Ringträning

2014-01-29 10:51

Igår kväll var jag och Hilma, P'zazz Hip Hip Hurray, på ringträning som anordnas av några hundentusiaster i Svenska Kenneklubbens garage under den kallare delen av året eller så är man i Upplands Väsby på ett hundcenter. De som håller i detta är mOA Persson, Svante Frisk och Johanna Nyberg. De två förstnämnda är även utställningsdomare. Om du är intresserad att deltaga så kan du läsa mer om tider, platser m.m. på denna hemsida: Hundkompetens.com

I vilket fall som helst så var Hilma jätteduktig!! Det är andra gången hon är på någonting liknande och står och går jättebra även om like busigt ibland men  det måste det ju få vara när man bara är 10 månader   Det är ju så mycket att upptäcka och titta på tycker Hilma PLUS att hon helst vill leka med alla hundar som är där och tränar!

Cissi, som är den blivande modern i vårt hus, äter bra, vankar omkring och är allmänt glad. Tror att hon har en 4-5 valpar där inne. Roligt är också att det börjat ringa potentiella valpköpare som är intresserade av valp!

Helgen som kommer är det tibbeutställning i Norrtälje. Då ska jag och några till dit och titta, mysa och prata hund, det blir roligt. Längtar att börja delta i tibberingen igen, det känns som att det var ett tag sedan nu när mopsarna har haft sin tid och domarutbildningen har tagit väldigt mycket tid, men det har det varit värt.

Utställnings-säsongen drar igång snart sakteligen.....jag längtar!


Snart kommer Mia

2014-01-25 23:49

Har hämtat hem vår blivande mamma P'zazz Kiss and Tell. Hon ska ha valpar on ca 14 dagar. 

Cissi, som hon kallas till vardags, brukar kunna få sina valpar lite för tidigt Så vi är beredda även om de inte kommer riktigt än :-)

Väntar hem min nya valp som kommer från England och kennel Souska. Jag har väntat på den här valpen i många år men det har aldrig som jag tänkt men NU snart kommer hon Souska Part of Me.

image


Livet går vidare

2014-01-23 12:54

Ja, det gör ju det vare sig man vill eller inte. spelar ingen roll om man är jätteledsen eller vilket humör man är på.......när man somnat och vaknar så är det en ny dag dagen därpå.

Vi saknar Vickan, massor   Jag kommer ihåg som igår när det gick upp för mig ( Vickan var 8 vecvkor och jag höll på att sälja henne till en annan uppfödare) att hon skulle stanna hemma. Hon var ju jättefin, rörde sig som en dröm, härligt temperament.....så hon stannade.

Hur som helst så är det tomt överlag hemma just nu tyckjer jag........men snart flyttar min nya valp från England hem till oss, Souska Part Of Me. Hon kommer att kallas Mia till vardags. Bilder kommer..... spännande, längtar massor och behöver något som muntrar upp en lite nu,

Förresten så är jag även domare på Fransk Bulldogg nu, min 4 ras som jag är klar med, jippieee!


Hej då älskade Vicky

2014-01-15 11:30

Att vara hunduppfödare och ha hundar som hobby ger mig så mycket glödje och många ljusa glädjestunder att lägga in i minnesbanken. Men att vara hunduppfödare är också väldigt svårt och smärtsamt stundtals. Det skär i mitt hjärta bara jag tänker på det beslut jag tvingades ta för två dagar sedan, att låta vår älskade Vickan somna in.

Vi hade varit på Albano och tagit ytterligare prover på Vickan. Jag tyckte att hon redan två dagar innan blivit lite låg igen, inte glimten i ögat längre, så redan jag åkte in med henne befarade jag det värsta men förträngde det av ren självbevarelsedrift. Orkar inte gå och tänka negativa tankar. Orkade inte vara ledsen...

När proverna var tagna fick vi åka hem och vänta på att få svaren under eftermiddagen. Vid 15:00-tiden ringde veterinären och berättade att det inte alls såg bra ut.....Vickys kropp producerar inga som helst röda blodkroppar. Blodet i hennes kropp började ta slut igen. Vicky hade gått på starka mediciner som skulle hjälpa kroppen att komma igång.....ett resultatet vill man se efter ca 3 dagar, i Vickys fall hade det gått 14 dagar men ingen förändring.

Jag och veterinären kom fram till att det bästa för Vicky var att få somna in... Sussie Narvström jobbade den här dagen och stod vid min sida hela vägen. Hon pratade, grät med mig och gjorde den hemska stunden ändå till någonting fint att minnas. Vickan låg i min famn när hon somnade in, bara jag och Sussie där och oss kände hon ju, hon var helt avslappnad och lugn........det kändes fantastiskt när jag tänker på det så här efteråt. Tack snälla Sussie, det var guld värt 


Nytt blodprov

2014-01-08 15:40

Igår var vi och tog nytt blodprov på Vicky samt röntgade hennes lungor som tidigare var fyllda med vätska lite här och där.

