Valpbilder

2014-03-18 13:49

Det är himla svårt att fota valpar, speciellt när man är själv så det blev lite bilder i från valphagen tagna idag. Lovar att vi ska ta bättre bilder på de små inom snar framtid :-)

Här ser du dem


Lördag blir en fotodag

2014-03-14 11:06

Nu är det liv i valphagen kan jag berätta, full fart med bus och en massa ståhej.

I morgon lördag ska vi fota de små och jag har nästan ont i magen över hur vi ska få den att stå still för att hinna fastna på fotografierna :-)

De äter "mat" varje mål nu men får stödmat av Cissi. Hon har/är en sådan fantastisk mamma som sköter o städar i valphagen så fort hon är där inne. Alla valpar städas på alla tänkbara sätt från topp till tå

Så håll utkik i morgon, då kommer det bilder!

Ha en skön helg allesammans!

Hopp


Valparna växer

2014-03-04 09:21

Ja, det nästan knakar där nere i valplådan så mycket växer de för tillfället. Ögonen har öppnats, de har börjat höra lite och man kan säga att aktiviteten där nere har ökat drastiskt. Valparna har börjat leka lite med varann, försöker gå omkring, är mycket hungrigare så jag ska nog börja ge dem lite stödmat så de blir lite mättare i magen. Deras päls har vuxit så när de ligger på rygg o myser eller sover och man smeker dem lätt på magen så ser man hur myckrt pälsen kommer. Jag ska ta kort på dem och sätta in :-)

Vi har hittat ett hem till hanen vi sökte en fodervärd åt! 

Ha en härlig vecka allesammans! Nästa helg börjar utställnings säsongen som smått och jag ska fortsätta min utbildning på de fyra raser jag har kvar!


Underbart fodervärdshem sökes med ljus o lykta

2014-02-25 22:14

Vi har en helt underbart härlig vuxen hane som vi söker ett nytt hem till, ett fodervärdshem i Stockholmsområdet!

Den här hanen är absolut ingen problemhund eller någonting liknande.

Oväntade saker händer i livet och den här matten kan inte ha kvar sin älskling längre. Jag söker därför med ljus o lykta efter ett nytt förevigt hem till denna hane som är helt problemfri på alla sätt och vis...... Han är vacker som bara den och måste finnas tillgänglig för utställning o avel ibland......

Är du intresserad av en frisk härlig kompis i många år till, för du gärna höra av dig per mail eller per telefon!

Endast seriösa göre sig besvär....

Txas

OBS: Det är ej hanen på bilden som söker nytt hem, men han ser ut såhär :-)


Så var dom bara 6

2014-02-19 10:23

Dagarna har gått och valparna är 7 dagar idag. Vi förlorade 2 tikvalpar under dag 2 och 3 men de resterande 6 mår alldeles utmärkt. Cissi har mycket mjölk, pysslar och sköter om de små så fort de bara knystar eller piper. Det är så värdefullt med en bra mamma.

Har inte kommit på något namn ännu utan jag går och funderar fortfarande. Det blir nog en tema-kull. Cissis förra kull hos mig var en Ögonskugge-kull. Funderar på om det här ska få bli en parfym-kull kanske....

I morgon är det ringträning igen för mig och Hilma, det blir roligt! 


Alla mår bra

2014-02-13 17:37

Det känns underbart att skriva att alla, både Cissi och alla de 8 valparna, mår bra 
De ligger undervärmelampa så de har det riktigt gott o varmt. Där kan de också själva reglera hur varmt de vill ha det genom att förflytta sig närmare och längre ifrån lampan.
image
image
image

Valparna har kommit

2014-02-13 00:41

Äntligen så har valparna kommit !

Vilken glädje och lättnad att de är här nu. Allt gick bra, mamma Cissi ( P'zazz Kiss and Tell) är en helt fantastisk mamma. Den där perfekta mamman som har stenkoll på hur och var alla de små ligger. Hon tvättar, putsar, och så fort bara en liten valp piper så är hon genast där och pysslar lite.
hela kullen är i princip lika stora och väger lite mer än en 100 grams chokladkaka, ca 150 g.

cissi fick 2 fina och präktiga prinsar och hela 6 supersöta prinsessor. Just nu så sitter jag och funderar på vad de ska heta?! Vi får nog återkomma med namn när vi kommit  vad de små ska heta.

