Underbart fodervärdshem sökes med ljus o lykta

2014-02-25 22:14

Vi har en helt underbart härlig vuxen hane som vi söker ett nytt hem till, ett fodervärdshem i Stockholmsområdet!

Den här hanen är absolut ingen problemhund eller någonting liknande.

Oväntade saker händer i livet och den här matten kan inte ha kvar sin älskling längre. Jag söker därför med ljus o lykta efter ett nytt förevigt hem till denna hane som är helt problemfri på alla sätt och vis...... Han är vacker som bara den och måste finnas tillgänglig för utställning o avel ibland......

Är du intresserad av en frisk härlig kompis i många år till, för du gärna höra av dig per mail eller per telefon!

Endast seriösa göre sig besvär....

Txas

OBS: Det är ej hanen på bilden som söker nytt hem, men han ser ut såhär :-)


Så var dom bara 6

2014-02-19 10:23

Dagarna har gått och valparna är 7 dagar idag. Vi förlorade 2 tikvalpar under dag 2 och 3 men de resterande 6 mår alldeles utmärkt. Cissi har mycket mjölk, pysslar och sköter om de små så fort de bara knystar eller piper. Det är så värdefullt med en bra mamma.

Har inte kommit på något namn ännu utan jag går och funderar fortfarande. Det blir nog en tema-kull. Cissis förra kull hos mig var en Ögonskugge-kull. Funderar på om det här ska få bli en parfym-kull kanske....

I morgon är det ringträning igen för mig och Hilma, det blir roligt! 


Alla mår bra

2014-02-13 17:37

Det känns underbart att skriva att alla, både Cissi och alla de 8 valparna, mår bra 
De ligger undervärmelampa så de har det riktigt gott o varmt. Där kan de också själva reglera hur varmt de vill ha det genom att förflytta sig närmare och längre ifrån lampan.
image
image
image

Valparna har kommit

2014-02-13 00:41

Äntligen så har valparna kommit !

Vilken glädje och lättnad att de är här nu. Allt gick bra, mamma Cissi ( P'zazz Kiss and Tell) är en helt fantastisk mamma. Den där perfekta mamman som har stenkoll på hur och var alla de små ligger. Hon tvättar, putsar, och så fort bara en liten valp piper så är hon genast där och pysslar lite.
hela kullen är i princip lika stora och väger lite mer än en 100 grams chokladkaka, ca 150 g.

cissi fick 2 fina och präktiga prinsar och hela 6 supersöta prinsessor. Just nu så sitter jag och funderar på vad de ska heta?! Vi får nog återkomma med namn när vi kommit  vad de små ska heta.

Lugnet har lagt sig i huset, min man har fyllt år, alla hundar är rastade, gått och lagt sig och Jag hör mossarna snarka sövande i sina sängar. Cissi och hennes åttlingar sover gott, det 
är nog dags att passa på och få lite sömn......
Bilder på de små underverken kommer i morgon....

Nu är vi beredda

2014-02-06 14:37

Ja, nu är vi faktiskt beredda att ta emot Cissis valpar vilken dg som helst. Jag vet att det är dagen D på måndag men hon har fått valpar tidigare så man vet aldrig. Hon är stor och tjock fina Cissi och ser ut som ett moderskepp när hon vankar omkring där hemma. Men hon är pigg och glad, äter friskt maten hon blir serverad plus hänger gärna med ut på en liten prommis i lagom takt.

Hon är en fantastisk mysig hund vår Cissi, så otroligt lättsam, följsam och självgående. Man märker knappt att hon är där ibland.  Men så kan då vår mopsvalp, Hubbe 10 veckor, reta gallfeber på henne ibland. Cissi vill INTE leka med honom över huvudtaget. Men Hubbe vill JÄTTEGÄRNA leka med Cissi   Ni kan ju bara tänka er hur det låter när han, på behörigt avstånd men ändå för nära englit Cissi, låter hemma hos oss. Cissi morrar och ber Hubbe dra dit pepparn växer, Hubbe skäller uppfodrande och retligt på Cissi och tycker att hon är en riktig surmuppa som bara ligger där o visar tänderna o morrar.....
Vad vi kommer att sakna Hubbe när han flyttar i morgon, vad lungt det kommer att bli hemma hos oss utan honom  image

Ringträning

2014-01-29 10:51

Igår kväll var jag och Hilma, P'zazz Hip Hip Hurray, på ringträning som anordnas av några hundentusiaster i Svenska Kenneklubbens garage under den kallare delen av året eller så är man i Upplands Väsby på ett hundcenter. De som håller i detta är mOA Persson, Svante Frisk och Johanna Nyberg. De två förstnämnda är även utställningsdomare. Om du är intresserad att deltaga så kan du läsa mer om tider, platser m.m. på denna hemsida: Hundkompetens.com

I vilket fall som helst så var Hilma jätteduktig!! Det är andra gången hon är på någonting liknande och står och går jättebra även om like busigt ibland men  det måste det ju få vara när man bara är 10 månader   Det är ju så mycket att upptäcka och titta på tycker Hilma PLUS att hon helst vill leka med alla hundar som är där och tränar!

