Valparna växer

2017-03-06 11:02

Idag är valparna 13 dagar och nu börjar de hända mycker nere i valplådan. Valparna har fått ögon och om några dagar hör de alla ljud i vårt hem. De har blivit mycket mer aktiva i lådan och drar sig framåt, piper ibland när de inte hittar igen mamma som fått börja komma ner till oss och mysa när valparna sover. Ingela är verkligen en supermamma och det gör det hela så mycket skönare för mig som uppfödare av valparna. JAg vet att hon kissar och bajsar dem själv ( det är inte alltid att tikarna gör det och då får jag rycka in. Att ordna detta med valparna skall göras många gånger per dag) hon ger dem mat när de är hungriga plus att hon masserar magen på dem när hon slickar på dem.

Vi har en liten tjej som är lite mindre än de andra. Hon var även minst när de föddes och vägde 121 g. Man kan tycka att det inte är så litet, att man känner flera stycken som förr upp mindre levande valpar. Men den här lilla tiken var lite emlig i början, åt dåligt, orkade inte suga lika bra och länge som de andra. Detta resulterade till att man fick sitta intill lådan och lägga till henne på den största fetaste tutten så fort det var matdax!! :) Hur som helst, nu har hon vuxit massor och är snart ikapp de andra små korvarna 

Bilder kommer så småning om. Vi har två valpar till salu till underbara hem!! 


2017 ett spännande år

2017-01-10 11:54

Året 2016 avslutades med Stora och lilla Stockholm.

Jag ställde ut på stora Stockholm och kom 2:a bästa tik med P Dreamcatcher *Jackie*  och P Best Champagne Ever *Laleh* kom 4:a bästa tik från unghundsklassen, jag och Sofia var väldigt nöjda med dagen när vi åkte därifrån.

Sista helgen innan jul var jag och dömde i Litauern. Det var en ny upplevelse att åka iväg till ett främmande land, inte känna någon men lära känna flera människor. Ännu mer roligt var att den franska bulldogg-valpen som jag gjorde till BIR-valp, blev sedemera Best In Show-valp och den mops jag gjorde till BIR vann grupp 9 och även Best In Show! 

Nu har vi gått in i 2017 och MyDog har redan hunnit passera. Jag och Sofia var där i 3 dagar. Jag ställde ut en dag. P Bling Bling Party *Ingela* vann öppen klass men placerade sig inte i bästa tik. P Dreamcathcher *Jackie* vann championklassen och blev bästa tik med CACIB och BIM.

 

BIM MyDog 2017

Nu är Ingela parad och vi hoppas innerligt på valpar i slutet av februari. Tänkte att åka och göra ultraljud om någon vecka så vi vet om det är några valpar där eller inte.......

 


Spännande helg som kommer

2016-11-30 12:08

Den 2-4 december är det stor hundmässa i Stockholm på Älvsjömässan. Man har slagit ihop två stora utställningar till samma helg.Så fredag går alla raser, då är det "Lilla Stockholm" på lördag är det andra raser som går och på söndag DÅ går mops, tibetansk spaniel mfl

Så för er som inte har så mycket att göra, åk ut på mässan, titta lite på hundar och ta med stora plånboken för det finns massor att shoppa!! :)


Danmarksresa

2016-11-23 17:11

För snart två helger sedan styrde jag och goda vännen Sofia kosan mot Danmark och Herning. I Herning skulle det avhållas två dagars internationella utställningar, en Dansk Vinnarutställning och en Nordisk Vinnarutställning. Många hundar var anmälda från hela Norden. Roligt att se så måånga fina hundar på en och samma utställning.

Jag hade med mig Tiger ( P Hey Handsome) Jackie ( P Dreamcatcher) och Viva ( Montes Auri Viva La Victoria). Sofia hade med sig Ingelas dotter Laleh ( P Best Champagne Ever)  som hon har på halvfoder från mig.

Vi har i Herning i god tid dagen innan, åkte i lagom takt allt var jättebra förutom att det regnade konstant i 3 dagar....såååå tråkigt.

Lördagen:  Domare rasspecialisten Renee Sporre Willes, SWE
Tiger ex men blev inte placerad i championklass
Jackie vann championkl, 1:a bästa tik, BIM, fick CACIB, CERT och blev Dansk Champion och Dansk Vinnare-16  
Viva fick Ex i juniorklass men blev inte placerad i en stark juniorklass.

Söndag: Domare Karl-Erik Johansson, SWE

Tiger EX och kom totalt 2:a bästa hane
Jackie blev även bästa tik denna dag och BIM med CACIB och Nordisk Winnare-16
Viva vann juniorklassen med CK och blev Nordisk JuniorWinnare-16

På söndagen blev vi även bästa uppfödargrupp!!! 

Vilken glädje över alla fina placeringar som våra hundar fick.

Sofias tik Laleh kom 2:a båda dagarna med CK i unghundsklass

Liselotts hane Bingo (P Blind Date)  kom 2:a på lördag och 1:a i unghundsklass med CK på söndagen, helt otroliga resultat.

Bilder från utställningen kommer.

 

Nu stundar lilla och Stora Sthlm första helgen i december. Det blir spännande. Då tävlar vi på Svensk Vinnarutställning 2016.

