Nu har det hänt mycket roligt!

2013-12-22 18:22

Eftersom jag har gått på utbildning de flesta helgerna det här året när det har varit utställning så såg jag SÅ mycket fram emot att få ställa ut mina hundar lite på de stora nordiska Vinnar-utställningarna, som alltid hålls såhär i slutet av året.

 Började med Dansk Vinnare där vår svarta Tibetanska skönhet NORD CH P'zazz Victorias Secret blev BIM och fick CACIB Och en fin vinnartitel att stoltsera med: Dansk Vinnare 2013!

sen fortsatte vi några helger senare till Norge och Lilleström. Där avhölls Norges största utställning / Norsk Vinnarutställning 2013. Där blev blev Tyra Bäst i Rasen med cert och CACIB,  Norsk Champion och DKW-13 .... så nu mer tituleras hon NOW-13 NORDUCH P'zazz Victorias Secret. Så glatt körde vi hem med en nyb akad championjon i allra högsta grad i bilen. Nu fick hon ytterligare några titlar i och med den vinsten..... Hon fick sitt sista CACIB för att tituleras Internationell Champion ( ej bekräftat av FCI ännu) Norsk Vinnare-13! 

_DSC1816

Helgen efter var det såSvensk Vinnare2013. Över 100 mopsar var anmälda till den utställningen! jag ville bara koncentrera mig på en ras så jag anmälde 3 av våra mopsar.

Ingela, Cilla och Pia. Ingela blev 3:a i en gigantisk juniorklass med CK!! Jag är väldigt nöjd med det. Pia, SEUCH Puggens Party-Girl fick EX men placerade sig inte och till sist Cilla, NORDJW-12 P'zazz Pricilla vann den öppna klassen som var jättestor och till sist bästa tik och BIR!!! Svensk Vinnare 2013!!! Helt galet! Fina Cilla och duktiga handlern Lena !!!

image

Cilla som Nordisk Vinnare-13!!

image

BIR för domare Soile Bister, Finland

image

Cilla som Helsingfors Vinnare 2013 på fredagen

Så, det var fredagen och lördagen i stora ringen med Cilla. På lördagen blev hon utplockad bland de 10 bästa men blev inte utplockad bland de fyra bästa men vad gör det......ingenting, vi var så nöjda o glada!!

Under söndagen så gick jag domar-aspirant på fransk bulldogg. Det var många frallor anmälda, 74 st!! Men det gick jättebra!!

Mina egna hundar ställdes inte den dagen men finaste Plura, DK UCH SEUCH P'zazz Pay Attention,  Cillas kullbror, slog till istället och blev BIR med cert och CACIB!!  Så, nu är han Nordisk Champion OCH Finsk Vinnare 2013! Grattis Sofia o Richard!!

Plura ställdes även de två andra dagarna. Fredagen blev han tvåa bästa hane med CACIB, på lördagen oplacerad.

Vår junior, Ingela, P'zazz Bling Bling Party vann juniorklassen med CK under fredagen och blev Helsingfors Junior Vinnare-13! 

image

Nu mer FI UCH FW-13 DKUCH SEUCH P'zazz Pay Attention


Best In Show-Tiger

2013-11-13 11:28

I söndags, förra helgen, så var vi på Uppsala läns kennelklubb som varje år arrangerar en Mårten Gås utställning. Den brukar vara väldigt trevlig och mycket fina valpar som är där och tränar sig för sin kommande utställningskarriär.

Jag åket dit med mopsen P'zazz Hey Handsome, snart 7 månader. DDet var 10 mopsar anmälda men jag tror att det bara var 9 st där. Tiger , som han kallas, blev Bäst i Rasen för domare: Jan Törnblom, vann hela grupp 9 som även Jan Törnblom dömde. Lyckan var total!!!

BIS dömdes av brukshundsdomaren Tord Byström. Och tänk, han gillade vår mops så himla mycket att Tiger blev Best In  Show!!! Åh vad glad jag var! Lilla Tiger-mannen som är så himla duktig och cool! Hela bilen var full med priser, rosetter och mat som stolt lämnades över till husse när vi lämnade av honomn hemma i Djursholm!

I Norge så ställdes P' zazz Spanish Lullaby ut på en officiell utställning och blev 2:a bästa hane med CERT! Det var jätteroligt! Han är så fin Rocco ( som han kallas till vardags)! Grattis Gerd Eva på Mango's kennel som äger Rocco. Längtar att ses i Norge snart 


Det gick bra!

2013-11-06 12:53

Ja,det gjorde det!

