Valparna 8 veckor idag

2016-06-21 16:28

Idag fyller våra små under 8 veckor och vi kan inte titta oss mätta på dem. De är så underbara och vi har hittat så härliga hem till dem alla. Efterfrågan på vår ras är stor så man måsta vara noga när man säljer valpar. Om två veckor är det flyttdax som det ser ut idag.


Hane till salu

2016-06-08 15:04

Nu växer valparna så det knakar. De har blivit så stora och ser så fina ut. Man kan bara säga att jag är SÅ glad och stolt över de små liven   Vi har en hane kvar till salu :)

!!Hilma 2 weeks

Mamma Hilma när hon var 3 veckor

Hector 2 weeks

Morbror Tiger när han var i samma ålder.


Hilma har fött sina valpar!!

2016-05-02 15:45

Äntligen är de här, Hilmas små underbara bebisar. Hilma är en helt fantastisk mamma, precis som hennes mamma Ollie var mot sina valpar. Tvättar, putsar, diar, sover med dem och det är alltd rent och prickfritt i den nyinköpta lådan.

Hilma fick 3 hanar och 1 tik. Hela kullen är så jämn storleksmässigt sett. Det enda som skiljer dem åt är att en hane är lite ljusare än de andra, Tiken är mörkast och de andra två hanarna är "normal fawn färg".

Än så länge ser de inte och hör ingenting alls. De bara äter, sover hela dagarna och nätterna. men om ca 6 dagar börjar de öppna ögonen.

Bilder kommer så småning om. Just nu så försöker vi bara låta Hilma njuta av de små och känna sig trygg i sin mamma-roll.


Magen växer

2016-04-21 13:49

Hilmas mage växer och vi hoppas på att det är fina friska valpar där inne. Som "första gångs mamma" så har allt gått enligt regelboken så långt. Hilmas mamma Ollie är en mamma som var så himla duktig med sina valpar från första sekund. Ollie har stor empati och har agerat surregatmamma åt många kullar hemma hos oss. Hur som helst så är det ju inte lång tid kvar nu till valparna tittar ut, en vecka ungefär!!

Våren är här och det blir många långa skogsprommisar med hundarna. De bara älskar att busa runt i skogen och i vattnet som vi passerar. De ser inte alls samma saker som jag ser när vi är ute. Jag går och njuter av alla blåsippor, vitsippor m.m som vi ser medan hundarna rusar runt o dem och har jätteroligt.

Det blir lite utställningar framöver samt utbildninga på nya raser. Vi går en spännande tid till mötes :)


Våren är här och vi tror vi ska ha valpar!!

2016-03-21 15:46

Äntligen är våren här, även om det inte ser ut så just idag men jag har sett tussilago och då är det vår ;-)

Januari, februari har rusat iväg. För några helger gick Cruft's av stapeln men jag kunde inte närvara när jag hade annat domaruppdrag den helgen samt fick chansen att göra en aspirant-tjänstgöring på Dobermann på en special i Södertälje. JAg var så glad att jag fick tillfälle att gå för ras-specialisten Tord Byström och att de kom så många hundar. Jag klarade mig i alla fall och är nu även domare på den rasen!! Jippiiiiee!!

Vår finaste Hilma, Tigers syster P'zazz Hip Hip Hurray tror vi väntar valpar med läckra CH Zumas Razz Ma Tazz. Jag återkommer lite med mer info om det är något och när det blir av. Spännande är det i alla fall....

Jackie, P'zazz Dreamcatcher blev inbjuden på Puppie of the Year på fian Grand Hotell mitt inne i Stockholm City. Alla valpar som under tiden de tävlat i valpklass på SKK:s utställningar och placerat sig som BIS 1 eller BIS 2 blir inbjudna att delta i denna tävling. Det är en utslagstävling där tikar tävlar för sig och hanar för sig. Domaren tittar på två hundar och tar ut en som vinnare som sen går vidare till nästa delfinal. Jackie klarade sig ända till tredje sista finalen, där hon blev slagen av en fin fransk bulldogg som sen blev bästa tik. Hon var helt fantastisk!! Jackie skötte sig jättebra, jag var stolt som en tupp över hennes storslagna framgång i tävlan mot alla dessa fina valpar. 


Tiden har gått fort...

2016-01-26 15:45

Ja, det har den! Alldeles för fort. Det inser man om inte annat när man ser vad länge sedan det var jag uppdaterade min hemsidas blogg. Men som kanske en del förstår har det varit massor med annat som har tagit min tid. 

Vi har byggt om hela vår undervåning i huset i princip, slagit ut väggar, blåst ut hela köket samt gjort om hela toaletten på övervåningen. Självklart är det inte vi som byggt om, jag och Thomas alltså, utan det har en bygg-firma gjort. MEN det är slitsamt att bo i en byggbarack, sandgolv, duscha och diska disken i samma utrymme, bygg-gubbar som kommer tidigt på morgonen, slussa hundar.....Men nu är det klart i alla fall så jag ska inte lägga mer tid att tänka på det. Sen kom julen, lagom efter julen kom ett otrevligt brev från SKK då en uppfödarkollega anmält mig.  Samt att jag försöker vidareutbilda mig som domare på fler raser....det tar sin tid ska gudarna veta!!

