En kvintett

2015-04-22 10:33

Vi har varit och tagit en röntgen på Ingela för att se hur många valpar hon gömmer i sin stora mage. Bilen var klar! Fem valpar och alla låg åt rätt håll....idag är det exakt 7 dagar kvar till Ingela är beräknad till att föda sina valpar. Spännande.......

 

Pricilla head


Fästingtider

2015-04-01 13:13

Nu börjar våren sakta komma även här i stockholmstrakten och med värmen kommer ju även fästingarna!!

Nu mer har det kommit ett väldigt bra fästingmedel ( det bästa såhär långt i alla fall tycker jag och många till) Bravecto.

Bravecto, är inte receptfritt utan man måste ringa till veterinären och få det utskrivet. Medlet är i tablettform så man behöver inte hålla på och sära pälsen, vara rädd att det blev fel, vara uppmärksam att inte krama om hunden  ett tag efter man har lagt på det flytande medlet.... näe, som sagt en tablett som räcker upp till 12 veckor, hunden kan bada så mycket den vill!! Man kan ge valpar från 8 veckor preparatet så det är ju också väldigt bra tycker jag, då är det ganska skonsamt.

Jag provade det här på mina hundar förra året och var mer än nöjd 

 

braveco


Lite av varje

2015-03-25 15:07

Snart rusar vi in i april månad och i april händer det mycket. Amanda fyller 20 år (HJÄÄÄLP vad hände med vår lilla myra?  ) Det är Svensk Vinnarutställning under påskhelgen på mässan och för er som gillar tibbar eller mopsar så går de på söndagen. Över 100 mopsar var anmälda tror jag. Sen så startar utställnings säsongen sakta men säkert efter det. Jag har flera raser jag vill vidareutbilda mig på så det är bara att sätta fart :)

Tikarna hemma har blivit lite rundare om magen så valpar blir det helt klart!

Sen så kommer jag att para min Tyra (tibbe och black and tan)  i maj när hon börjar löpa. Jag kommer även försöka para hennes syster Kiwi en gång till, få se om vi lyckas få henne dräktig. Spännande!!

I kväll ska jag och Lena åka och vaccinera lite hundar och sen blir det våfflor hemma på Götavägen 10! Mums!


Det kommer att bli en rolig vår

2015-03-18 15:36

Nu är det vår ( jo, jag tror faktiskt jag vågar säga det  ) och vi ser fram emot att få lite valpar här hemma. Cilla börjar tjockna till lite även om veterinären påstår att det bara är en valp där inne.  Ingela, jo, jag tror att även hon är med valpar. Den blivande fadern heter HEJW-14 FIJW-14 Yellowlines Bismark eller Håkan kort o gott.

Vi har anmält till några utställningar innan valparna kommer så det ska bli roligt´att ställa ut. Sen ser vi fram emot den stora specialen i sommar i Vadstena!!! Ställa ut lite hund, titta på andra hundar, mysa, äta gott och prata massor med andra uppfödare och goda vänner. 

Lilla Jackie ska göra debut i valpklass, hon har ju precis fyllt 6 månader.


P'zazz Kenzo gjorde debut i Fribourg

2015-02-17 16:37

En av mina exporter P'zazz kenzo hade även han sin utställningsdebut förra helgen med sin matte Suzanne Kotterman. Det var 2 dagars utställning i Fribourg som ligger i Schweiz.

Båda dagarna tog han junior-cert och blev BIM! Det tycker jag var jättebra start :) GRATTIS suzanne!!

Kenzo4

Kenzo med sin matte och domare Torbjörn Skaar, SWE

Kenzo3

Finaste Kenzo 


Best In Show-valp

2015-02-17 16:28

Helgen som var så ställdes Jackie, P'zazz Dreamcatcher ut för första gången på inofficiell utställning i Sollentuna. Hallen var fylld av valpar som var där för att träna och ställa ut för kanske en vidare karriär som små stjärnor :)

Jackie, charmade domare Marie Lönnhammar både i rasen och i Gruppen som hon vann! Helt otroligt. Sen var det Best in show, där alla gruppvinnare tävlar mot varann.......många fina valpar var det kan jag lova!