Lugnet har lagt sig i huset, min man har fyllt år, alla hundar är rastade, gått och lagt sig och Jag hör mossarna snarka sövande i sina sängar. Cissi och hennes åttlingar sover gott, det 
är nog dags att passa på och få lite sömn......
Bilder på de små underverken kommer i morgon....

Nu är vi beredda

2014-02-06 14:37

Ja, nu är vi faktiskt beredda att ta emot Cissis valpar vilken dg som helst. Jag vet att det är dagen D på måndag men hon har fått valpar tidigare så man vet aldrig. Hon är stor och tjock fina Cissi och ser ut som ett moderskepp när hon vankar omkring där hemma. Men hon är pigg och glad, äter friskt maten hon blir serverad plus hänger gärna med ut på en liten prommis i lagom takt.

Hon är en fantastisk mysig hund vår Cissi, så otroligt lättsam, följsam och självgående. Man märker knappt att hon är där ibland.  Men så kan då vår mopsvalp, Hubbe 10 veckor, reta gallfeber på henne ibland. Cissi vill INTE leka med honom över huvudtaget. Men Hubbe vill JÄTTEGÄRNA leka med Cissi   Ni kan ju bara tänka er hur det låter när han, på behörigt avstånd men ändå för nära englit Cissi, låter hemma hos oss. Cissi morrar och ber Hubbe dra dit pepparn växer, Hubbe skäller uppfodrande och retligt på Cissi och tycker att hon är en riktig surmuppa som bara ligger där o visar tänderna o morrar.....
Vad vi kommer att sakna Hubbe när han flyttar i morgon, vad lungt det kommer att bli hemma hos oss utan honom  image

Ringträning

2014-01-29 10:51

Igår kväll var jag och Hilma, P'zazz Hip Hip Hurray, på ringträning som anordnas av några hundentusiaster i Svenska Kenneklubbens garage under den kallare delen av året eller så är man i Upplands Väsby på ett hundcenter. De som håller i detta är mOA Persson, Svante Frisk och Johanna Nyberg. De två förstnämnda är även utställningsdomare. Om du är intresserad att deltaga så kan du läsa mer om tider, platser m.m. på denna hemsida: Hundkompetens.com

I vilket fall som helst så var Hilma jätteduktig!! Det är andra gången hon är på någonting liknande och står och går jättebra även om like busigt ibland men  det måste det ju få vara när man bara är 10 månader   Det är ju så mycket att upptäcka och titta på tycker Hilma PLUS att hon helst vill leka med alla hundar som är där och tränar!

Cissi, som är den blivande modern i vårt hus, äter bra, vankar omkring och är allmänt glad. Tror att hon har en 4-5 valpar där inne. Roligt är också att det börjat ringa potentiella valpköpare som är intresserade av valp!

Helgen som kommer är det tibbeutställning i Norrtälje. Då ska jag och några till dit och titta, mysa och prata hund, det blir roligt. Längtar att börja delta i tibberingen igen, det känns som att det var ett tag sedan nu när mopsarna har haft sin tid och domarutbildningen har tagit väldigt mycket tid, men det har det varit värt.

Utställnings-säsongen drar igång snart sakteligen.....jag längtar!


Snart kommer Mia

2014-01-25 23:49

Har hämtat hem vår blivande mamma P'zazz Kiss and Tell. Hon ska ha valpar on ca 14 dagar. 

Cissi, som hon kallas till vardags, brukar kunna få sina valpar lite för tidigt Så vi är beredda även om de inte kommer riktigt än :-)

Väntar hem min nya valp som kommer från England och kennel Souska. Jag har väntat på den här valpen i många år men det har aldrig som jag tänkt men NU snart kommer hon Souska Part of Me.

image


«mars 2015»
måntisonstorfrelörsön
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Besökare idag: 26
Denna månad: 115
Totalt: 79089