NordCH P'zazz Victorias Secret, se bild,  kan nu mer titulera sig även med en vinnartitel: Dansk Vinnare-13 plus att hon även vann ett till CACIB. Nu saknas det bara ett till sen är hon Internationell Champion! Jippieee!!!

P'zazz Hey Handsome vann sin valpklass ena dagen och den andra dagen kom han 3:a av hanvalparna ( de två första var 2 månader äldre också). Men det viktigaste: Han skötte sig så hima bra på sin första utställning! Han var SÅ duktig med allt! Åka hiss, gå i svängdörrar, komma in på den stora utställningen med massir med hundar, det pratas i högtalare....och han var bara så cool!

_DSC1816


Nu håller vi tummarna

2013-10-30 22:28

Nu måste vi hålla tummarna, allt vad vi kan för vi har parat två av våra tikar här hemma i kenneln. Spännande värre tycker jag. Vi hoppas på valpar strax före jul och dagen före Nyårsafton! Små tibbe-tussar och mops-valpar ;-)

Nu är det dax för mig att ställa ut lite hundar. Roligt det ska bli......Vi åker till Danmark, Norge och till Finland och ställer ut på de vinnar-utställningar som anordnas. Jag längtar massor......

Vickan


Hej igen!

2013-10-23 14:26

Åh vad jag har ångest över att jag inte har uppdaterat hemsidan, men nu så ska jag skärpa mig. Har haft förmycket runt om mig helt enkelt.

Här i Stockholm så är det så skönt. Inte ett spår av vintern än så länge. Hösten är en mysig tid tycker jag, speciellt när det är så här varm som denna höst varit.  Hundarna älskar våra lång promenader i skogen. Mopsarna , som kan vara lite värmekänsliga, njuter, det syns på dem att de riktigt njuter.

Hela hösten har vi också gått o väntat på att hundarna ska löpa och de har de nu gjort och några av dem är parade! Spännande värre.

Bara några veckor kvar så flyttar Malin hem från Los Angeles. Tänk att hon har varit borta i 5 år.....visst hon har varit hemma på sommar o vinter lov men det är verkligen en lång tid 5 år. Nåja, det är på tiden tycker jag i alla fall även om hon inte varit där o bara förnöjt sig, nej då, hon har ju utbildat sig också! Duktig flicka!!

Nu kommer det helgen då det är ganska mycket. Jag ska göra min tredje elevtjänstgöring på Fransk Bulldog, lite hundutställningar, jag ska jobba som ringsekreterare m.m.

Jag har faktiskt auktorisation/ exteriördomare  på Papillon, Phalene och Mops så här långt!

Just det, vi har besök just nu också....Tiger är och hälsar på när hans familj är i Spanien o spelar golf. Han och Ingela har jätteroligt. Charie försöker också hänga med på ett hörn!


Härlig sommar!

2013-08-13 15:28

Vi har haft en helt underbar sommar tycker jag.  Frågar vi mopsen Pia hos oss så har det varit för varmt. Hon är n og den enda av våra hundar som är värmepåverkad. Men, det finns botmedel för det med. Ett alldeles nytt kyl-täcke och en fläkt att sätta på buren när vi är på utställning.

Vi har haft lite otur när det gäller våra tikar som vi parat. Nu sist gick Kiwi tom, P'zazz Rules by Mary. Men vi tar nya tag och satsar på nästa löp istället! Däremot så har ju finaste Mistel flyttat hem till oss med sina valpar. En tik och en hane. Mistel är som sin mor, P'zazz Qummin, en helt underbar liten varelse som bara finns och gör inget som helst väsen av sig.... vårdar sina valpar på allra bästa sätt och tycker väldigt mycket om Thomas vilket han känner sig väldigt hedrad över

Min domarutbildning fortsätterså det blir inte så mycket utställning för mig nu den här sommaren men det jag gör istället är så roligt och väldigt spännande. Jag ser otroligt mycket fram emot att få börja döma hundar i framtiden.

Nu snart börjar Pia, DK UCH SE UCH Puggen's Party-Girl,  löpa. Då ska vi para henne igen och det här blir hennes sista kull. Tilltänkt hane visar vi strax under valpar.

 


Tiger, flyttfågeln!

2013-06-26 12:49

Nu har Tiger flyttat  (P'zaz Hey Handsome) hem till sin nya familj i Djursholm men framför allt hem till husse Buster och hans syrra Lykke.

Enligt rapporterna går det över förväntan i det stora nya huset med ätandet och sovandet, nya stora lekkamraten Coco som är en boxer-tik! Husse Buster har låtit meddela att Tiger är en sällsynd klok hundvalp också som kommer när han ropar och för att sedan när han lekt sig trött går och lägger sig i sin bilbur som är omgjord till koja på dagarna inomhus. Smart Buster!!!

