Vi letar fodervärd

2017-06-19 09:27

Vi söker ett nytt hem till en av våra tikar, Viva,  som är 20 månader. Vi vill att hon skall bo i Stockholmsområdet. Fordervärdsavtalet skrivs helt enligt Svenska Kennelklubbens regler.

Vi vill att hon skall leva med max en annan hund i familjen. Vår tik är nämligen lite "självutnämnd" polis hemma hos oss. Absolut inte elak, hon slåss inte men skall vara där och säga till de andra som inte tycker att hon ska "ta ton" när hon är yngst i flocken.

Viva är pigg ochy glad, hon är helt rumsren, alskar att vara med och törstar efter kärlek som nästan alla mopsar gör. Vi går långa promenader varje dag och hon verkar vara helt outtröttlig. Hon andas helt perfekt.

Är du intresserad får du gärna höra av dig till mig på mobilen eller mail.

 

Viva oktober 2016


Valparna har kommit

2017-05-29 12:41

Nu är Jackies valpar här. De kom lite för tidigt. Jag tror helt enkelt att det var knökfullt i hennes mage så det var bara ut som gällde :-)

Duktigaste Jackie födde 6 valpar, 3 hanar och 3 tikar, alla väldigt välskapta och fina. Tyvärr så förlorade vi en tikvalp efter ett dygn, men nu är de andra 5 starka runda och goa hela 6 dagar och diar massor av mamma.

Bilder mm kommer att uppdateras under Puppies!!


Fodervärd!!

2017-05-10 16:59

Jag är så lycklig och glad att Jackie är dräkitg med fina Pugengens Lord Gillingham! Det är så spännande så att jag tror att jag spricker av nyfikenhet!!!

Men det var inte så länge sedan vi hade en kull valpar där jag sparat en tik som jag kanske söker ett fodervärdshem åt. Om någon är intresserad av att vara fodervärd så kontakta gärna mig.


Besök

2017-04-03 10:22

Nu börjar det verkligen hända mycker med valparna. Från att bara sprungit med sin manna bland de andra hundarna, som små ankungar, så brer de ut sig över hela huset nu. Självförtroendet är på topp och de hittar på hur mycket bus som helst   Det är riktigt skönt när det är sovdax och de kryper ihop i en liten hög, först då vågar man slappna av.

Igår hade vi besök av Jeanett Lemmeke, kennel Jean Dark och Liselott som har haft flera mopsar och dombermann. Alla valpar skärskådades och jag tror vi var ganska överense om vilka valpar som ser riktigt lovande ut!! Roligt och disskutera och finurla lite tillsammans.  Vi bestämde att träffas igen och ta kort på valparna om 14 dagar, då tror vi att det går bättre än igår :-D

vIVA FIKASUGEN

Viva var jättefika sugen!!! 


Fullt ös i huset

2017-03-29 12:38

Nu har valparna hunnit bli 5 veckor och det börjar bli fullt ös i huset under mopsvalparnas vakna stunder. De är överallt och hittar på bus eller gömmer sig. Man vågar aldrig stänga en dörr utan att räkna in alla 4 innan man stänger den. 

De har börjat äta helt och håller själva. Ingela är bara där och pysslar om dem, ser till att de är "hela och rena" och att det är minutiöst rent i hagen där de sover. Det tycker hon är så viktigt! Ingela, världens bästa mamma 

C-valpar 4 v

Sover sött och håller om varann :-)

C-hane 4 v

Hanen i kullen! Så lik sin pappa :-)

C-valpar 4v

Nyätna och mätta med A-fil och hundmat runt munnen 

 

 


4 veckor

2017-03-20 16:35

I morgon blir valparna 4 veckor. Det är så spännande och se de små utvecklas lite för var dag som går.

Nu har de börjat se, höra, leka lite med varandra, äta små portioner av annan mat än Ingelas goda m jölk. Man kan sitta vid valplådan hur länge som helst och bara titta på dem....

Jag tycker man ska vänta en liten stund med att ta hem valpspekulanter till valparna. Dels är det inte så mycket att titta på när de är små men även för valparnas skull.  Igår hade jag hemma en familj med två vuxna och tre barn. De ville så gärna ha en mops!! JAg hade sagt till dem att de bara fick träffa mina vuxna hundar eftersom valparna är så " små" än.  Mina hundar hälsade glatt på de nya människorna som stod inne i vårt hus och var helt betagna av " alla" fyra hundar. Till sist bad jag dem att klä av sig ytterkläderna och komma in i huset. Barnen som var ca 1, 4 och 8 rusade in i vardagsrummet. 4 åringen skrek samtidigs som hon sprang omkring. Jag höjde rösten och bad att hon skulle stå still och sluta skrika. Mamman tittar lite avmätt på mig.  Jag förklarar att hundarna inte var vana vid att man skrek och sprang hemma hos oss. Minsta barnet börjar gråta för att hon inte får springa fram till Ollie som gick och la sig mitt i alla uppståndelse. Jag lyckades stoppa henne och sa att, nu ska vovven sova, då måste den få vara ifred.

Pappan i familjen har varit helt tyst. Familjens mamma ber honom att klappa hundarna eller hålla i en hund men jag säger att det inte är så lämpligt, eftersom jag ser att han inte vill!!! 

Mamman ställer lite frågor om hur det går till när man köper valp, den yngsta dottern gråter fortfarande. Jag försöker berätta så gott det går men känner i hjärtat att det här inte alls känns bra, Plötsligt säger mamma: 

-Okej, men då är valpen rumsren när den flyttar hem till oss vid tio veckor då? Jag kände hur min haka föll i golvet.....hade människan inte hört ett ord av vad jag sagt? Jag började förklara igen att de får hem en liten bebis.......men att försöka överrösta den minsta familjemedlemmen som fortfarande skrek, kändes omöjligt. 

