Valp-namn

2015-06-08 17:04

Valparna växer och fyller 6 veckor idag! Vi har full fart hemma och alla de små har fått sina namn 

Det är ett krux det där med att sätta namn på valparna. jag kan fundera hur mycket som helst och varje namn är valt med omsorg...... 

P'zazz Blinddate - Hane

P'zazz Best Seller - Hane

P'zazz Branded Design - Tik

P'zazz Best Champagne Ever -Tik som ska stanna

P'zazz By The Way - Tik 


3 veckor och 2 dagar

2015-05-20 09:30

Nu har de blivit tre veckor våra små och vi kan snart börja ta emot alla som vill komma och titta på "sin" valp.

Valparna ser, de har börjat höra, de leker med varann och börjar bli egna individer, speciellt en tik som sitter och ylar när hon är hungrig och mamma Ingela är "på rymmen" någonstans i huset.   Har aldrig varit med om en sådan valp tidigare !!

Bilder kommer!


Valparna växer

2015-05-12 10:12

Det är så härligt at skriva att valparna växer och mår bra! Idag har alla fem öppnat ögonen och äter som bara den. De börjar bli lite mer aktiva i lådan, framför allt när de ser att mamma Ingela står där och tittar på dem, då kryper de runt som stora myror och väntar på att hon ska hoppa ner. Några morrar lite och några piper. 

Ollie har opererat sig. hon hade en godartad tumör som växte ut från livmodern. Finaste Ollie, lite tilltufsad  och trött igår när hon kom hem från Täby Kyrkby Veterinärklinik, men jag vet att Bo Ernborg är duktig veterinär så det känns ganska bra ändå. Idag är Ollie en mycket piggare mops, det är skönt och se. :-)

 


Valparna har kommit

2015-05-04 21:51

Äntligen, valparna har kommit!! Och Ingela är en helt underbar mamma till de 5 små undren 💗

Vi fick 2 hanar och 3 tikar. Alla mår jättebra och föddes med bra vikter. Den minsta vägde 145 och den största 225, så det var 5 ganska stora valpar i Ingelas mage!!

För tillfället är dagarna ganska enformiga här på Götavägen. Valparna äter, sover, kissar och bajsar.😃

här kommer en bild på de små ❤️

 

image


En kvintett

2015-04-22 10:33

Vi har varit och tagit en röntgen på Ingela för att se hur många valpar hon gömmer i sin stora mage. Bilen var klar! Fem valpar och alla låg åt rätt håll....idag är det exakt 7 dagar kvar till Ingela är beräknad till att föda sina valpar. Spännande.......

 

Pricilla head


Fästingtider

2015-04-01 13:13

Nu börjar våren sakta komma även här i stockholmstrakten och med värmen kommer ju även fästingarna!!

Nu mer har det kommit ett väldigt bra fästingmedel ( det bästa såhär långt i alla fall tycker jag och många till) Bravecto.

Bravecto, är inte receptfritt utan man måste ringa till veterinären och få det utskrivet. Medlet är i tablettform så man behöver inte hålla på och sära pälsen, vara rädd att det blev fel, vara uppmärksam att inte krama om hunden  ett tag efter man har lagt på det flytande medlet.... näe, som sagt en tablett som räcker upp till 12 veckor, hunden kan bada så mycket den vill!! Man kan ge valpar från 8 veckor preparatet så det är ju också väldigt bra tycker jag, då är det ganska skonsamt.

Jag provade det här på mina hundar förra året och var mer än nöjd 

 

braveco


Lite av varje

2015-03-25 15:07

Snart rusar vi in i april månad och i april händer det mycket. Amanda fyller 20 år (HJÄÄÄLP vad hände med vår lilla myra?  ) Det är Svensk Vinnarutställning under påskhelgen på mässan och för er som gillar tibbar eller mopsar så går de på söndagen. Över 100 mopsar var anmälda tror jag. Sen så startar utställnings säsongen sakta men säkert efter det. Jag har flera raser jag vill vidareutbilda mig på så det är bara att sätta fart :)

Tikarna hemma har blivit lite rundare om magen så valpar blir det helt klart!

Sen så kommer jag att para min Tyra (tibbe och black and tan)  i maj när hon börjar löpa. Jag kommer även försöka para hennes syster Kiwi en gång till, få se om vi lyckas få henne dräktig. Spännande!!

I kväll ska jag och Lena åka och vaccinera lite hundar och sen blir det våfflor hemma på Götavägen 10! Mums!


Det kommer att bli en rolig vår

2015-03-18 15:36

Nu är det vår ( jo, jag tror faktiskt jag vågar säga det  ) och vi ser fram emot att få lite valpar här hemma. Cilla börjar tjockna till lite även om veterinären påstår att det bara är en valp där inne.  Ingela, jo, jag tror att även hon är med valpar. Den blivande fadern heter HEJW-14 FIJW-14 Yellowlines Bismark eller Håkan kort o gott.

Vi har anmält till några utställningar innan valparna kommer så det ska bli roligt´att ställa ut. Sen ser vi fram emot den stora specialen i sommar i Vadstena!!! Ställa ut lite hund, titta på andra hundar, mysa, äta gott och prata massor med andra uppfödare och goda vänner. 

Lilla Jackie ska göra debut i valpklass, hon har ju precis fyllt 6 månader.


P'zazz Kenzo gjorde debut i Fribourg

2015-02-17 16:37

En av mina exporter P'zazz kenzo hade även han sin utställningsdebut förra helgen med sin matte Suzanne Kotterman. Det var 2 dagars utställning i Fribourg som ligger i Schweiz.

Båda dagarna tog han junior-cert och blev BIM! Det tycker jag var jättebra start :) GRATTIS suzanne!!

Kenzo4

Kenzo med sin matte och domare Torbjörn Skaar, SWE

Kenzo3

Finaste Kenzo 


Best In Show-valp

2015-02-17 16:28

Helgen som var så ställdes Jackie, P'zazz Dreamcatcher ut för första gången på inofficiell utställning i Sollentuna. Hallen var fylld av valpar som var där för att träna och ställa ut för kanske en vidare karriär som små stjärnor :)

Jackie, charmade domare Marie Lönnhammar både i rasen och i Gruppen som hon vann! Helt otroligt. Sen var det Best in show, där alla gruppvinnare tävlar mot varann.......många fina valpar var det kan jag lova!

Domare där var Sofie Lönn som tyckte att vår Jackie var den finaste valpen 4-6 månader! Vad glada vi var och vad stolta vi blev över vårt busfrö som var jättetrött.....

Tack Lena för att du visade busiga Jackie i ras och gruppen   Den här tjejen får följa med fler gågner i år tror jag!

 

JackieBIS


«oktober 2019»
måntisonstorfrelörsön
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Besökare idag: 2
Denna månad: 299
Totalt: 111040