Best In Show-valp

2015-02-17 16:28

Helgen som var så ställdes Jackie, P'zazz Dreamcatcher ut för första gången på inofficiell utställning i Sollentuna. Hallen var fylld av valpar som var där för att träna och ställa ut för kanske en vidare karriär som små stjärnor :)

Jackie, charmade domare Marie Lönnhammar både i rasen och i Gruppen som hon vann! Helt otroligt. Sen var det Best in show, där alla gruppvinnare tävlar mot varann.......många fina valpar var det kan jag lova!

Domare där var Sofie Lönn som tyckte att vår Jackie var den finaste valpen 4-6 månader! Vad glada vi var och vad stolta vi blev över vårt busfrö som var jättetrött.....

Tack Lena för att du visade busiga Jackie i ras och gruppen   Den här tjejen får följa med fler gågner i år tror jag!

 

JackieBIS


Äntligen

2015-02-04 14:40

Äntligen har en av våra mopstikar börjat löpa och vi bönar och ber någon där uppe att vi ska få till bra parningar och att tiken blir dräktig! Blir det så har vi mopsbebisar i början på april 

 

Billie


Nordisk Champion

2015-01-28 14:00

Japp, det har Plura fått bekräftat av Svenska Kennelklubben att han är nu! Plura, eller FIV-13 SEV 14 NORDCH P'zazz Pay Attention, som han heter med alla sina fina titlar. Nordisk Champion blir man när man är Champion i minst tre nordiska länder. Heja Sofia och Plura, bara ett CACIB kvar till Internationellt Championat!!!!

PLURA BIR


Enformiga mörka dagar...

2015-01-20 14:51

Det är lite enformiga dagar nu här hemma. Man går liksom och väntar på att det ska bli lite ljusare på eftermiddagarna när man kommer hem så hundarna hinner ut för promenad i ljuset.  Men det går långsamt.....ljuset  alltså.

Så det blir långa promenader på gångvägarna i efter jobbet. Tur de flesta gångvägarna är upplysta och sandade så att man alipper gå i helt mörker och halka omkring :)

Ingen tik har börjat löpa ännu, det verkar också dröja......

Vi har börjat titta lite på utställningar nu i vår, det blir roligt när utställnings säsongen kommer igång igen. Dels för att man får åka och ställa ut igen men också för att jag får börja gå passiv elev på de raser jag vill vidareutbilda mig på 


MyDog

2015-01-07 16:37

MyDog för min del började snopet. Vi åkte ner redan på fredagen för att ta det lungt, hundarna skulle hinna ut på en prommis, äta och lägga oss i tid. Vi träffade Krister o Marita där nere eftersom vi skulle bo på samma hotell och gick för att äta middag tillsammans. För att göra en lång historia kort så blev jag matförgiftad och låg i sängen halva dagen, med mina hundar jag hade med mig, på lördagen och missade den dagens utställning.

Men Lena P skötte sig utmärkt i ringen med P'zazz Pricilla och blev bästa tik med CACIB och DET var Cillas sista CACIB till hennes internationella Championat! Jag är SÅ  STOLT!!! Jag vet att det låter lite konstigt men det är något speciellt när man föder upp en ny ras o får sin första Internationella Champion!! Jag vet att brorsan P'zazz Pay Attention bara har ett CACIB kvar han med så är det hans tur ;-)

Cilla CIB

Cilla och Lena myser 

Dag nr 2 var vi utvilade och drog iväg till utställningen taggade till max, jag i alla fall :) Tiger, FIW-14 P'zazz Hey Handsome, vann unghundsklassen o blev bästa hane med cert, CACIB och en kvalificering till Cruft's 2016. Tiger, blev sedemera BIM för domare Benny Blid von Schedvin.

Ingela, P'zazz Bling Bling Party, blev 2:a i öppenklass och 3:a bästa tik med rec cert. Cilla, P'zazz Pricilla blev 2:a bästa tik med res CACIB.

Mer än nöjd åkte jag och Lena hemmåt på söndags eftermiddagen och konstaterade att det blev en vldigt bra början på 2015!

Tiger stå 2014

FIW-14 vice JWW-14 P'zazz Hey Handsome

Cruftsinbjudan


Nytt År

2015-01-02 08:58

GOD FORTSÄTTNING  till alla er som läser!

Hoppas ni hade en riktigt trevlig Nyårsafton, det hade vi ute på Vita Husets Hundpensionat tillsammans med familjen Lemmeke och Dodo och Conny. Mycket god mat och som vanligt trevligt sällskap!