Familjen kom på att den minsta nog var trött, de packade ihop sig och åkte hem mot norrort igen.......


Valparna växer

2017-03-06 11:02

Idag är valparna 13 dagar och nu börjar de hända mycker nere i valplådan. Valparna har fått ögon och om några dagar hör de alla ljud i vårt hem. De har blivit mycket mer aktiva i lådan och drar sig framåt, piper ibland när de inte hittar igen mamma som fått börja komma ner till oss och mysa när valparna sover. Ingela är verkligen en supermamma och det gör det hela så mycket skönare för mig som uppfödare av valparna. JAg vet att hon kissar och bajsar dem själv ( det är inte alltid att tikarna gör det och då får jag rycka in. Att ordna detta med valparna skall göras många gånger per dag) hon ger dem mat när de är hungriga plus att hon masserar magen på dem när hon slickar på dem.

Vi har en liten tjej som är lite mindre än de andra. Hon var även minst när de föddes och vägde 121 g. Man kan tycka att det inte är så litet, att man känner flera stycken som förr upp mindre levande valpar. Men den här lilla tiken var lite emlig i början, åt dåligt, orkade inte suga lika bra och länge som de andra. Detta resulterade till att man fick sitta intill lådan och lägga till henne på den största fetaste tutten så fort det var matdax!! :) Hur som helst, nu har hon vuxit massor och är snart ikapp de andra små korvarna 

Bilder kommer så småning om. Vi har två valpar till salu till underbara hem!! 


2017 ett spännande år

2017-01-10 11:54

Året 2016 avslutades med Stora och lilla Stockholm.

Jag ställde ut på stora Stockholm och kom 2:a bästa tik med P Dreamcatcher *Jackie*  och P Best Champagne Ever *Laleh* kom 4:a bästa tik från unghundsklassen, jag och Sofia var väldigt nöjda med dagen när vi åkte därifrån.

Sista helgen innan jul var jag och dömde i Litauern. Det var en ny upplevelse att åka iväg till ett främmande land, inte känna någon men lära känna flera människor. Ännu mer roligt var att den franska bulldogg-valpen som jag gjorde till BIR-valp, blev sedemera Best In Show-valp och den mops jag gjorde till BIR vann grupp 9 och även Best In Show! 

Nu har vi gått in i 2017 och MyDog har redan hunnit passera. Jag och Sofia var där i 3 dagar. Jag ställde ut en dag. P Bling Bling Party *Ingela* vann öppen klass men placerade sig inte i bästa tik. P Dreamcathcher *Jackie* vann championklassen och blev bästa tik med CACIB och BIM.

 

BIM MyDog 2017

Nu är Ingela parad och vi hoppas innerligt på valpar i slutet av februari. Tänkte att åka och göra ultraljud om någon vecka så vi vet om det är några valpar där eller inte.......

 


Spännande helg som kommer

2016-11-30 12:08

Den 2-4 december är det stor hundmässa i Stockholm på Älvsjömässan. Man har slagit ihop två stora utställningar till samma helg.Så fredag går alla raser, då är det "Lilla Stockholm" på lördag är det andra raser som går och på söndag DÅ går mops, tibetansk spaniel mfl

Så för er som inte har så mycket att göra, åk ut på mässan, titta lite på hundar och ta med stora plånboken för det finns massor att shoppa!! :)


Danmarksresa

2016-11-23 17:11

För snart två helger sedan styrde jag och goda vännen Sofia kosan mot Danmark och Herning. I Herning skulle det avhållas två dagars internationella utställningar, en Dansk Vinnarutställning och en Nordisk Vinnarutställning. Många hundar var anmälda från hela Norden. Roligt att se så måånga fina hundar på en och samma utställning.

Jag hade med mig Tiger ( P Hey Handsome) Jackie ( P Dreamcatcher) och Viva ( Montes Auri Viva La Victoria). Sofia hade med sig Ingelas dotter Laleh ( P Best Champagne Ever)  som hon har på halvfoder från mig.

Vi har i Herning i god tid dagen innan, åkte i lagom takt allt var jättebra förutom att det regnade konstant i 3 dagar....såååå tråkigt.

Lördagen:  Domare rasspecialisten Renee Sporre Willes, SWE
Tiger ex men blev inte placerad i championklass
Jackie vann championkl, 1:a bästa tik, BIM, fick CACIB, CERT och blev Dansk Champion och Dansk Vinnare-16  
Viva fick Ex i juniorklass men blev inte placerad i en stark juniorklass.

Söndag: Domare Karl-Erik Johansson, SWE

Tiger EX och kom totalt 2:a bästa hane
Jackie blev även bästa tik denna dag och BIM med CACIB och Nordisk Winnare-16
Viva vann juniorklassen med CK och blev Nordisk JuniorWinnare-16

På söndagen blev vi även bästa uppfödargrupp!!! 

Vilken glädje över alla fina placeringar som våra hundar fick.

Sofias tik Laleh kom 2:a båda dagarna med CK i unghundsklass

Liselotts hane Bingo (P Blind Date)  kom 2:a på lördag och 1:a i unghundsklass med CK på söndagen, helt otroliga resultat.

Bilder från utställningen kommer.

 

Nu stundar lilla och Stora Sthlm första helgen i december. Det blir spännande. Då tävlar vi på Svensk Vinnarutställning 2016.

 


«december 2018»
måntisonstorfrelörsön
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Besökare idag: 34
Denna månad: 680
Totalt: 104129