Härlig sommar!

2013-08-13 15:28

Vi har haft en helt underbar sommar tycker jag.  Frågar vi mopsen Pia hos oss så har det varit för varmt. Hon är n og den enda av våra hundar som är värmepåverkad. Men, det finns botmedel för det med. Ett alldeles nytt kyl-täcke och en fläkt att sätta på buren när vi är på utställning.

Vi har haft lite otur när det gäller våra tikar som vi parat. Nu sist gick Kiwi tom, P'zazz Rules by Mary. Men vi tar nya tag och satsar på nästa löp istället! Däremot så har ju finaste Mistel flyttat hem till oss med sina valpar. En tik och en hane. Mistel är som sin mor, P'zazz Qummin, en helt underbar liten varelse som bara finns och gör inget som helst väsen av sig.... vårdar sina valpar på allra bästa sätt och tycker väldigt mycket om Thomas vilket han känner sig väldigt hedrad över

Min domarutbildning fortsätterså det blir inte så mycket utställning för mig nu den här sommaren men det jag gör istället är så roligt och väldigt spännande. Jag ser otroligt mycket fram emot att få börja döma hundar i framtiden.

Nu snart börjar Pia, DK UCH SE UCH Puggen's Party-Girl,  löpa. Då ska vi para henne igen och det här blir hennes sista kull. Tilltänkt hane visar vi strax under valpar.

 


Tiger, flyttfågeln!

2013-06-26 12:49

Nu har Tiger flyttat  (P'zaz Hey Handsome) hem till sin nya familj i Djursholm men framför allt hem till husse Buster och hans syrra Lykke.

Enligt rapporterna går det över förväntan i det stora nya huset med ätandet och sovandet, nya stora lekkamraten Coco som är en boxer-tik! Husse Buster har låtit meddela att Tiger är en sällsynd klok hundvalp också som kommer när han ropar och för att sedan när han lekt sig trött går och lägger sig i sin bilbur som är omgjord till koja på dagarna inomhus. Smart Buster!!!

Det blev väligt tyst och väldigt tomt här hemma när Tiger flyttade! Han och Hilma hade så roligt dagarna igenom. Nu får Ingela och mamma Ollie turas om och vara lektanter. Men det går det med....


Best In Show

2013-06-13 11:59

Ja, tänk er att Plura, P'zazz Pay Attention, blev Best In Show på vår special med 104 mopsar anmälda, varav rut 20 var valpar. Men det spelar ingen roll, många hundar var det i alla fall och väldigt många fina champions som "söta lilla" Plura slog denna dag!

Sofia, ÄNTLIGEN fick hela familjen vara med o se vilken fin hund ni har! Jag är så innerligt och hjärtligt tacksam för att du tar hand om honom så bra och håller honom i så fin kondition PLUS visar honom så bra!GRATTIS än en gång Sofia, det här lever vi på LÄNGE!


Mopsspecial i Vilsta

2013-06-09 11:02

Mops special på Vilsta hölls igår, den 8 juni! Eftersom det var planerat att vi skulle ha småvalpar nu så hade jag bestämt att inte åka detta år utan vara hemma och mysa med dem lite. Det blir ju att man åker otroligt mycket ändå nu när man utbildar sig till domare.

Nåja, nu när mina tikar gick tomma så beslöt jag mig för att ta med mig Pia, Ingela och åka dit. Jag lurade med mig Lena P och så åkte vi. Solen sken, massor med folk och mopsar. De här tillställningarna är helt underbara! Så genuint trevliga och hjärtliga på något vis. Dagen bjöd på valpar från 4-9 månader och hanhundar, gott fika och an auktion där jag ropade in en helt underbar staty av en mops i en sorts björndräkt  Jag bara älskade den lilla mopsen!

I från vår kennel var den en hund som var anmäld, Plura, P'zazz Pay Attention. Sofia och Plura har ju gjort succé i ringarna tidigare och jag måste säga att de gjorde de igår också! Först vann de unghundsklassen med HP och sedemera blev Plura bästa hanhund! Alltså bäst av alla hanhundar som var där och det inkluderar flera väldigt fina hanhundar som är champion och vinnare på andra sätt!!! VAD GLAD JAG BLEV!! Barnsligt glad nästan!

Plura är efter vår egen lilla Pia eller CH Puggens Party-Girl som hon heter i stamtavlan och CH Tangetoppens Wild Hero!

Idag är det tikar som tävlar där borta i Vilsta och då får den bästa tiken tävla mor Plura sen och Bäst i rasen och Bäst i motsatt kön! Åååååh vad spännande! Själv är jag hemma idag och parar och skjutsar hundar.

Heja Plura och Sofia!!!! Jag håller tummarna för er idag!!!

Plura+Sofia

Fina Sofia och Plura!

Plura Specialen-13

Är de inte fina??


Nu är det dax igen

2013-05-31 12:33

Jag har  gått en utbildning för att kunna bli extriördomare eller som man säger mer i folkmun "domare på hundutställningar". Så nu för tiden ställer jag inte ut så mycket, det blir  bara lite ibland för att nu ägnas den mesta tiden åt att gå elev och aspirant och utbilda sig på de raser man sökt på som domare. Detta utbildande är en lång process och inte gjord i en handvändning men samtidigt så är det väl bra att vi i Sverige är noga med att utbilda våra blivande domare ordentligt.

