Tur och retur Göteborg

2014-09-05 20:49

Hemkommen för ett par timmar sedan från Göteborg där vår fina CH P'zazz Victorias Secret har haft en herr-dejt men en noga utvald, av få använd, guldkorn bland stenarna hoppas jag: Bio-Bios Blackoholic

En hane som ägs och är uppfödd av Lisa Molin, kennel Bio-Bio. Han är b/t och har en för mig väldigt intressant stamtavla. Hans mamma avgudar jag, pappa har gett en del fina valpar m.m. Jag kan göra listan lång.....

Olle, som han kallas till vardags, har ställts ut mycket sparsamt med cert, BIR. Lisa har ju utbildat sig till domare och det tar all tid, jag vet!!

När vi väl var där nere så passade vi på att ta ett nytt kort på honom med mobilen, han är fin Olle :)

Nu väntar vi med spänning och ser om Tyra blir dräktig.......

image


GRATTIS Johanna och Svante

2014-08-27 20:50

Glada och överväldigade av stolthet har vi informerats om att Svante, P'zazz Never Say Never, nu mer kan titulera sig INTERNATIONELL champion!! C.I.B som det heter på hundspråk.

Än en gång, GRATTIS!!

image


Norrköping Int utställning

2014-08-22 11:55

Vi var till Norrköping, jag och Lena P med våra mopsar. Alltid lika roligt att åka och ställa ut tycker jag....

Domare idag var Benny Blid von Schwedin, SWE 

P'zazz Hey Handsome, aka TIGER, tog CERT CACIB och blev BIR. Sen blev han 2:a i gruppen för gruppdomare Torbjörn Skaar. Vilken lycka! Den placeringen leber jag på ännu idag, jag blev så överraskad o glad!

Tack till familjen Som äger Tiger att jag får åka runt o visa upp honom.

image


Det har varit en sköööön sommar!!

2014-08-22 11:33

En helt fantastisk sommar har kommit till ända, känns det som i alla fall.... Varma sommarkvällar ute i trädgården, ett glas rosé, tända ljus, mys med den del av familjen som är hemma för tillfället. Det här blir en sommar jag ska komma ihåg länge även om det har varit för varmt för hundarna....

image

 

Vi har varit på Världs Vinnar Utställningen i Heösingfors i början av augusti. Tänk att vi beställde hotell och båt till den utställningen för över ett år sedan. Ska man komma över pölen gäller det att vara ute i god tid.

till en sådan stor utställning så är det så många tibbar o mopsar anmälda att bara tikarna döms av en domare och hanarna i varje ras domstol av andra domare. Jag hade med mig 2 hundar, en tibbe P'zazz Victorias Secret och mops P'zazz Hey Handsome. Tyra blev oplacerad i Championklass med excellent av 25 Championtikar. domaren plockar ju bara ut 4 st som ska placeras.

Mopsen P'zazz Hey Handsome kom 2:a i juniorklass i en jättestor klass med juniorhanar, 20 st. Så vi kallar honom Vice Junior Världs Vinnare. Jag är SÅ stolt över honom att han placerade sig så bra i den konkurrensen. Man ska veta att till en sådan här utställning kan alla i hela världen anmäla sig.

CH P'zazz Pricilla var också där och placerade sig på en hedersvärd 2:a plats i championclass av 23 Championtikar!

Brorsan till Pricilla CH P'zazz Pay Attention var också med och tävlade i Championklass hanar men placerade sig inte bland de 4 bästa hanarna, men han fick exellent och matte Sofia tror jag var rätt nöjd ändå. Konkurrensen är grym i dessa klasser.

sen hade vi även uppfödargrupp med de tre mopsarna som var från min kennel Hey Handsome, Pricilla och Pay Attention Och VANN den klassen av 11 uppfödare från olika länder. Helt GALET ROLIGT oCH ärofullt !!

image

TACK Lena, Micke, Kjell, Sofia och Richard för en minnesvärd dag o resa

 


Mops special i Varberg

2014-06-17 14:55

Mops specialen hölls i år i Varberg. Varberg har jag varit i många gånger och det är en otroligt vacker plats i Sverige, när det är sol........när det regnar så känns det inte alls lika vackert.  Efter att ha tillbringar många somrar i Varberg så blev det så att två somrar i rad regnade det, sen åkte vi inte dit igen......

