Tiden har gått fort...

2016-01-26 15:45

Ja, det har den! Alldeles för fort. Det inser man om inte annat när man ser vad länge sedan det var jag uppdaterade min hemsidas blogg. Men som kanske en del förstår har det varit massor med annat som har tagit min tid. 

Vi har byggt om hela vår undervåning i huset i princip, slagit ut väggar, blåst ut hela köket samt gjort om hela toaletten på övervåningen. Självklart är det inte vi som byggt om, jag och Thomas alltså, utan det har en bygg-firma gjort. MEN det är slitsamt att bo i en byggbarack, sandgolv, duscha och diska disken i samma utrymme, bygg-gubbar som kommer tidigt på morgonen, slussa hundar.....Men nu är det klart i alla fall så jag ska inte lägga mer tid att tänka på det. Sen kom julen, lagom efter julen kom ett otrevligt brev från SKK då en uppfödarkollega anmält mig.  Samt att jag försöker vidareutbilda mig som domare på fler raser....det tar sin tid ska gudarna veta!!

Vår ryska Montes Auri Uni My Love har åkt tillbaka till Ryssland då hon var sjuk och en ny liten Viva har kommit hit istället. En helt fantastiskt söt liten mops-fröken som är så himla trevlig och lättlärd. Det ska bli spännande och se hur hon utvecklas i framtiden.

Vi hoppas på att få lite mopsvalpar också under året, två kullar om vi har tur. Men det återkommer jag till lite längre fram när det är aktuellt.


Hösten är här

2015-11-09 16:27

Hösten är här varken man vill eller inte. JAg vill inte.....men nu när den verkligen är här så måste jag ju säga att vi har haft en fantastiskt vacker höst!! Vilket väder! och vilka dagar!!

Har varit på utställning i Växjö där det var hela 19 valpar anmälda och 67 vuxna. Domare var Patrik Cederlöf.

DK CH FICH SECH FIV-14 P'zazz  Hey Handsome tog sitt sista CACIB för sitt Internationella Championat! Gissa om jag är glad? SUPER-glad!!! Finaste Tiger 

Växjö-15

 


Winner- Jackie!!

2015-10-20 13:40

16 och 18 oktober 2015 var det utställning i Dortmund, Tysklands största utställning under året!!  Mina hundar var där och tävlade såklart ;) 

P'zazz Dreamcatcher, 13 månader (Jackie) blev Bäst i rasen båda dagarna och kan numer titulera sig Bundesjugendsieger 2015 och Fall-Junior Dortmund Winner 2015 samt att hon blev Cruft's kvalificerad 2016.

Jackies mamma HeJW-13 P'zazz Bling Bling Party tog CACIB båda dagarna och fick automatiskt två titlar hon med: Bundessieger 2015 och Fall Dortmund Winner 2015, samt att även hon kvalificerade sig till Cruft´s 2016.

BISS C.I.B NORDUCH FIW-13 SEV-14 P'zazz Pay Attention blev bästa hane ena dagen med CACIB och kan titulera sig Fall Dortmund Winner! GRATTIS Sofia!!

Vilken helg för alla fina våra mopsar 


Skämmshatten är på

2015-10-06 12:22

Jaaa, det är den!

 

Usch vad jag skämms att jag inte har skrivit här på flera månader....men det har varit så fullt upp med allt ifrån att vi håller på och bygger om (mest det) till att jag har dömt en del, varit på semester och själv ställt ut lite.....

Kenneln har sina två första två internationella champions på mops!! 

 

GRATTIS SÅ HIMLA MYCKET!! Jag är så stolt att jag spricker 

Pia och Plura

Kullsyskonen CH P'zazz Pay Attention  ägare: Sofia Sundqvist, Finspång

och CH P'zazz Pricilla  ägare Lena och Mikael Penttinen, Upplands Väsby

 

Sen så var tibben P'zazz Never Say Never på Europa Vinnar Utställningen i Norge och blev Bästa Veteran-tibbe på den utställningen!! Helt otroligt roligt!! GRATTIS Johanna Båssar, Finland

Svante

 

Sen vill vi passa på och välkomna en ny familjemedlem som kommer nu på söndag (äntligen)!! :

Montes Auri Uni My Love

Unji

Unji kommer från Ryssland, från uppfödaren Elena Checkalenko. Hon har en riktigt fin hane som jag beundrat länge och han är pappa till denna lilla mopsfröken. Unji är 5 månader och kommer att presenteras nhärmre här på hemsidan lite senare.

