Bråda tider.....

2014-06-17 14:52

Ja, det har det varit på sista tiden. Amanda har tagit studenten och det är inget litet arrangemang nu för tiden!! Men nu är det gjort och puh, vad skönt att det är över även om det har varit många glädjefyllda stunder 

Grattis älskling!! Nu är du stor tjej!

image

image


En tik-valp kvar till salu!!

2014-05-02 13:43

Vi har en tikvalp kvar till salu. Det är inget som helst fel eller så på henne, tvärt om, hon är frisk som en nötkärna, men blev bokad och avbokad P.g.a sjukdom I den nya familjen. Hon är 10 veckor, glad o sprallig liten tjej men mycket upptäckarlust!!

ring mig gärna berättar jag mer!! Hennes stamtavla och bilder på hennes föräldrar ser du under fliken puppies !

image


En ny champion!!!!

2014-05-02 13:29

Ja, tänk vilken underbart rolig känsla! P'zazz Pricilla hade Lena med sig till Västerås där veterinär, uppfödare och domare Monica Stavenborn skulle döma mops. Hela 80 mopsar var anmälda och det är en väldigt hög siffra.

Att göra en lång historia kort en sådan här gång är svårt men det var stora klasser, Monica delade ut både Good, Very Good och Excellent till de hundar hon gillade. Cilla vann öppenklass som var en stor klass. Bara då blev vi jätteglada!! Sen blev hon bästa tik och Bäst i Rasen! I och med att hon vann bästa till så fick hon sitt 3:dje cert och blev Svensk Champion. I och med att hon redan har cert i Finland ( 2 st) och Danmark så blev hon även Nordisk Champion!!!

Att jag har gått omkring och lett i flera dagar går ju inte ta miste på......

Lena och Cilla är ett super-team tillsammans!!

image


Två valpar kvar som söker nya hem

2014-04-23 13:18

Då har valparna börjat flytta till sina nya hem, ja de som är sålda i alla fall. Vi har två som går kvar här och väntar på att bli hämtade av sina nya ägare för att sedan flyga hem till sina nya hem i Schweiz och USA. Tråkigt när de åker såklart men skönt också. Men så har vi då kvar två som älsklingar som idag är 10 veckor och söker nya hem, två tikar. Bilder kommer under dagen.

Alla valparna veterinärbesiktigades u.a, alla fick varsin spruta och ett chip i nacken och alla har fått sina stamtavlor och parfymnamn. 

Det var med sorg i hjärtat vi tog beslutet att  vår norska svarta lilla tik Lusse ska få flytta hem tillbaka till Norge igen då vi upptäckte ett dubbelsidigt ljumskbråck på henne som inte ännu har vuxit igen. Så henne vill vi inte avla på och då får hon gå tillbaka till uppfödaren.

 


Valpbilder

2014-03-18 13:49

Det är himla svårt att fota valpar, speciellt när man är själv så det blev lite bilder i från valphagen tagna idag. Lovar att vi ska ta bättre bilder på de små inom snar framtid :-)

Här ser du dem


Lördag blir en fotodag

2014-03-14 11:06

Nu är det liv i valphagen kan jag berätta, full fart med bus och en massa ståhej.

I morgon lördag ska vi fota de små och jag har nästan ont i magen över hur vi ska få den att stå still för att hinna fastna på fotografierna :-)

De äter "mat" varje mål nu men får stödmat av Cissi. Hon har/är en sådan fantastisk mamma som sköter o städar i valphagen så fort hon är där inne. Alla valpar städas på alla tänkbara sätt från topp till tå

Så håll utkik i morgon, då kommer det bilder!

Ha en skön helg allesammans!

Hopp


Valparna växer

2014-03-04 09:21

Ja, det nästan knakar där nere i valplådan så mycket växer de för tillfället. Ögonen har öppnats, de har börjat höra lite och man kan säga att aktiviteten där nere har ökat drastiskt. Valparna har börjat leka lite med varann, försöker gå omkring, är mycket hungrigare så jag ska nog börja ge dem lite stödmat så de blir lite mättare i magen. Deras päls har vuxit så när de ligger på rygg o myser eller sover och man smeker dem lätt på magen så ser man hur myckrt pälsen kommer. Jag ska ta kort på dem och sätta in :-)

Vi har hittat ett hem till hanen vi sökte en fodervärd åt! 

Ha en härlig vecka allesammans! Nästa helg börjar utställnings säsongen som smått och jag ska fortsätta min utbildning på de fyra raser jag har kvar!


Underbart fodervärdshem sökes med ljus o lykta

2014-02-25 22:14

Vi har en helt underbart härlig vuxen hane som vi söker ett nytt hem till, ett fodervärdshem i Stockholmsområdet!

Den här hanen är absolut ingen problemhund eller någonting liknande.

Oväntade saker händer i livet och den här matten kan inte ha kvar sin älskling längre. Jag söker därför med ljus o lykta efter ett nytt förevigt hem till denna hane som är helt problemfri på alla sätt och vis...... Han är vacker som bara den och måste finnas tillgänglig för utställning o avel ibland......

Är du intresserad av en frisk härlig kompis i många år till, för du gärna höra av dig per mail eller per telefon!

Endast seriösa göre sig besvär....

Txas

OBS: Det är ej hanen på bilden som söker nytt hem, men han ser ut såhär :-)


Så var dom bara 6

2014-02-19 10:23

Dagarna har gått och valparna är 7 dagar idag. Vi förlorade 2 tikvalpar under dag 2 och 3 men de resterande 6 mår alldeles utmärkt. Cissi har mycket mjölk, pysslar och sköter om de små så fort de bara knystar eller piper. Det är så värdefullt med en bra mamma.

Har inte kommit på något namn ännu utan jag går och funderar fortfarande. Det blir nog en tema-kull. Cissis förra kull hos mig var en Ögonskugge-kull. Funderar på om det här ska få bli en parfym-kull kanske....

I morgon är det ringträning igen för mig och Hilma, det blir roligt! 


Alla mår bra

2014-02-13 17:37

Det känns underbart att skriva att alla, både Cissi och alla de 8 valparna, mår bra 
De ligger undervärmelampa så de har det riktigt gott o varmt. Där kan de också själva reglera hur varmt de vill ha det genom att förflytta sig närmare och längre ifrån lampan.
image
image
image

«december 2019»
måntisonstorfrelörsön
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Besökare idag: 0
Denna månad: 71
Totalt: 113383