Cissi, som är den blivande modern i vårt hus, äter bra, vankar omkring och är allmänt glad. Tror att hon har en 4-5 valpar där inne. Roligt är också att det börjat ringa potentiella valpköpare som är intresserade av valp!

Helgen som kommer är det tibbeutställning i Norrtälje. Då ska jag och några till dit och titta, mysa och prata hund, det blir roligt. Längtar att börja delta i tibberingen igen, det känns som att det var ett tag sedan nu när mopsarna har haft sin tid och domarutbildningen har tagit väldigt mycket tid, men det har det varit värt.

Utställnings-säsongen drar igång snart sakteligen.....jag längtar!


Snart kommer Mia

2014-01-25 23:49

Har hämtat hem vår blivande mamma P'zazz Kiss and Tell. Hon ska ha valpar on ca 14 dagar. 

Cissi, som hon kallas till vardags, brukar kunna få sina valpar lite för tidigt Så vi är beredda även om de inte kommer riktigt än :-)

Väntar hem min nya valp som kommer från England och kennel Souska. Jag har väntat på den här valpen i många år men det har aldrig som jag tänkt men NU snart kommer hon Souska Part of Me.

image


Livet går vidare

2014-01-23 12:54

Ja, det gör ju det vare sig man vill eller inte. spelar ingen roll om man är jätteledsen eller vilket humör man är på.......när man somnat och vaknar så är det en ny dag dagen därpå.

Vi saknar Vickan, massor   Jag kommer ihåg som igår när det gick upp för mig ( Vickan var 8 vecvkor och jag höll på att sälja henne till en annan uppfödare) att hon skulle stanna hemma. Hon var ju jättefin, rörde sig som en dröm, härligt temperament.....så hon stannade.

Hur som helst så är det tomt överlag hemma just nu tyckjer jag........men snart flyttar min nya valp från England hem till oss, Souska Part Of Me. Hon kommer att kallas Mia till vardags. Bilder kommer..... spännande, längtar massor och behöver något som muntrar upp en lite nu,

Förresten så är jag även domare på Fransk Bulldogg nu, min 4 ras som jag är klar med, jippieee!


Hej då älskade Vicky

2014-01-15 11:30

Att vara hunduppfödare och ha hundar som hobby ger mig så mycket glödje och många ljusa glädjestunder att lägga in i minnesbanken. Men att vara hunduppfödare är också väldigt svårt och smärtsamt stundtals. Det skär i mitt hjärta bara jag tänker på det beslut jag tvingades ta för två dagar sedan, att låta vår älskade Vickan somna in.

Vi hade varit på Albano och tagit ytterligare prover på Vickan. Jag tyckte att hon redan två dagar innan blivit lite låg igen, inte glimten i ögat längre, så redan jag åkte in med henne befarade jag det värsta men förträngde det av ren självbevarelsedrift. Orkar inte gå och tänka negativa tankar. Orkade inte vara ledsen...

När proverna var tagna fick vi åka hem och vänta på att få svaren under eftermiddagen. Vid 15:00-tiden ringde veterinären och berättade att det inte alls såg bra ut.....Vickys kropp producerar inga som helst röda blodkroppar. Blodet i hennes kropp började ta slut igen. Vicky hade gått på starka mediciner som skulle hjälpa kroppen att komma igång.....ett resultatet vill man se efter ca 3 dagar, i Vickys fall hade det gått 14 dagar men ingen förändring.

Jag och veterinären kom fram till att det bästa för Vicky var att få somna in... Sussie Narvström jobbade den här dagen och stod vid min sida hela vägen. Hon pratade, grät med mig och gjorde den hemska stunden ändå till någonting fint att minnas. Vickan låg i min famn när hon somnade in, bara jag och Sussie där och oss kände hon ju, hon var helt avslappnad och lugn........det kändes fantastiskt när jag tänker på det så här efteråt. Tack snälla Sussie, det var guld värt 


Nytt blodprov

2014-01-08 15:40

Igår var vi och tog nytt blodprov på Vicky samt röntgade hennes lungor som tidigare var fyllda med vätska lite här och där.

Lungorna såg bättre ut, det var skönt men blodproven var inte tillfredsställande så det blir att fortsätta äta massor med kortison, pluttan 

Tycker ändå att det går lite åt rätt håll, hon är lite gladare.....


«januari 2015»
måntisonstorfrelörsön
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Besökare idag: 10
Denna månad: 821
Totalt: 78154