Vår ryska Montes Auri Uni My Love har åkt tillbaka till Ryssland då hon var sjuk och en ny liten Viva har kommit hit istället. En helt fantastiskt söt liten mops-fröken som är så himla trevlig och lättlärd. Det ska bli spännande och se hur hon utvecklas i framtiden.

Vi hoppas på att få lite mopsvalpar också under året, två kullar om vi har tur. Men det återkommer jag till lite längre fram när det är aktuellt.


Hösten är här

2015-11-09 16:27

Hösten är här varken man vill eller inte. JAg vill inte.....men nu när den verkligen är här så måste jag ju säga att vi har haft en fantastiskt vacker höst!! Vilket väder! och vilka dagar!!

Har varit på utställning i Växjö där det var hela 19 valpar anmälda och 67 vuxna. Domare var Patrik Cederlöf.

DK CH FICH SECH FIV-14 P'zazz  Hey Handsome tog sitt sista CACIB för sitt Internationella Championat! Gissa om jag är glad? SUPER-glad!!! Finaste Tiger 

Växjö-15

 


Winner- Jackie!!

2015-10-20 13:40

16 och 18 oktober 2015 var det utställning i Dortmund, Tysklands största utställning under året!!  Mina hundar var där och tävlade såklart ;) 

P'zazz Dreamcatcher, 13 månader (Jackie) blev Bäst i rasen båda dagarna och kan numer titulera sig Bundesjugendsieger 2015 och Fall-Junior Dortmund Winner 2015 samt att hon blev Cruft's kvalificerad 2016.

Jackies mamma HeJW-13 P'zazz Bling Bling Party tog CACIB båda dagarna och fick automatiskt två titlar hon med: Bundessieger 2015 och Fall Dortmund Winner 2015, samt att även hon kvalificerade sig till Cruft´s 2016.

BISS C.I.B NORDUCH FIW-13 SEV-14 P'zazz Pay Attention blev bästa hane ena dagen med CACIB och kan titulera sig Fall Dortmund Winner! GRATTIS Sofia!!

Vilken helg för alla fina våra mopsar 


Skämmshatten är på

2015-10-06 12:22

Jaaa, det är den!

 

Usch vad jag skämms att jag inte har skrivit här på flera månader....men det har varit så fullt upp med allt ifrån att vi håller på och bygger om (mest det) till att jag har dömt en del, varit på semester och själv ställt ut lite.....

Kenneln har sina två första två internationella champions på mops!! 

 

GRATTIS SÅ HIMLA MYCKET!! Jag är så stolt att jag spricker 

Pia och Plura

Kullsyskonen CH P'zazz Pay Attention  ägare: Sofia Sundqvist, Finspång

och CH P'zazz Pricilla  ägare Lena och Mikael Penttinen, Upplands Väsby

 

Sen så var tibben P'zazz Never Say Never på Europa Vinnar Utställningen i Norge och blev Bästa Veteran-tibbe på den utställningen!! Helt otroligt roligt!! GRATTIS Johanna Båssar, Finland

Svante

 

Sen vill vi passa på och välkomna en ny familjemedlem som kommer nu på söndag (äntligen)!! :

Montes Auri Uni My Love

Unji

Unji kommer från Ryssland, från uppfödaren Elena Checkalenko. Hon har en riktigt fin hane som jag beundrat länge och han är pappa till denna lilla mopsfröken. Unji är 5 månader och kommer att presenteras nhärmre här på hemsidan lite senare.

 

Vi åkte till Eckerö och ställde ut hundarna bara över dagen. Både Ingela och Jackie vann sina klasser. Jackie blev placerad 2 bästa tik med finskt cert!! JIPPIEE!! Domare: Paul Scanlon, Irland.

 

Eckerö 2015


Alla valpar ä sålda

2015-07-01 11:33

Telefonen ringer flera gånger om dagen, jag får flertalet mail och trycket att köpa mopsvalp är enormt. Förstår väl jag det att "alla" vill ha en mopsvalp. Men jag kan känna både glädje och sorg över att efterfrågan är så stor. Glädje över att många tycker om och vill ha en mops, sorg över att den stora efterfrågan gör att fler inte så igenomtänkta parningar sker och det resulterar i kanske inte det bästa avelsresultatet.

Som mopsuppfödare har vi mycket att tänka på när vi avlar och även, när valpen flyttat till sitt nya hem, följa upp och se vad det blev av den lilla krabaten. Eller ta ansvar om det händer något tokigt med den lille under dennes uppväxt, stötta den nya ägaren, leta information, delge, göra sitt bästa helt enkelt...

Nu är det bara en arbetsvecka kvar för mig och några härliga vecvkor med semester, döma på lite utställningar, englandsresa mm stundar..... det ska bli skönt!

Hoppas alla ni får en riktigt skön sommar!!


«oktober 2020»
måntisonstorfrelörsön
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Besökare idag: 19
Denna månad: 529
Totalt: 117044