Lungorna såg bättre ut, det var skönt men blodproven var inte tillfredsställande så det blir att fortsätta äta massor med kortison, pluttan 

Tycker ändå att det går lite åt rätt håll, hon är lite gladare.....


Sorgedagar och dagar i glädjens tecken

2014-01-07 12:05

Jag gör en väldigt lång historia kort.

Vicky fick sina valpar för en vecka sedan, sju stycken, alla valparna var döda eller dog bara några timmar senare. Först trodde jag det var herpes. Vicky var trött,  ( vilken hon varit sista tiden under sin graviditet också men hjälp, hon var ju så tjock) åt ganska lite, lite chockad tror jag också plus att hon fick Galastop så att mjölken skulle sina.

Plötsligt upptäckte vi feber på henne två dygn efter valpningen. Vi åkte direkt in på Albano, ett av de största djursjukhusen här i Sthlm. Där lades hon in på direkten med akut anemi och livmoderinfammation.

Hennes liv hängde på en skör tråd de närmaste dagaran. Hon fick blodtransfusion, kortison i dubbla doser och mycket livsuppehållade vård. Tänk att vår finaste prinsessa hade bitit ihop och känpat på så himla mycket att vi knappt märkt att hon var så sjuk. Typiskt hundar i och för sig, jag kom ihåg våra dombermann var precis likadana, usch jag mår dåligt när jag tänker på det.

Idag, en vecka senare är det konstaterat att Vickan har Akut hemolyfisk Anemi, d.v.s kroppen (benmärgen) producerar inga röda blodkroppar och hennes kropp har stött bort de andra röda plodkropparna som fanns.

Vicky mår lite bättre kan jag konstatera idag, svansen hänger inte lika mycket, hon är gladare, äter glatt ( men det kan man tacka kortisonet för) kissar massor....men som sagt, det ser ut som att det går frammåt och det är det viktigaste. Vi har röntgat lungorna idag och tagit ett rör blodprov. Lungorna såg bättre ut, blodprovets svar får vi under eftermiddagen.

Sjukdomen som uppstod under hennes graviditet kan man inte säga varifrån den kommer. Den bara "uppstår".

En del hundar blir nästan helt friska, en del måste medicineras livet ut, en del hundar dör eller måste avlivas...... Vi håller tummarna för de två första alternativen! 

Medan familjen har turats om att pussa på Vicky och lilla Sixten i helgen så har jag varit i Göteborg.

Ena dagen gick jag domar-elev för Dan Eriksson på Griffon och Japanese Chin. Det var roligt. Dan var väldigt duktig o pedagogisk.

Den andra dagen gick jag som Aspirant för Svante Frisk på Fransk Bulldogg, sista gången hoppas jag. Jag klarade mig och det känns skönt. Frallorna är svåra att döma men roliga hundar. Jag gillar dem mer och mer... :-)

Under tiden jag gick elev och aspirant så ställde Lena ut fina mopsen P'zazz Hey Handsome  som blev BIR båda dagarna i Göteborg! Det var roligt.


Nu har det hänt mycket roligt!

2013-12-22 18:22

Eftersom jag har gått på utbildning de flesta helgerna det här året när det har varit utställning så såg jag SÅ mycket fram emot att få ställa ut mina hundar lite på de stora nordiska Vinnar-utställningarna, som alltid hålls såhär i slutet av året.

 Började med Dansk Vinnare där vår svarta Tibetanska skönhet NORD CH P'zazz Victorias Secret blev BIM och fick CACIB Och en fin vinnartitel att stoltsera med: Dansk Vinnare 2013!

sen fortsatte vi några helger senare till Norge och Lilleström. Där avhölls Norges största utställning / Norsk Vinnarutställning 2013. Där blev blev Tyra Bäst i Rasen med cert och CACIB,  Norsk Champion och DKW-13 .... så nu mer tituleras hon NOW-13 NORDUCH P'zazz Victorias Secret. Så glatt körde vi hem med en nyb akad championjon i allra högsta grad i bilen. Nu fick hon ytterligare några titlar i och med den vinsten..... Hon fick sitt sista CACIB för att tituleras Internationell Champion ( ej bekräftat av FCI ännu) Norsk Vinnare-13! 

