Mot Cruft´s

2020-03-03 13:34

I morgon bär det av till Cruft´s i Birmingham. Det är nog kanske 6 eller 7 gången jag är där och tillar. Jag har ställt ut tibbe en gång men aldrig mops. Kanske nästa år, vi får se :-) Hur som helst ser jag fram emot det massor och det ska bli så spännande att se lite nya hundar, träffa både tibbe och mopsfolk och titta på all shopping som finns där.

 


Ingen vinter

2020-02-28 10:19

Jag som är född och uppvuxen i Skellefteå tyckte alltid att vi hae för mycket snö där uppe. Här var det lite mer hanterbart och nu i år har den ju varit helt fantastisk. Nästan som att bo i Skåneland. Hundarna tror jag tycker att det är ganska skönt faktiskt. Mina mopsar har ju inte så mycket ull så de börjar ju frysa ganska snabbt om de inte håller igång plus att de blir kalla om tassarna och får lite kramp i dem.

 

För två helger sedan var vi i Fredricka och ställde ut Petronella och Swea. Båda vann sina klasser med excellent och CK. Petronella vann bästa tik med cert och CACIB, det blev jag så glad över !! :-) Swea ville inte alls gå med någon annan tant FRAMFÖR sin matte så hon kastade in handuken och bara sprang omvänt eller galopperade och det vinner man ju inte på så hon blev inte placerad i bästa tik. Men vi åkte hem SÅ nöjda med helgen!!

 

Vi har parat två tikar och hoppas på valpar i vår, vår vinstrika Witch Hazel och vår ryska baboska Montes Auri Viva La Victoria.


Nytt år

2020-01-17 11:57

Gott Nytt År på er alla och hoppas ni får en riktigt god fortsättning. Vi har redan hunnit varit på en utställning i början på januari MyDog där Milla, P´zazz Once Twice the Dream fick sitt sista cert och bev champion. Så roligt! 

Vi planerar valpar då vår vinstrika och personligaste mops P´zazz Witch Hazel börjat löpa. Vi ska para henne med en hane jag tycker om väldigt mycket. Bilder kommer senare.

Vi har ju sparat en liten super-prinsessa ifrån Jackies sista kull, P´zazz Peaches and Dream, men vi kallar henne för Alexa kort och gott. Hon far runt i vårt hus som värsta tromben och hade vi ett klätterträd skulle de vuxa mopsarna sitta där hela tiden, de tycker hon är SÅ jobbig, sedan hon lärde sig hoppa upp i soffan.

I mars åker jag till Cruft´s och tittar på alla fina hundar som kommer, det ser jag så mycket fram emot.


Länge sedan

2019-12-05 15:54

Länge sedan det skrevs ngt här. Hösten har varit full med olika händelser och aktiviteter. Valparna har flyttat, utställning i Växjö där Swea, P´zazz Xoxo, blev BIR med cert bland massor med mopsar. Jätteroligt, fina lilla Swea 

Vi har Julpyntat huset och ser fram emot 2:a advent nu på söndag. Helgen efter det är det Årets största utställning Stockholms Hundmässa i mässhallarna i Älvsjö. Åk gärna dit och titta. Under lördagen går mopsarna med början klockan 09.00.


Peg har flyttat

2019-09-15 21:16


Peg har hittat sitt nya hen hos en härlig familj i Vallentunasom redan har en mopstik. Så jag kan inte vara mer glad o nöjd.Våra små växer och fyllde idag 6 vecko. De är så söta 😍


Vår älskade Peg till salu

2019-08-10 19:31

Vi har en 8 månaders tikvalp som heter Peg. Hon har det allra ömmaste temperament, men är inte rädd eller feg på något sätt. Hon har hög social kompetens o är en otroligt kelig och härlig mopstjej som har fullt med fart i benen. Hon är van att vara lös i skogen o är väldigt lydig o kommer när man ropar.

Peg är van att åka bil, hon är utställd flera ggr både på små klubbutställningar samt på Svenska Kennelklubbens utställningar. Hon blev senast BIS-2  valp.

Peg har friska o sunda föräldrar. Vi har även Pegs farmor Ollie fortfarande i livet 11,5 år gammal. Pigg som en 8-åring!!

