Finsk Vinnare-14 och Svensk Vinnare -14

2014-12-16 11:13

I december månad är det inte alls mycket utställningar, endast två som vi brukar åka på och ställa ut. Det är en stor utställning i Helsingfors som brukar vara 2 dagars utställning och sen är det Stora Stockholm,  d.v.s årets största utställning här i Sverige! 

Men vi börjar med Finsk Vinnare!

Jag åkte båt med Lena och Micke Penttinen  till Finsk Vinnarutställning. Alltid mycket folk och hundar på båten. Två hundar ifrån mig var anmälda, Tiger ( P'zazz Hey Handsome) och Cilla ( P'zazz Pricilla).

Tiger har ju blivit så pass gammal nu att han går i unghundsklass, det vill säga hundar som tävlar i den klassen är mellan 15 och 24 månader. Tiger vann klassen och tillslut även tävlan om bästa mopshane den dagen och blev även tilldelad cert och CACIB!!!!

Lena visade Pricilla i Championklass som hon vann och sedemera vann även hon tävlan om bästa tik med CACIB ( Cilla är ju redan Finsk Champion)  Så tävlade vi mot varann där Tiger vann och blev Bäst i Rasen, Cilla Bäst i motsatt kön. Bägge två fick var sin titel Finsk Vinnare 2014 och båda kvalificerade sig till Crufts 2015! Vilken dag!!!

Finsk Vinnare 2014

 

Svensk Vinnare 2014

Domare Yvonne Larsson som föder upp mops sedan många år tillbaka under kennelnamnet Zodiaken. Det var 100 mopsar anmälda totalt!

FIV-14 P'zazz Hey Handsome vann Unghundsklassen med CK men blev oplacerad i bästa hane.

CH P'zazz Pricilla kom 2:a i championklassen och slutade som 3:a bästa tik.

CH P'zazz Pay Attention ( Cillas bror) blev Bäst i rasen och Svensk Vinnare 2014! Förra året tog Cilla den titeln! Helt galet roligt!

TACK Lena, Micke, Sofia för sällska och mycket god handling, som alltid! 

Plura BIR1

PLURA BIR

En glad Sofia med finaste Plura!!! GRATTIS!!!


En ny Internationell Champion

2014-11-27 12:20

Finaste P´zazz Never Say Never, som bor hos Johanna Båssar , kennel Shandita, har blivit Internationell Champion. Så himla roligt, Svante, som han kallas till vardags är efter CH P´'zazz Qummin och Mangos Pentagon. Jag vet att han har lämnat många fina valpar efter sig där i Finland :-) Vi är SÅ stolta över Svante och Johanna som lyckats så bra i ringarna!!

Svante BIG3


Jaxon har fått en underbar familj!!!!

2014-11-25 14:56

Nu är alla valpar sålda, ja det blev ju inte så många, men vi har letat med ljus och lykta efter ett väldigt speciellt gott hem till Jaxon, världens sötaste mops-valp. Och tillslut hittade vi en hlt underbar familj boende söder om city. Det känns bra, så man kan följa hans utveckling.

Valparna har fyllt 10 veckor så jag har varit o vaccinerat, chip-märkt och besiktigat Jackie. Jaxon får vänta några veckor till eftersom han är lite mindre än, en Lille-man helt enkelt, men ack så söt 

Nästa helg är det första advent, det känns helt galet vad fort tiden gått. Men det ska bli jättemysigt i alla fall så jag tror att veckan blir fullspäckad med att plocka fram julpynt!


Mörka dagar

2014-11-18 09:35

Var ledig igår från jobbet och skulle ägna en härlig dag med hundarna ute, klippa klor, rengöra öron mysa med Amanda, dammsuga lite och plocka bort efter att jag varit borta i helgen på domar-seminarium. Men fy vilken mörk o tråkig dag det blev. Jag for iväg ut med hundarna på en lång promenad, gick en långis, tog lite kort på dem......och tänk när jag kom hem för att titta på korten så ser det ut som att korten är tagna nästan på kvällen för att det är så dåligt ljus ute trots att detta var vid lunchtid!!! Jättekonstigt.... det kändes som att solen aldrig klev upp, vilket den säkert gjorde, men den kom aldrig fram i alla fall.