_DSC1816

Helgen efter var det såSvensk Vinnare2013. Över 100 mopsar var anmälda till den utställningen! jag ville bara koncentrera mig på en ras så jag anmälde 3 av våra mopsar.

Ingela, Cilla och Pia. Ingela blev 3:a i en gigantisk juniorklass med CK!! Jag är väldigt nöjd med det. Pia, SEUCH Puggens Party-Girl fick EX men placerade sig inte och till sist Cilla, NORDJW-12 P'zazz Pricilla vann den öppna klassen som var jättestor och till sist bästa tik och BIR!!! Svensk Vinnare 2013!!! Helt galet! Fina Cilla och duktiga handlern Lena !!!

image

Cilla som Nordisk Vinnare-13!!

image

BIR för domare Soile Bister, Finland

image

Cilla som Helsingfors Vinnare 2013 på fredagen

Så, det var fredagen och lördagen i stora ringen med Cilla. På lördagen blev hon utplockad bland de 10 bästa men blev inte utplockad bland de fyra bästa men vad gör det......ingenting, vi var så nöjda o glada!!

Under söndagen så gick jag domar-aspirant på fransk bulldogg. Det var många frallor anmälda, 74 st!! Men det gick jättebra!!

Mina egna hundar ställdes inte den dagen men finaste Plura, DK UCH SEUCH P'zazz Pay Attention,  Cillas kullbror, slog till istället och blev BIR med cert och CACIB!!  Så, nu är han Nordisk Champion OCH Finsk Vinnare 2013! Grattis Sofia o Richard!!

Plura ställdes även de två andra dagarna. Fredagen blev han tvåa bästa hane med CACIB, på lördagen oplacerad.

Vår junior, Ingela, P'zazz Bling Bling Party vann juniorklassen med CK under fredagen och blev Helsingfors Junior Vinnare-13! 

image

Nu mer FI UCH FW-13 DKUCH SEUCH P'zazz Pay Attention


Best In Show-Tiger

2013-11-13 11:28

I söndags, förra helgen, så var vi på Uppsala läns kennelklubb som varje år arrangerar en Mårten Gås utställning. Den brukar vara väldigt trevlig och mycket fina valpar som är där och tränar sig för sin kommande utställningskarriär.

Jag åket dit med mopsen P'zazz Hey Handsome, snart 7 månader. DDet var 10 mopsar anmälda men jag tror att det bara var 9 st där. Tiger , som han kallas, blev Bäst i Rasen för domare: Jan Törnblom, vann hela grupp 9 som även Jan Törnblom dömde. Lyckan var total!!!

BIS dömdes av brukshundsdomaren Tord Byström. Och tänk, han gillade vår mops så himla mycket att Tiger blev Best In  Show!!! Åh vad glad jag var! Lilla Tiger-mannen som är så himla duktig och cool! Hela bilen var full med priser, rosetter och mat som stolt lämnades över till husse när vi lämnade av honomn hemma i Djursholm!

I Norge så ställdes P' zazz Spanish Lullaby ut på en officiell utställning och blev 2:a bästa hane med CERT! Det var jätteroligt! Han är så fin Rocco ( som han kallas till vardags)! Grattis Gerd Eva på Mango's kennel som äger Rocco. Längtar att ses i Norge snart 


Det gick bra!

2013-11-06 12:53

Ja,det gjorde det!

NordCH P'zazz Victorias Secret, se bild,  kan nu mer titulera sig även med en vinnartitel: Dansk Vinnare-13 plus att hon även vann ett till CACIB. Nu saknas det bara ett till sen är hon Internationell Champion! Jippieee!!!

P'zazz Hey Handsome vann sin valpklass ena dagen och den andra dagen kom han 3:a av hanvalparna ( de två första var 2 månader äldre också). Men det viktigaste: Han skötte sig så hima bra på sin första utställning! Han var SÅ duktig med allt! Åka hiss, gå i svängdörrar, komma in på den stora utställningen med massir med hundar, det pratas i högtalare....och han var bara så cool!

_DSC1816


Nu håller vi tummarna

2013-10-30 22:28

Nu måste vi hålla tummarna, allt vad vi kan för vi har parat två av våra tikar här hemma i kenneln. Spännande värre tycker jag. Vi hoppas på valpar strax före jul och dagen före Nyårsafton! Små tibbe-tussar och mops-valpar ;-)

Nu är det dax för mig att ställa ut lite hundar. Roligt det ska bli......Vi åker till Danmark, Norge och till Finland och ställer ut på de vinnar-utställningar som anordnas. Jag längtar massor......

Vickan


«december 2014»
måntisonstorfrelörsön
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Besökare idag: 4
Denna månad: 545
Totalt: 77101