

Snart går vi in i februari månad, januari har bara rusat iväg känns det som. Går februari lika fort så kommer snart vårblommorna blomma för fullt i rabatterna, skönt. Jag längtar till våren, solen som värmer och smeker huden och ljusare kvällar...


Alla valpar har hittat hem!

2021-01-18 11:43

Äntligen har vi hittat ett underbart hem till lilla Ozzy. Han har blivit rospigg och bor vid en 4 H-gård uppe i Norrtälje med Johanna och Pascal. Det känns så skönt att lämna över en valp där man ser att den är SÅ efterlängtad. 

Efter att jag drabbats av Covid-19 innan jul så har jag blivit drabbad av en trötthet i kroppen som är enorm. Jag måste verkligen försöka att inte vara den där duktiga starka människan jag var innan jag blev sjuk utan försöka lyssna på kroppen så det inte sker någon annan biverkning i kroppen. Igår var Malin här och vi gick ut med hundarna 3,3 km, vi gick i sakta tempo, men ändå så var jag tvungen att lägga mig o vila (läs sova) i soffan i en timme efteråt. Kroppen är helt utslagen efter prommisen. Så tråkigt men känner att det är väl bara att acceptera.

Så skönt med snö ute, det blir så mycket ljusare ute längre då plus att hundtassarna är rena på hundarna när de varit ute och sprungit en stund på tomten. Sen blir det ju lite ljusare också varje dag, det glädjer mig så mycket!!


Hanvalp söker nytt hem

2021-01-06 13:36

Ibland blir det inte alltid som man tänkt det. Covid-19 har förändrat livet för många och så nu även för en familj som köpte en av våra underbara hanvalpar. Uppsägningar, förändrade arbetstider mm.

Så nu söker vi ett underbart hem till P'zazz Wistleblower som bara hann bo i sitt nya hem i 2 veckor.

Han är en glad, busig, härlig valp som älskar människor. Är du intresserad och vill höra mer ring 0709-662303.

IMG_2128

IMG_2127

 


Vad tiden rusar

2020-12-06 10:54

Våra valpar växer och har sakta men säkert börjat utvecklats till egna individer. En fartig, en superglad, en lite blygare men alla är helt fantastiska små gryn. Alla har alla öron, tår, fina pälsar och tänder. De är som små pirayor just nu. Hänger och drar i strumpor och annat roligt de kan dra och slita i trots att det ligger massor med valpleksarer på golvet.

 

Vi har eventuellt en tik och en hane kvar till salu som är leveransklara före jul. Är du intresserad av valp får du gärna läsa mer under puppies och höra av dig på mail eller telefon.


«januari 2023»
måntisonstorfrelörsön
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Besökare idag: 0
Denna månad: 172
Totalt: 127892