Skämmshatten är på

2015-10-06 12:22

Jaaa, det är den!

 

Usch vad jag skämms att jag inte har skrivit här på flera månader....men det har varit så fullt upp med allt ifrån att vi håller på och bygger om (mest det) till att jag har dömt en del, varit på semester och själv ställt ut lite.....

Kenneln har sina två första två internationella champions på mops!! 

 

GRATTIS SÅ HIMLA MYCKET!! Jag är så stolt att jag spricker 

Pia och Plura

Kullsyskonen CH P'zazz Pay Attention  ägare: Sofia Sundqvist, Finspång

och CH P'zazz Pricilla  ägare Lena och Mikael Penttinen, Upplands Väsby

 

Sen så var tibben P'zazz Never Say Never på Europa Vinnar Utställningen i Norge och blev Bästa Veteran-tibbe på den utställningen!! Helt otroligt roligt!! GRATTIS Johanna Båssar, Finland

Svante

 

Sen vill vi passa på och välkomna en ny familjemedlem som kommer nu på söndag (äntligen)!! :

Montes Auri Uni My Love

Unji

Unji kommer från Ryssland, från uppfödaren Elena Checkalenko. Hon har en riktigt fin hane som jag beundrat länge och han är pappa till denna lilla mopsfröken. Unji är 5 månader och kommer att presenteras nhärmre här på hemsidan lite senare.

 

Vi åkte till Eckerö och ställde ut hundarna bara över dagen. Både Ingela och Jackie vann sina klasser. Jackie blev placerad 2 bästa tik med finskt cert!! JIPPIEE!! Domare: Paul Scanlon, Irland.

 

Eckerö 2015


Alla valpar ä sålda

2015-07-01 11:33

Telefonen ringer flera gånger om dagen, jag får flertalet mail och trycket att köpa mopsvalp är enormt. Förstår väl jag det att "alla" vill ha en mopsvalp. Men jag kan känna både glädje och sorg över att efterfrågan är så stor. Glädje över att många tycker om och vill ha en mops, sorg över att den stora efterfrågan gör att fler inte så igenomtänkta parningar sker och det resulterar i kanske inte det bästa avelsresultatet.

Som mopsuppfödare har vi mycket att tänka på när vi avlar och även, när valpen flyttat till sitt nya hem, följa upp och se vad det blev av den lilla krabaten. Eller ta ansvar om det händer något tokigt med den lille under dennes uppväxt, stötta den nya ägaren, leta information, delge, göra sitt bästa helt enkelt...

Nu är det bara en arbetsvecka kvar för mig och några härliga vecvkor med semester, döma på lite utställningar, englandsresa mm stundar..... det ska bli skönt!

Hoppas alla ni får en riktigt skön sommar!!


Valp-namn

2015-06-08 17:04

Valparna växer och fyller 6 veckor idag! Vi har full fart hemma och alla de små har fått sina namn 

Det är ett krux det där med att sätta namn på valparna. jag kan fundera hur mycket som helst och varje namn är valt med omsorg...... 

P'zazz Blinddate - Hane

P'zazz Best Seller - Hane

P'zazz Branded Design - Tik

P'zazz Best Champagne Ever -Tik som ska stanna

P'zazz By The Way - Tik 


3 veckor och 2 dagar

2015-05-20 09:30

Nu har de blivit tre veckor våra små och vi kan snart börja ta emot alla som vill komma och titta på "sin" valp.

Valparna ser, de har börjat höra, de leker med varann och börjar bli egna individer, speciellt en tik som sitter och ylar när hon är hungrig och mamma Ingela är "på rymmen" någonstans i huset.   Har aldrig varit med om en sådan valp tidigare !!

Bilder kommer!


Valparna växer

2015-05-12 10:12

Det är så härligt at skriva att valparna växer och mår bra! Idag har alla fem öppnat ögonen och äter som bara den. De börjar bli lite mer aktiva i lådan, framför allt när de ser att mamma Ingela står där och tittar på dem, då kryper de runt som stora myror och väntar på att hon ska hoppa ner. Några morrar lite och några piper. 