 

Vi åkte till Eckerö och ställde ut hundarna bara över dagen. Både Ingela och Jackie vann sina klasser. Jackie blev placerad 2 bästa tik med finskt cert!! JIPPIEE!! Domare: Paul Scanlon, Irland.

 

Eckerö 2015


Alla valpar ä sålda

2015-07-01 11:33

Telefonen ringer flera gånger om dagen, jag får flertalet mail och trycket att köpa mopsvalp är enormt. Förstår väl jag det att "alla" vill ha en mopsvalp. Men jag kan känna både glädje och sorg över att efterfrågan är så stor. Glädje över att många tycker om och vill ha en mops, sorg över att den stora efterfrågan gör att fler inte så igenomtänkta parningar sker och det resulterar i kanske inte det bästa avelsresultatet.

Som mopsuppfödare har vi mycket att tänka på när vi avlar och även, när valpen flyttat till sitt nya hem, följa upp och se vad det blev av den lilla krabaten. Eller ta ansvar om det händer något tokigt med den lille under dennes uppväxt, stötta den nya ägaren, leta information, delge, göra sitt bästa helt enkelt...

Nu är det bara en arbetsvecka kvar för mig och några härliga vecvkor med semester, döma på lite utställningar, englandsresa mm stundar..... det ska bli skönt!

Hoppas alla ni får en riktigt skön sommar!!


Valp-namn

2015-06-08 17:04

Valparna växer och fyller 6 veckor idag! Vi har full fart hemma och alla de små har fått sina namn 

Det är ett krux det där med att sätta namn på valparna. jag kan fundera hur mycket som helst och varje namn är valt med omsorg...... 

P'zazz Blinddate - Hane

P'zazz Best Seller - Hane

P'zazz Branded Design - Tik

P'zazz Best Champagne Ever -Tik som ska stanna

P'zazz By The Way - Tik 


3 veckor och 2 dagar

2015-05-20 09:30

Nu har de blivit tre veckor våra små och vi kan snart börja ta emot alla som vill komma och titta på "sin" valp.

Valparna ser, de har börjat höra, de leker med varann och börjar bli egna individer, speciellt en tik som sitter och ylar när hon är hungrig och mamma Ingela är "på rymmen" någonstans i huset.   Har aldrig varit med om en sådan valp tidigare !!

Bilder kommer!


Valparna växer

2015-05-12 10:12

Det är så härligt at skriva att valparna växer och mår bra! Idag har alla fem öppnat ögonen och äter som bara den. De börjar bli lite mer aktiva i lådan, framför allt när de ser att mamma Ingela står där och tittar på dem, då kryper de runt som stora myror och väntar på att hon ska hoppa ner. Några morrar lite och några piper. 

Ollie har opererat sig. hon hade en godartad tumör som växte ut från livmodern. Finaste Ollie, lite tilltufsad  och trött igår när hon kom hem från Täby Kyrkby Veterinärklinik, men jag vet att Bo Ernborg är duktig veterinär så det känns ganska bra ändå. Idag är Ollie en mycket piggare mops, det är skönt och se. :-)

 


Valparna har kommit

2015-05-04 21:51

Äntligen, valparna har kommit!! Och Ingela är en helt underbar mamma till de 5 små undren 💗

Vi fick 2 hanar och 3 tikar. Alla mår jättebra och föddes med bra vikter. Den minsta vägde 145 och den största 225, så det var 5 ganska stora valpar i Ingelas mage!!

För tillfället är dagarna ganska enformiga här på Götavägen. Valparna äter, sover, kissar och bajsar.😃

här kommer en bild på de små ❤️

 

image


En kvintett

2015-04-22 10:33

Vi har varit och tagit en röntgen på Ingela för att se hur många valpar hon gömmer i sin stora mage. Bilen var klar! Fem valpar och alla låg åt rätt håll....idag är det exakt 7 dagar kvar till Ingela är beräknad till att föda sina valpar. Spännande.......

 

Pricilla head


«december 2019»
måntisonstorfrelörsön
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Besökare idag: 0
Denna månad: 482
Totalt: 122267