Hector och Hilma

2013-05-05 10:46

Tänkte vi skulle presentera våra två små Ollie-valpar Hector och Hilma som är 2 veckor på bilderna ! Är de inte underbara?

Hector 2 weeks

Hector, P'zazz Hello Handsome

Hilma 2 weeks

P'zazz Hip Hip Hurray, Hilma


Twiggys överraskning!

2013-05-05 10:18

Vi åkte till Västerås på utställning, Jag hade valparna med mig, det vill säga tibben Hanna, Ruskarinteen Poing Poing Poing och vår Ingela, P'zazz Bling Bling Party. Hanna blev BIR-valp och Ingela blev 3:a i sin klass. I BIS-valp blev Hanna uttagen som de 10 bästa men sen när det skulle plockas fram de 4 bästa valparna fick vi snällt gå ut igen. Men Hanna var så himla duktig!

P'zazz Twinkla Twinkle Little Star, Twiggy till vardags, var där. Cissi som jag deläger henne med hade anmält henne utan att jag visste om det, så det blev en glad överraskning :-)

Twiggy har två cert sen tidigare och har stått tvåa på så många cert och NU blev det hennes dag. Twiggy vann öppenklassen, blev bästa tik totalt och BIR ! Plus att hon efter det gick och vann över hela grupp 9:es hundar! Helt otroligt! Det är sällan vi får se en tibbe som gruppvinnare i grupp 9! Vad glada vi var och fortfarande är såklart! Så nu är Twiggy Svensk Chanpion!

Twiggy BIR+Väste..

BIR o BIM.. Twiggy

Twiggy guppvinnare 2013

Hanna 7,5 månader


Äntligen

2013-04-23 13:08

Äntligen har Ollies valpar anlänt. Först föddes en liten tik ( jag blev så himla glad över det) och sen föddes en lite större hane. Han är så fantastiskt fin tycker jag. Det var länge sedan jag hade gett valparna stamtavle namn redan i så tidig ålder men det har jag gjort med de här små liven.

Hanen ska heta: P'zazz Hello Handsome och tiken ska heta P'zazz Hip Hip Hurrah!

Valparna äter och sover för det mesta i så ung ålder och Ollie är världens bästa mamma som är så omhändertagande och duktig mamma. Hon vill knappt gå ut och kissa för att hon då måste lämna dem en stund.

Sen har jag faktiskt investerat i den bästa hundprylen på länge. Jag menar, tänk vad mycket grejer vi köper till våra hundar som  kanske inte alltid är detnödvändiga......men nu har jag köpt en värmelampa som jag har ovanför valparna. Världens bästa grej!!! Så många kullar som jag haft.....hur har det kommit sig att jag inte köpt en sådan här förut? Ni vet, en sådan där man även kan ha i ladugården åt griskultingarna eller kycklingarna!

Nu har jag en i alla fall  och är SÅ glad över den!

Några veckor kvar, sen kommer de andra valpkullarna....


Hanna BIS-2 valp på Kistautställningen

2013-04-07 14:03

Hannas riktigt officiella debut var förra helgen när vi ställde ut henne och Ingela på Stockholms Kennelklubbs Påsk utställning i Kista.

Jag hade Ingela och Hanna med mig. Hanna tävlade mot 5 andra tikvalpar mellan 6-9 månader. Ingela är ju 6,5 månad så jag tänkte mest att det här var en jättebra träning för henne så det inte var så m ycket hundar på utställningen. Ingela vann sin klass med HP! Det var jätteroligt. Sen när Ingela fick tävla mot den bästa hanvalpen så förlorade hon och blev BIM.

Hanna var ensam i sin kalss och vann den med HP. Då gick hon automatsikt vidare till BIS-valp som skulle vara senare på dagen.

Det var många raser representerade och det är inte heller många som ver hur en fin tibbe-valp ska se ut men Birgitta Hasselgren som dömde BIS-valpar  tog fram hanna som 2:a bästa valp på helta utställningen, alltså BIS-2! Åh vad glada vi blev!!! Lilla Hanna-Bus

Trötta och glada över en toppen dag åkte vi hem och somnade ganska raskt i soffan!


Våren och förhoppningsvis blir det valpar!

2013-03-27 14:31

Hur kallt det än är och hur mycket man än längtar så är våren på väg. Jag känner det i luften.....det är så härligt med solen som lyser, fåglarna som kvittrar, små vårlökar som börjat titta upp här och där.

Förhoppningsvis så börjar våra valpar från den första kullen  vara i antågande om några veckor. Men jag vill vara riktigt säker den här gången hur många valpar Ollie har i sin mage så jag ska gå och ta en plåt på henne nästa vecka. Då vet vi exakt och det är skönt, Ollie gillar ju överraskningarnas i vanliga fall.....

Mopsen Pia och tibbe Vickan har inte alls gått lika långt i sin dräktighet....men jag är nästan säker på att bägge två är dräktiga.

Vi ska vara hemma i påsk, bara träffa kompisar, äta goda middagar, på söndag är det hundutställning och på måndgen kommer Thomas söner, Lena och Lukas på besök. De vill fira Amanda som fyller 18 år nästa vecka!! Vår lilla sladdis, fy bubblan vad tiden har rusat iväg!

Glad Påsk önskar jag er allesammans!