Domare där var Sofie Lönn som tyckte att vår Jackie var den finaste valpen 4-6 månader! Vad glada vi var och vad stolta vi blev över vårt busfrö som var jättetrött.....

Tack Lena för att du visade busiga Jackie i ras och gruppen   Den här tjejen får följa med fler gågner i år tror jag!

 

JackieBIS


Äntligen

2015-02-04 14:40

Äntligen har en av våra mopstikar börjat löpa och vi bönar och ber någon där uppe att vi ska få till bra parningar och att tiken blir dräktig! Blir det så har vi mopsbebisar i början på april 

 

Billie


Nordisk Champion

2015-01-28 14:00

Japp, det har Plura fått bekräftat av Svenska Kennelklubben att han är nu! Plura, eller FIV-13 SEV 14 NORDCH P'zazz Pay Attention, som han heter med alla sina fina titlar. Nordisk Champion blir man när man är Champion i minst tre nordiska länder. Heja Sofia och Plura, bara ett CACIB kvar till Internationellt Championat!!!!

PLURA BIR


Enformiga mörka dagar...

2015-01-20 14:51

Det är lite enformiga dagar nu här hemma. Man går liksom och väntar på att det ska bli lite ljusare på eftermiddagarna när man kommer hem så hundarna hinner ut för promenad i ljuset.  Men det går långsamt.....ljuset  alltså.

Så det blir långa promenader på gångvägarna i efter jobbet. Tur de flesta gångvägarna är upplysta och sandade så att man alipper gå i helt mörker och halka omkring :)

Ingen tik har börjat löpa ännu, det verkar också dröja......

Vi har börjat titta lite på utställningar nu i vår, det blir roligt när utställnings säsongen kommer igång igen. Dels för att man får åka och ställa ut igen men också för att jag får börja gå passiv elev på de raser jag vill vidareutbilda mig på 


MyDog

2015-01-07 16:37

MyDog för min del började snopet. Vi åkte ner redan på fredagen för att ta det lungt, hundarna skulle hinna ut på en prommis, äta och lägga oss i tid. Vi träffade Krister o Marita där nere eftersom vi skulle bo på samma hotell och gick för att äta middag tillsammans. För att göra en lång historia kort så blev jag matförgiftad och låg i sängen halva dagen, med mina hundar jag hade med mig, på lördagen och missade den dagens utställning.

Men Lena P skötte sig utmärkt i ringen med P'zazz Pricilla och blev bästa tik med CACIB och DET var Cillas sista CACIB till hennes internationella Championat! Jag är SÅ  STOLT!!! Jag vet att det låter lite konstigt men det är något speciellt när man föder upp en ny ras o får sin första Internationella Champion!! Jag vet att brorsan P'zazz Pay Attention bara har ett CACIB kvar han med så är det hans tur ;-)

Cilla CIB

Cilla och Lena myser 

Dag nr 2 var vi utvilade och drog iväg till utställningen taggade till max, jag i alla fall :) Tiger, FIW-14 P'zazz Hey Handsome, vann unghundsklassen o blev bästa hane med cert, CACIB och en kvalificering till Cruft's 2016. Tiger, blev sedemera BIM för domare Benny Blid von Schedvin.

Ingela, P'zazz Bling Bling Party, blev 2:a i öppenklass och 3:a bästa tik med rec cert. Cilla, P'zazz Pricilla blev 2:a bästa tik med res CACIB.

Mer än nöjd åkte jag och Lena hemmåt på söndags eftermiddagen och konstaterade att det blev en vldigt bra början på 2015!

Tiger stå 2014

FIW-14 vice JWW-14 P'zazz Hey Handsome

Cruftsinbjudan


«december 2019»
måntisonstorfrelörsön
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Besökare idag: 15
Denna månad: 235
Totalt: 115767