Man bara för att jag inte ställer ut så är jag ju inte på utställningar, tvärt om, jag är nästan på alla utställningar här i Sverige ( okej då inte Gällivare och dom där som ligger så långt upp)   och går elev eller aspirant. Tyvärr så sökte jag inte på Tibetansk Spaniel bland mina raser och varför jag inte gjorde det är en lång historia som jag inte tänker dra här. Jag har sökt på Mops, Fransk Bulldogg, Griffongerna, Papillon, Phalené och Japanese Chin. Nr jag är färdigutbildad på dessa raser och det har gått två år från att första rasen blev klar DÅ får jag söka på Tibetansk Spaniel vilket jag längtar starkt till. Jag ska försöka utbilda mig på alla de tibetanska raserna, dobermann, dvärgpincher och sen får vi se vad som händer.

Hur som helst så stannar inte aveln av för det. Jag planerar en otroligt spännande kombination där parning sker v 23, du kan läsa mer om den under Valpar/puppies.


Det blir inte alltid som man tänkt

2013-05-14 22:54

Så är det! Det blir inte alltid som man tänkt.

Efter att ha varit hos veterinären och röntgat både mopsen Pia och Vickan (tibbe) så har det konstaterats att de bägge inte är dräktiga, det finns inte tillstymmelse av en valp där inne i magen.......men tjocka är som, mjölk har de bägge två. Skendräktig kallar man tiken då.... hon tror hon är dräktig men det är hon inte.

Så allt väntande har varit förgäves. Plötsligt så är jag så himla GLAD över de två små dom vi har! Ollies små undersköna små telingar, Hilma och Hector......som inte ska kallas Hector, han ska kallas för Tiger, som i Tiger Woods i sitt nya hem! Inget dåligt namn det heller!

Ja, då får vi vänta i några månader och så para Pia igen och Vickan såklart.......det var väl inte meningen helt enkelt den här gången!


Hector och Hilma

2013-05-05 10:46

Tänkte vi skulle presentera våra två små Ollie-valpar Hector och Hilma som är 2 veckor på bilderna ! Är de inte underbara?

Hector 2 weeks

Hector, P'zazz Hello Handsome

Hilma 2 weeks

P'zazz Hip Hip Hurray, Hilma


Twiggys överraskning!

2013-05-05 10:18

Vi åkte till Västerås på utställning, Jag hade valparna med mig, det vill säga tibben Hanna, Ruskarinteen Poing Poing Poing och vår Ingela, P'zazz Bling Bling Party. Hanna blev BIR-valp och Ingela blev 3:a i sin klass. I BIS-valp blev Hanna uttagen som de 10 bästa men sen när det skulle plockas fram de 4 bästa valparna fick vi snällt gå ut igen. Men Hanna var så himla duktig!

P'zazz Twinkla Twinkle Little Star, Twiggy till vardags, var där. Cissi som jag deläger henne med hade anmält henne utan att jag visste om det, så det blev en glad överraskning :-)

Twiggy har två cert sen tidigare och har stått tvåa på så många cert och NU blev det hennes dag. Twiggy vann öppenklassen, blev bästa tik totalt och BIR ! Plus att hon efter det gick och vann över hela grupp 9:es hundar! Helt otroligt! Det är sällan vi får se en tibbe som gruppvinnare i grupp 9! Vad glada vi var och fortfarande är såklart! Så nu är Twiggy Svensk Chanpion!

Twiggy BIR+Väste..

BIR o BIM.. Twiggy

Twiggy guppvinnare 2013

Hanna 7,5 månader


Äntligen

2013-04-23 13:08

Äntligen har Ollies valpar anlänt. Först föddes en liten tik ( jag blev så himla glad över det) och sen föddes en lite större hane. Han är så fantastiskt fin tycker jag. Det var länge sedan jag hade gett valparna stamtavle namn redan i så tidig ålder men det har jag gjort med de här små liven.

Hanen ska heta: P'zazz Hello Handsome och tiken ska heta P'zazz Hip Hip Hurrah!

Valparna äter och sover för det mesta i så ung ålder och Ollie är världens bästa mamma som är så omhändertagande och duktig mamma. Hon vill knappt gå ut och kissa för att hon då måste lämna dem en stund.

Sen har jag faktiskt investerat i den bästa hundprylen på länge. Jag menar, tänk vad mycket grejer vi köper till våra hundar som  kanske inte alltid är detnödvändiga......men nu har jag köpt en värmelampa som jag har ovanför valparna. Världens bästa grej!!! Så många kullar som jag haft.....hur har det kommit sig att jag inte köpt en sådan här förut? Ni vet, en sådan där man även kan ha i ladugården åt griskultingarna eller kycklingarna!

Nu har jag en i alla fall  och är SÅ glad över den!

Några veckor kvar, sen kommer de andra valpkullarna....


Hanna BIS-2 valp på Kistautställningen

2013-04-07 14:03

Hannas riktigt officiella debut var förra helgen när vi ställde ut henne och Ingela på Stockholms Kennelklubbs Påsk utställning i Kista.

Jag hade Ingela och Hanna med mig. Hanna tävlade mot 5 andra tikvalpar mellan 6-9 månader. Ingela är ju 6,5 månad så jag tänkte mest att det här var en jättebra träning för henne så det inte var så m ycket hundar på utställningen. Ingela vann sin klass med HP! Det var jätteroligt. Sen när Ingela fick tävla mot den bästa hanvalpen så förlorade hon och blev BIM.

Hanna var ensam i sin kalss och vann den med HP. Då gick hon automatsikt vidare till BIS-valp som skulle vara senare på dagen.

Det var många raser representerade och det är inte heller många som ver hur en fin tibbe-valp ska se ut men Birgitta Hasselgren som dömde BIS-valpar  tog fram hanna som 2:a bästa valp på helta utställningen, alltså BIS-2! Åh vad glada vi blev!!! Lilla Hanna-Bus

Trötta och glada över en toppen dag åkte vi hem och somnade ganska raskt i soffan!


«september 2014»
måntisonstorfrelörsön
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Besökare idag: 24
Denna månad: 575
Totalt: 74634