Tyvärr så fungerar Peg inte riktigt i vår flock. Peg vill vara alla till lags, slicka o tala om att hon är snäll o vill vara vän med alla. Både Jackie och gamla Ollie accepterar det en stund men till slut blir de ilskna på henne och ryter till Peg att sluta. Då börjar Peg slicka o fjäska ännu mer och där blir det fel tycker jag. Peg vill bara vara till lags ...lite för mycket.

En del hundar är så, precis som oss människor som är olika i vårt uppträda de o bemötande.

Söker ni en rumsren, hörlig och genomgo hund, hör av er så kan vi prata mer.

Du kan se Peg och hennes stamtavla under Females


Superhelg i Alfta

2019-07-08 12:17

Lördagen som var tävlade vi i Alfta! Domare för dagen var Lisa Molin från Sverige. Dagen började med sol och lite moln men precis lagomt till finalerna öste regnet ner över Alfta och när vi satte oss, helt dyngsura i bilen, va det skönt att åka hemåt.

Peg vann valpklassen och blev sen Best In Show-2 valp av alla raser som var där o tävlade den dagen. BIS:ET dömdes av Thomas Rohlin, Danmark.

Petronella (P'zazz Witch Hazel) blev Bäst i rasen och sedermera placerad som 4:a i gruppen! Första gången hon blir grupp placerad, endast 16 månader gammal.

 


Tikvalp söker hem

2019-07-08 12:12

Vi har fått återbud på vår tikvalp som är 5 veckor. Hon heter P'zazz Suprice ❤️ Detta för att vi inte trodde mamma Dilba hade någon valp i magen utan va skendräktig. Men ut kom det en liten ensam prinsessa som är helt fantastisk,  Hör gärna av dig om ni är intresserad och vill veta mera.

Bild hittar ni under länken Puppies ❤️


Sommar, specialen och en valp

2019-06-23 23:30

2019-06-24

sommaren har anlänt och vi njuter för fulla drag. Vilka dagar vi har haft här i Stockholm i alla fall.

Vi har hunnit vara på årets Mopsspecial som avhölls ute på Gålö, Haninge kommun. Till er som ej har besökt detta ställe rekommenderar jag det varmt. Så himla fint bad, långgrunt med sandstrand och egen plats för de som vill sola o bada med sin hund. Det fanns även restaurang och kiosk där.

Hur som helst så startade lördagen med utställningen för valpar. Vår Peg var med och startade i  6-9 månader klassen för hon hare då precis fyllt 6 månader lilla pluttan. Peg skötte sig utmärkt och kom 2:a i klassen med HP av 5 valpar. Jag var SÅ nöjd för hon skötte sig exemplariskt!!

0FDE5F4D-89CF-439F-BF9E-91B380C4A359

Petronella var inte alls i form, hon vann sin klass men va lite låg o lite snuvig så hon behövde inte tävla mer den dagen.

Milla vann en stor och stark öppen klass, jag var verkligen stolt och glad över det . Hon placerade sig sen som 3:a bästa tik!

IMG_2078

Vår äldsta hund Ollie fick också vara med o tävla i Veterankalssen där hon kom 2:a. Det roliga med Ollie är att hon tycker det här med utställning är SÅ roligt så hon verkligen visar upp sig själv när vi är i ringen.

 Vi  avslutade dagen med att bli bästa uppfödargrupp, det är jag jätteglad över!!!

 


Lugnet har lagt sig

2019-04-02 09:29

Nu har lugnet lagt sig på Götavägen i Täby. Alla valpar, utom Peg som ska stanna och Trinithy som skall flytta till annat land, har flyttat till sina nya hem. Glädjande i mitt hjärta är att alla familjer verkar såååå nöjda o glada med sina valpar. Då känns det verkligen som att man har lyckats lite 🙂

Våren har kommit och det känns verkligen i kroppen. Jag och en kompis har börjat vara ute med hundarna en 8 km runda då hundarna springer lösa hela tiden, badar och dricker i vattendrag, busar, leker och har det SÅ härligt. Det märks verkligen förändring på deras kroppar oxå, lite muskler har tonats fram här och där.

ikväll ska vi ha domarträffar här hos mig och lära oss mer om Pekignese, det ska bli spännande!!


«juni 2021»
måntisonstorfrelörsön
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Besökare idag: 2
Denna månad: 220
Totalt: 121459