Det blev väligt tyst och väldigt tomt här hemma när Tiger flyttade! Han och Hilma hade så roligt dagarna igenom. Nu får Ingela och mamma Ollie turas om och vara lektanter. Men det går det med....


Best In Show

2013-06-13 11:59

Ja, tänk er att Plura, P'zazz Pay Attention, blev Best In Show på vår special med 104 mopsar anmälda, varav rut 20 var valpar. Men det spelar ingen roll, många hundar var det i alla fall och väldigt många fina champions som "söta lilla" Plura slog denna dag!

Sofia, ÄNTLIGEN fick hela familjen vara med o se vilken fin hund ni har! Jag är så innerligt och hjärtligt tacksam för att du tar hand om honom så bra och håller honom i så fin kondition PLUS visar honom så bra!GRATTIS än en gång Sofia, det här lever vi på LÄNGE!


Mopsspecial i Vilsta

2013-06-09 11:02

Mops special på Vilsta hölls igår, den 8 juni! Eftersom det var planerat att vi skulle ha småvalpar nu så hade jag bestämt att inte åka detta år utan vara hemma och mysa med dem lite. Det blir ju att man åker otroligt mycket ändå nu när man utbildar sig till domare.

Nåja, nu när mina tikar gick tomma så beslöt jag mig för att ta med mig Pia, Ingela och åka dit. Jag lurade med mig Lena P och så åkte vi. Solen sken, massor med folk och mopsar. De här tillställningarna är helt underbara! Så genuint trevliga och hjärtliga på något vis. Dagen bjöd på valpar från 4-9 månader och hanhundar, gott fika och an auktion där jag ropade in en helt underbar staty av en mops i en sorts björndräkt  Jag bara älskade den lilla mopsen!

I från vår kennel var den en hund som var anmäld, Plura, P'zazz Pay Attention. Sofia och Plura har ju gjort succé i ringarna tidigare och jag måste säga att de gjorde de igår också! Först vann de unghundsklassen med HP och sedemera blev Plura bästa hanhund! Alltså bäst av alla hanhundar som var där och det inkluderar flera väldigt fina hanhundar som är champion och vinnare på andra sätt!!! VAD GLAD JAG BLEV!! Barnsligt glad nästan!

Plura är efter vår egen lilla Pia eller CH Puggens Party-Girl som hon heter i stamtavlan och CH Tangetoppens Wild Hero!

Idag är det tikar som tävlar där borta i Vilsta och då får den bästa tiken tävla mor Plura sen och Bäst i rasen och Bäst i motsatt kön! Åååååh vad spännande! Själv är jag hemma idag och parar och skjutsar hundar.

Heja Plura och Sofia!!!! Jag håller tummarna för er idag!!!

Plura+Sofia

Fina Sofia och Plura!

Plura Specialen-13

Är de inte fina??


Nu är det dax igen

2013-05-31 12:33

Jag har  gått en utbildning för att kunna bli extriördomare eller som man säger mer i folkmun "domare på hundutställningar". Så nu för tiden ställer jag inte ut så mycket, det blir  bara lite ibland för att nu ägnas den mesta tiden åt att gå elev och aspirant och utbilda sig på de raser man sökt på som domare. Detta utbildande är en lång process och inte gjord i en handvändning men samtidigt så är det väl bra att vi i Sverige är noga med att utbilda våra blivande domare ordentligt.

Man bara för att jag inte ställer ut så är jag ju inte på utställningar, tvärt om, jag är nästan på alla utställningar här i Sverige ( okej då inte Gällivare och dom där som ligger så långt upp)   och går elev eller aspirant. Tyvärr så sökte jag inte på Tibetansk Spaniel bland mina raser och varför jag inte gjorde det är en lång historia som jag inte tänker dra här. Jag har sökt på Mops, Fransk Bulldogg, Griffongerna, Papillon, Phalené och Japanese Chin. Nr jag är färdigutbildad på dessa raser och det har gått två år från att första rasen blev klar DÅ får jag söka på Tibetansk Spaniel vilket jag längtar starkt till. Jag ska försöka utbilda mig på alla de tibetanska raserna, dobermann, dvärgpincher och sen får vi se vad som händer.

Hur som helst så stannar inte aveln av för det. Jag planerar en otroligt spännande kombination där parning sker v 23, du kan läsa mer om den under Valpar/puppies.


«oktober 2014»
måntisonstorfrelörsön
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Besökare idag: 8
Denna månad: 713
Totalt: 75708