Cilla 7 v

Snart är det dax igen....VI LÄNGTAR

Påsk

Pia som påskkärring!


Snart är det dax igen!

2013-03-04 14:16

Yes, snart är det dax igen. Vår undersköna tibetanska spaniel Vickan har börjat löpa och skall om några dagar åka till Norge och paras med den vackra NUCH SEUCH  Black Jax Forbidden Paradoxal. Den parningen jag gör nu har jag väntat MÅNGA år på att få göra. Blanda blodet på det vackraste jag fött upp: MULTICH MULTIW P'zazz Qummin, MULTICH MULTIW P'zazz Time Out och MULTICH MULTIW P'zazz Russian Lullaby.

Jag har gjort spännande parningar men det här kan bli RIKTIGT spännande!

Mopsen  Pia,  NUCH SEUCH Puggen's Party-Girl, ska också paras så småning om, men det blir inte föränn nästa vecka. Det är också en sådan där drömparning jag har haft i mitt bakhuvud men tyvärr har hanen, MULTICH MULTIW Tangetoppen's Obelix inte funnits hemma den tiden Pia har löpt förut. Men NU är han hemma! Jippie!

 


Nu håller vi tummarna!

2013-02-26 15:01

Förra veckan kom vi hem från Piteå och Roknäs där vi ju var på finaste herrbesöket två gånger. Det var så trevligt och träffa familjen Johansson  och Elvis, Nord CH Tangetoppen's Chubby Hubby som var så intresserad av vår Ollie.

Två bra parningar fick vi till på två försök. Nu är det bara den långa väntan kvar.....att se om Ollie har valpar i magen.

Vår Vickan har också börjat löpa. Henne skall vi åka till Norge medpå fint herrbesök och så väntar vi på att Pia-plutten ska börja löpa igen. Då hoppas vi att hon får sin sista kull med också en Norrman.

Annars så känns tiden just nu som en evig väntan, väntan på våren. Jag längtar så himla mycket efter våren! Nästa vecka åker jag till Cruft's Med Lena och Johanna Nyberg. Där brukar våren ha kommit. Engelskmännen har satt ut fina små blom-pottor och fixat till det så mysigt. Det ska bli roligt och träffa en massa uppfödarkollegor och vänner från olika delar av världen.


Snart är det dax!

2013-02-11 16:06

På fredag morgon flyger jag och Ollie till Skellefteå. Det ska bli så himla roligt att träffa alla där uppe men det ska också bli spännande och åka till Piteå och träffa Ollies tilltänkta hane CH Tangetoppens Chubby-Hubby. Hoppas att det blir en fruktsam helg och att det blir bra dater mellan Elvis och Ollie. Självklart tar jag med kameran så jag kan ta lite kort på snygg-Elvis.

Måndag morgon flyger vi hem igen till Stockholm.........och sen är det bara att hålla tummarna, allt vad man orkar


Jippieee!

2013-02-01 11:02

Äntligen verkar Ollies löp starta. Jag tror ju att det är bara vi hunduppfödare som kan bli själaglada av att få lite blod på en tröja men det fick jag igår kväll när det var dax att gå och lägga sig och hundarna pussades godnatt!

Så nu måste jag uppdatera valpsidan lite och berätta om mina planer för våra tikar

Tänk att få ha lite valpisar i huset snart igen! Jag längtar!

 

 Pricilla 6 v


Sorry att jag är seg och lat.....

2013-01-28 14:03 | 0 kommentarer

Ja, jag erkänner att jag är lite seg och lat men nu ska det bli ändring på det. Har haft lite mycket omkring mig sista månaderna så att fixa hemsidan har liksom kommit i 72:a hand sorgligt nog.

Hemma hos oss har vi och är vi fortfarande sjuka även om jag har släpat mig till jobbet idag trots att jag hostat som en galning inatt. Men jag kände att jag har varit hemma i över en vecka och att jag blev tvungen att gå på jobbet och visa lite "good will".

I lördags morse kom Malin hem från Los Angeles så nu rår vi om henne riktigt ordentligt, det är så härligt! Jag längtar verkligen tills hon flyttar hem igen till Sverige! Amanda har varit och lärt sig åka skidor uppe i Maöå med min pappa till sin Val´Desir resa.....vi får väl se om det bara blir sola och after ski eller om det blir lie åk i backarna också. Hon fick tydligen ont i ett knä efter att ha åkt skidor ett tag.....

På hundfronten så går vi i väntans tider. Väntar på att tikarna ska börja löpa så vi förhoppningsvis får lite valpar i vår, både tibbevalpar och mopsvalpar. Jag har redan förfrågningar på mopsvalpar så det är roligt.

Ska uppdatera valp-sidan när jag samtidigt kan lägga in lite foton men en sak kan jag i alla fall konstatera! Det blir att åka runt både i Norge och Finland och para hundar den här gången!! Spännande!

Vi var på SSTS/östras Special i Norrtälje i söndags och ställde ut. Jag harde med mig min finska tik Hanna, Ruskarinteen Poing Poing Poing, som charmade domaren Sara Nordin  ordentligt och blev Best In Show-valp! Hon har nu hunnit bli 5 månader och det är bara en tidsfråga till hon får hänga med på de stora utställningarna :)

 

 


«juli 2014»
måntisonstorfrelörsön
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Besökare idag: 3
Denna månad: 157
Totalt: 73076