Idag fredag så är vi efter en lugn jul och härliga mellandagar redo att åka till Göteborg Och MyDog. Det ska bli jättetrevligt och träffa lite goa vänner och andra man känner igen.

Hoppas ni får en trevlig helg !!😃


God Jul

2014-12-23 07:02

jag tror julfriden har lagt sig på Götavägen 10 i Täby. Jag ska bara jobba några timmar idag seeeeen är det jul för mig med. Skönt.

Vår riktiga fina gran är klädd, skinkan är kokt, alla mat är inhandlad, huset är städat ( puh) pappa har landat på Arlanda, nu kan julen börja!!!

Ikväll ska  i ha en riktigt mysig uppesittar med glögg, godis, osttallrik mm till och med hundarna ska få ha det mysigt med var sitt revben 

Jag vill passa på och skicka en riktigt varm God Jul-hälsning till alla er som läser min blogg och jag inte hunnit prata med!! God Ju, och ett riktigt Gott Nytt År!!

image


Finsk Vinnare-14 och Svensk Vinnare -14

2014-12-16 11:13

I december månad är det inte alls mycket utställningar, endast två som vi brukar åka på och ställa ut. Det är en stor utställning i Helsingfors som brukar vara 2 dagars utställning och sen är det Stora Stockholm,  d.v.s årets största utställning här i Sverige! 

Men vi börjar med Finsk Vinnare!

Jag åkte båt med Lena och Micke Penttinen  till Finsk Vinnarutställning. Alltid mycket folk och hundar på båten. Två hundar ifrån mig var anmälda, Tiger ( P'zazz Hey Handsome) och Cilla ( P'zazz Pricilla).

Tiger har ju blivit så pass gammal nu att han går i unghundsklass, det vill säga hundar som tävlar i den klassen är mellan 15 och 24 månader. Tiger vann klassen och tillslut även tävlan om bästa mopshane den dagen och blev även tilldelad cert och CACIB!!!!

Lena visade Pricilla i Championklass som hon vann och sedemera vann även hon tävlan om bästa tik med CACIB ( Cilla är ju redan Finsk Champion)  Så tävlade vi mot varann där Tiger vann och blev Bäst i Rasen, Cilla Bäst i motsatt kön. Bägge två fick var sin titel Finsk Vinnare 2014 och båda kvalificerade sig till Crufts 2015! Vilken dag!!!

Finsk Vinnare 2014

 

Svensk Vinnare 2014

Domare Yvonne Larsson som föder upp mops sedan många år tillbaka under kennelnamnet Zodiaken. Det var 100 mopsar anmälda totalt!

FIV-14 P'zazz Hey Handsome vann Unghundsklassen med CK men blev oplacerad i bästa hane.

CH P'zazz Pricilla kom 2:a i championklassen och slutade som 3:a bästa tik.

CH P'zazz Pay Attention ( Cillas bror) blev Bäst i rasen och Svensk Vinnare 2014! Förra året tog Cilla den titeln! Helt galet roligt!

TACK Lena, Micke, Sofia för sällska och mycket god handling, som alltid! 

Plura BIR1

PLURA BIR

En glad Sofia med finaste Plura!!! GRATTIS!!!


En ny Internationell Champion

2014-11-27 12:20

Finaste P´zazz Never Say Never, som bor hos Johanna Båssar , kennel Shandita, har blivit Internationell Champion. Så himla roligt, Svante, som han kallas till vardags är efter CH P´'zazz Qummin och Mangos Pentagon. Jag vet att han har lämnat många fina valpar efter sig där i Finland :-) Vi är SÅ stolta över Svante och Johanna som lyckats så bra i ringarna!!

Svante BIG3


Jaxon har fått en underbar familj!!!!

2014-11-25 14:56

Nu är alla valpar sålda, ja det blev ju inte så många, men vi har letat med ljus och lykta efter ett väldigt speciellt gott hem till Jaxon, världens sötaste mops-valp. Och tillslut hittade vi en hlt underbar familj boende söder om city. Det känns bra, så man kan följa hans utveckling.

Valparna har fyllt 10 veckor så jag har varit o vaccinerat, chip-märkt och besiktigat Jackie. Jaxon får vänta några veckor till eftersom han är lite mindre än, en Lille-man helt enkelt, men ack så söt 

Nästa helg är det första advent, det känns helt galet vad fort tiden gått. Men det ska bli jättemysigt i alla fall så jag tror att veckan blir fullspäckad med att plocka fram julpynt!


«december 2018»
måntisonstorfrelörsön
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Besökare idag: 35
Denna månad: 681
Totalt: 104130