Annars så byter vi strumpor flera gånger per dag hemma just för tillfället. Våra två kiss-maskiner kissa hela tiden! De fyllde 9 veckor i lördags och har vuxit på sig massor. De ser riktigt fina ut tycker jag.

Vi förbereder oss för tre stora utställningar. Två i Finland om två veckor och sen så har vi Stora Stockholm veckan därpå, den 14 december. Det ser vi fram emot massor!


Jippie!

2014-11-11 13:41

Vår fina finska import har fyllt två år och kunde därför ställa upp i Öppen klass för att tävla om sitt sista svenska certifikat i Vara den 18 oktober på SSTS special för domare Henrik Härling. Och dra på trissor, tror ni inte att hon dundrade till och tog sista certet och blev Svensk Champion och BIM! Jag är SÅ glad över det!!

Valparna växer hemma och har blivit 8 veckor. Lilla Jackie får stanna hemma hos oss medan vi letar ett underbart hem till lilla Jackson som är färdig o flytta om 2 veckor. Vet du någon som letar en söt hanhundsvalp? 


Tyra gick tom...

2014-10-29 14:15

Så himla tråkigt blev det! Tyra, vår finaste black and tan-tibbe tik gick också tom, det vill säga att hon hade inga valpar i magen utan är bara skendräktig.  Usch vad tråkigt. Men, skam den som ger sig! Vi deppar lite i det tysta men kämpar såklart vidare och får helt enkelt åka ännu en gång ner till Göteborg :-)

Helgen som kommer är det Halloween, egentligen ingen speciell helg, men lite mysig sådär ändå. 

Trevlig helg allesammans!


Det blir inte alltid som man tänkt

2014-10-01 10:20

Näe, så är det. Vi planerade, reste ner till Danmark med bil o färja. Parade med en helt fantastiskt fin hane, i mina ögon, en hane jag har tittat på väldigt länge.....

Men nu ver vi, det blev inga mops-valpar den här gången med Cilla ( P'zazz Pricilla) det ville sig inte riktigt trots att vi gjorde progresteron-prov innan vi åkte så att det skulle bli rätt dag och så.

Men vi får försöka igen nästa gång hon löper, finaste Cilla-Makarillen


Vill vi verkligen ha det så här?

2014-09-22 20:35

Satt en dag och for runt på nätet när dessa bilder dök upp. Jo, texten under bilderna bedyrade att det var riktiga mopsar med stamtavla Och det kanske de är....Men titta på färgen.

Är det såhär vi vill se mopsar i framtiden? Nej, inte jag i alla fall....

image

image


Bilder på de små 💜

2014-09-22 20:14

image

detta är hanen

image

så här ligger de mest o sover hela dagarna när de inte äter förstås, tiken till höger ❤️

image

än så länge ligger de faktiskt under en värmelampa, det har ju blivit så kallt nu tycker jag o de får inte bli kalla!

 


Elly har hittat hem

2014-09-22 00:03

Måste ju också berätta om min systers mopsvalp Elly som vi hjälpte syrran med att sälja här nere i Stockholm.

Det roliga i den här i historien är att det de senaste två veckorna har ringt 3-4 familjer o varit jätteintresserade av att köpa lilla glada Elly. Alla familjer bodde norr om Gävle.

Elly flyttade igår till Sundsvall där hon fick en mops-stora syster 😍 och helt underbara nya ägare!!


«februari 2017»
måntisonstorfrelörsön
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728
Besökare idag: 13
Denna månad: 577
Totalt: 92092