 


Det kan bara bli bättre

2016-11-01 16:21

Hej igen efter en lång tids frånvaro. Ja, det har varit kämpit ett tag på olika plan men ny känns det ändå som om att jag ska försöka ta tag i mitt bloggande igen och hålla hemsidan vid liv. Jag tycker ju egentligen att det är roligt med hemsidan 

Lite nya hundar hos oss, roliga utställningar på gång, jag har en ras kvar i år att försöka ta och det är Tibetansk Mastiff.  Jag hoppas på att det kommer tillräckligt många till "Lilla Sthlm" så jag kan lösa det där.

Hemma går allt sin lilla gång. Långa promenader i skog o mark med hundarna så de ska vara i topptrim till kommande vinnarutställningar som vi tänkte åka på.  Vi har även planer på att para 2 av våra tikar i december och februari om allt går som vi vill.

Hoppas ni som orkar titta in här ibland orkar hänga kvar ett tag till.

Här är vårt senaste tillskott, Liam

Liam 7 veckor 2

Analog Ci Use your Illusion, han är så häftig i temperament och personlighet. Tack Christine och Björn-Erling Löken, Norge, för att jag fick köpa lilla prinsen.

Må gott


Valparna 8 veckor idag

2016-06-21 16:28

Idag fyller våra små under 8 veckor och vi kan inte titta oss mätta på dem. De är så underbara och vi har hittat så härliga hem till dem alla. Efterfrågan på vår ras är stor så man måsta vara noga när man säljer valpar. Om två veckor är det flyttdax som det ser ut idag.


Hane till salu

2016-06-08 15:04

Nu växer valparna så det knakar. De har blivit så stora och ser så fina ut. Man kan bara säga att jag är SÅ glad och stolt över de små liven   Vi har en hane kvar till salu :)

!!Hilma 2 weeks

Mamma Hilma när hon var 3 veckor

Hector 2 weeks

Morbror Tiger när han var i samma ålder.


Hilma har fött sina valpar!!

2016-05-02 15:45

Äntligen är de här, Hilmas små underbara bebisar. Hilma är en helt fantastisk mamma, precis som hennes mamma Ollie var mot sina valpar. Tvättar, putsar, diar, sover med dem och det är alltd rent och prickfritt i den nyinköpta lådan.

Hilma fick 3 hanar och 1 tik. Hela kullen är så jämn storleksmässigt sett. Det enda som skiljer dem åt är att en hane är lite ljusare än de andra, Tiken är mörkast och de andra två hanarna är "normal fawn färg".

Än så länge ser de inte och hör ingenting alls. De bara äter, sover hela dagarna och nätterna. men om ca 6 dagar börjar de öppna ögonen.

Bilder kommer så småning om. Just nu så försöker vi bara låta Hilma njuta av de små och känna sig trygg i sin mamma-roll.


Magen växer

2016-04-21 13:49

Hilmas mage växer och vi hoppas på att det är fina friska valpar där inne. Som "första gångs mamma" så har allt gått enligt regelboken så långt. Hilmas mamma Ollie är en mamma som var så himla duktig med sina valpar från första sekund. Ollie har stor empati och har agerat surregatmamma åt många kullar hemma hos oss. Hur som helst så är det ju inte lång tid kvar nu till valparna tittar ut, en vecka ungefär!!

Våren är här och det blir många långa skogsprommisar med hundarna. De bara älskar att busa runt i skogen och i vattnet som vi passerar. De ser inte alls samma saker som jag ser när vi är ute. Jag går och njuter av alla blåsippor, vitsippor m.m som vi ser medan hundarna rusar runt o dem och har jätteroligt.

Det blir lite utställningar framöver samt utbildninga på nya raser. Vi går en spännande tid till mötes :)


Våren är här och vi tror vi ska ha valpar!!

2016-03-21 15:46

Äntligen är våren här, även om det inte ser ut så just idag men jag har sett tussilago och då är det vår ;-)

Januari, februari har rusat iväg. För några helger gick Cruft's av stapeln men jag kunde inte närvara när jag hade annat domaruppdrag den helgen samt fick chansen att göra en aspirant-tjänstgöring på Dobermann på en special i Södertälje. JAg var så glad att jag fick tillfälle att gå för ras-specialisten Tord Byström och att de kom så många hundar. Jag klarade mig i alla fall och är nu även domare på den rasen!! Jippiiiiee!!

Vår finaste Hilma, Tigers syster P'zazz Hip Hip Hurray tror vi väntar valpar med läckra CH Zumas Razz Ma Tazz. Jag återkommer lite med mer info om det är något och när det blir av. Spännande är det i alla fall....

Jackie, P'zazz Dreamcatcher blev inbjuden på Puppie of the Year på fian Grand Hotell mitt inne i Stockholm City. Alla valpar som under tiden de tävlat i valpklass på SKK:s utställningar och placerat sig som BIS 1 eller BIS 2 blir inbjudna att delta i denna tävling. Det är en utslagstävling där tikar tävlar för sig och hanar för sig. Domaren tittar på två hundar och tar ut en som vinnare som sen går vidare till nästa delfinal. Jackie klarade sig ända till tredje sista finalen, där hon blev slagen av en fin fransk bulldogg som sen blev bästa tik. Hon var helt fantastisk!! Jackie skötte sig jättebra, jag var stolt som en tupp över hennes storslagna framgång i tävlan mot alla dessa fina valpar. 


«december 2019»
måntisonstorfrelörsön
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Besökare idag: 0
Denna månad: 482
Totalt: 122267