Men nu styrde vi kosan dig, bilen full med hundar, grejor o människor. Vi var glada o förväntansfulla.

109 mopsar var anmälda totalt , det är ganska många tycker jag. Resultaten för våra små älsklingar blev över  förväntan! 

Tangetoppen's Rockabilly Babe blev 4 i sin klass av 5 mopstikar mellan 4-6 månader.

P'zazz Hilton kom 2:a i sin klass med HP av 7 hanvalpar. Jättebra resultat för en nybörjare!

P'zazz Hey Handsome vann juniorklassen av 13 juniorer och slutade som 4:a bästa hane!

Tillslut, P'zazz Pricilla, som vann championklassen och blev sen Best in Show! Lyckan var total! Tänk att hennes bror vann denna utställning förra året, CH P'zazz Pay Attention. Hemresan gick jättebra, med lika full bil igen som på nerresan! Här kommer lite bilder!

image

image

image


Bråda tider.....

2014-06-17 14:52

Ja, det har det varit på sista tiden. Amanda har tagit studenten och det är inget litet arrangemang nu för tiden!! Men nu är det gjort och puh, vad skönt att det är över även om det har varit många glädjefyllda stunder 

Grattis älskling!! Nu är du stor tjej!

image

image


En tik-valp kvar till salu!!

2014-05-02 13:43

Vi har en tikvalp kvar till salu. Det är inget som helst fel eller så på henne, tvärt om, hon är frisk som en nötkärna, men blev bokad och avbokad P.g.a sjukdom I den nya familjen. Hon är 10 veckor, glad o sprallig liten tjej men mycket upptäckarlust!!

ring mig gärna berättar jag mer!! Hennes stamtavla och bilder på hennes föräldrar ser du under fliken puppies !

image


En ny champion!!!!

2014-05-02 13:29

Ja, tänk vilken underbart rolig känsla! P'zazz Pricilla hade Lena med sig till Västerås där veterinär, uppfödare och domare Monica Stavenborn skulle döma mops. Hela 80 mopsar var anmälda och det är en väldigt hög siffra.

Att göra en lång historia kort en sådan här gång är svårt men det var stora klasser, Monica delade ut både Good, Very Good och Excellent till de hundar hon gillade. Cilla vann öppenklass som var en stor klass. Bara då blev vi jätteglada!! Sen blev hon bästa tik och Bäst i Rasen! I och med att hon vann bästa till så fick hon sitt 3:dje cert och blev Svensk Champion. I och med att hon redan har cert i Finland ( 2 st) och Danmark så blev hon även Nordisk Champion!!!

Att jag har gått omkring och lett i flera dagar går ju inte ta miste på......

Lena och Cilla är ett super-team tillsammans!!

image


Två valpar kvar som söker nya hem

2014-04-23 13:18

Då har valparna börjat flytta till sina nya hem, ja de som är sålda i alla fall. Vi har två som går kvar här och väntar på att bli hämtade av sina nya ägare för att sedan flyga hem till sina nya hem i Schweiz och USA. Tråkigt när de åker såklart men skönt också. Men så har vi då kvar två som älsklingar som idag är 10 veckor och söker nya hem, två tikar. Bilder kommer under dagen.

Alla valparna veterinärbesiktigades u.a, alla fick varsin spruta och ett chip i nacken och alla har fått sina stamtavlor och parfymnamn. 

Det var med sorg i hjärtat vi tog beslutet att  vår norska svarta lilla tik Lusse ska få flytta hem tillbaka till Norge igen då vi upptäckte ett dubbelsidigt ljumskbråck på henne som inte ännu har vuxit igen. Så henne vill vi inte avla på och då får hon gå tillbaka till uppfödaren.

 


Valpbilder

2014-03-18 13:49

Det är himla svårt att fota valpar, speciellt när man är själv så det blev lite bilder i från valphagen tagna idag. Lovar att vi ska ta bättre bilder på de små inom snar framtid :-)

Här ser du dem


«oktober 2015»
måntisonstorfrelörsön
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Besökare idag: 0
Denna månad: 77
Totalt: 83642