Ollie har opererat sig. hon hade en godartad tumör som växte ut från livmodern. Finaste Ollie, lite tilltufsad  och trött igår när hon kom hem från Täby Kyrkby Veterinärklinik, men jag vet att Bo Ernborg är duktig veterinär så det känns ganska bra ändå. Idag är Ollie en mycket piggare mops, det är skönt och se. :-)

 


Valparna har kommit

2015-05-04 21:51

Äntligen, valparna har kommit!! Och Ingela är en helt underbar mamma till de 5 små undren 💗

Vi fick 2 hanar och 3 tikar. Alla mår jättebra och föddes med bra vikter. Den minsta vägde 145 och den största 225, så det var 5 ganska stora valpar i Ingelas mage!!

För tillfället är dagarna ganska enformiga här på Götavägen. Valparna äter, sover, kissar och bajsar.😃

här kommer en bild på de små ❤️

 

image


En kvintett

2015-04-22 10:33

Vi har varit och tagit en röntgen på Ingela för att se hur många valpar hon gömmer i sin stora mage. Bilen var klar! Fem valpar och alla låg åt rätt håll....idag är det exakt 7 dagar kvar till Ingela är beräknad till att föda sina valpar. Spännande.......

 

Pricilla head


Fästingtider

2015-04-01 13:13

Nu börjar våren sakta komma även här i stockholmstrakten och med värmen kommer ju även fästingarna!!

Nu mer har det kommit ett väldigt bra fästingmedel ( det bästa såhär långt i alla fall tycker jag och många till) Bravecto.

Bravecto, är inte receptfritt utan man måste ringa till veterinären och få det utskrivet. Medlet är i tablettform så man behöver inte hålla på och sära pälsen, vara rädd att det blev fel, vara uppmärksam att inte krama om hunden  ett tag efter man har lagt på det flytande medlet.... näe, som sagt en tablett som räcker upp till 12 veckor, hunden kan bada så mycket den vill!! Man kan ge valpar från 8 veckor preparatet så det är ju också väldigt bra tycker jag, då är det ganska skonsamt.

Jag provade det här på mina hundar förra året och var mer än nöjd 

 

braveco


Lite av varje

2015-03-25 15:07

Snart rusar vi in i april månad och i april händer det mycket. Amanda fyller 20 år (HJÄÄÄLP vad hände med vår lilla myra?  ) Det är Svensk Vinnarutställning under påskhelgen på mässan och för er som gillar tibbar eller mopsar så går de på söndagen. Över 100 mopsar var anmälda tror jag. Sen så startar utställnings säsongen sakta men säkert efter det. Jag har flera raser jag vill vidareutbilda mig på så det är bara att sätta fart :)

Tikarna hemma har blivit lite rundare om magen så valpar blir det helt klart!

Sen så kommer jag att para min Tyra (tibbe och black and tan)  i maj när hon börjar löpa. Jag kommer även försöka para hennes syster Kiwi en gång till, få se om vi lyckas få henne dräktig. Spännande!!

I kväll ska jag och Lena åka och vaccinera lite hundar och sen blir det våfflor hemma på Götavägen 10! Mums!


Det kommer att bli en rolig vår

2015-03-18 15:36

Nu är det vår ( jo, jag tror faktiskt jag vågar säga det  ) och vi ser fram emot att få lite valpar här hemma. Cilla börjar tjockna till lite även om veterinären påstår att det bara är en valp där inne.  Ingela, jo, jag tror att även hon är med valpar. Den blivande fadern heter HEJW-14 FIJW-14 Yellowlines Bismark eller Håkan kort o gott.

Vi har anmält till några utställningar innan valparna kommer så det ska bli roligt´att ställa ut. Sen ser vi fram emot den stora specialen i sommar i Vadstena!!! Ställa ut lite hund, titta på andra hundar, mysa, äta gott och prata massor med andra uppfödare och goda vänner. 

Lilla Jackie ska göra debut i valpklass, hon har ju precis fyllt 6 månader.


«december 2019»
måntisonstorfrelörsön
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Besökare idag: 13
Denna månad: 387
Totalt: 112896