Danmarksresa

2016-11-23 17:11

För snart två helger sedan styrde jag och goda vännen Sofia kosan mot Danmark och Herning. I Herning skulle det avhållas två dagars internationella utställningar, en Dansk Vinnarutställning och en Nordisk Vinnarutställning. Många hundar var anmälda från hela Norden. Roligt att se så måånga fina hundar på en och samma utställning.

Jag hade med mig Tiger ( P Hey Handsome) Jackie ( P Dreamcatcher) och Viva ( Montes Auri Viva La Victoria). Sofia hade med sig Ingelas dotter Laleh ( P Best Champagne Ever)  som hon har på halvfoder från mig.

Vi har i Herning i god tid dagen innan, åkte i lagom takt allt var jättebra förutom att det regnade konstant i 3 dagar....såååå tråkigt.

Lördagen:  Domare rasspecialisten Renee Sporre Willes, SWE
Tiger ex men blev inte placerad i championklass
Jackie vann championkl, 1:a bästa tik, BIM, fick CACIB, CERT och blev Dansk Champion och Dansk Vinnare-16  
Viva fick Ex i juniorklass men blev inte placerad i en stark juniorklass.

Söndag: Domare Karl-Erik Johansson, SWE

Tiger EX och kom totalt 2:a bästa hane
Jackie blev även bästa tik denna dag och BIM med CACIB och Nordisk Winnare-16
Viva vann juniorklassen med CK och blev Nordisk JuniorWinnare-16

På söndagen blev vi även bästa uppfödargrupp!!! 

Vilken glädje över alla fina placeringar som våra hundar fick.

Sofias tik Laleh kom 2:a båda dagarna med CK i unghundsklass

Liselotts hane Bingo (P Blind Date)  kom 2:a på lördag och 1:a i unghundsklass med CK på söndagen, helt otroliga resultat.

Bilder från utställningen kommer.

 

Nu stundar lilla och Stora Sthlm första helgen i december. Det blir spännande. Då tävlar vi på Svensk Vinnarutställning 2016.

 


Det kan bara bli bättre

2016-11-01 16:21

Hej igen efter en lång tids frånvaro. Ja, det har varit kämpit ett tag på olika plan men ny känns det ändå som om att jag ska försöka ta tag i mitt bloggande igen och hålla hemsidan vid liv. Jag tycker ju egentligen att det är roligt med hemsidan 

Lite nya hundar hos oss, roliga utställningar på gång, jag har en ras kvar i år att försöka ta och det är Tibetansk Mastiff.  Jag hoppas på att det kommer tillräckligt många till "Lilla Sthlm" så jag kan lösa det där.

Hemma går allt sin lilla gång. Långa promenader i skog o mark med hundarna så de ska vara i topptrim till kommande vinnarutställningar som vi tänkte åka på.  Vi har även planer på att para 2 av våra tikar i december och februari om allt går som vi vill.

Hoppas ni som orkar titta in här ibland orkar hänga kvar ett tag till.

Här är vårt senaste tillskott, Liam

Liam 7 veckor 2

Analog Ci Use your Illusion, han är så häftig i temperament och personlighet. Tack Christine och Björn-Erling Löken, Norge, för att jag fick köpa lilla prinsen.

Må gott


Valparna 8 veckor idag

2016-06-21 16:28

Idag fyller våra små under 8 veckor och vi kan inte titta oss mätta på dem. De är så underbara och vi har hittat så härliga hem till dem alla. Efterfrågan på vår ras är stor så man måsta vara noga när man säljer valpar. Om två veckor är det flyttdax som det ser ut idag.


Hane till salu

2016-06-08 15:04

Nu växer valparna så det knakar. De har blivit så stora och ser så fina ut. Man kan bara säga att jag är SÅ glad och stolt över de små liven   Vi har en hane kvar till salu :)

!!Hilma 2 weeks

Mamma Hilma när hon var 3 veckor

Hector 2 weeks

Morbror Tiger när han var i samma ålder.


Hilma har fött sina valpar!!

2016-05-02 15:45

Äntligen är de här, Hilmas små underbara bebisar. Hilma är en helt fantastisk mamma, precis som hennes mamma Ollie var mot sina valpar. Tvättar, putsar, diar, sover med dem och det är alltd rent och prickfritt i den nyinköpta lådan.

Hilma fick 3 hanar och 1 tik. Hela kullen är så jämn storleksmässigt sett. Det enda som skiljer dem åt är att en hane är lite ljusare än de andra, Tiken är mörkast och de andra två hanarna är "normal fawn färg".

Än så länge ser de inte och hör ingenting alls. De bara äter, sover hela dagarna och nätterna. men om ca 6 dagar börjar de öppna ögonen.

Bilder kommer så småning om. Just nu så försöker vi bara låta Hilma njuta av de små och känna sig trygg i sin mamma-roll.


Magen växer

2016-04-21 13:49

Hilmas mage växer och vi hoppas på att det är fina friska valpar där inne. Som "första gångs mamma" så har allt gått enligt regelboken så långt. Hilmas mamma Ollie är en mamma som var så himla duktig med sina valpar från första sekund. Ollie har stor empati och har agerat surregatmamma åt många kullar hemma hos oss. Hur som helst så är det ju inte lång tid kvar nu till valparna tittar ut, en vecka ungefär!!

Våren är här och det blir många långa skogsprommisar med hundarna. De bara älskar att busa runt i skogen och i vattnet som vi passerar. De ser inte alls samma saker som jag ser när vi är ute. Jag går och njuter av alla blåsippor, vitsippor m.m som vi ser medan hundarna rusar runt o dem och har jätteroligt.

Det blir lite utställningar framöver samt utbildninga på nya raser. Vi går en spännande tid till mötes :)


Våren är här och vi tror vi ska ha valpar!!

2016-03-21 15:46

Äntligen är våren här, även om det inte ser ut så just idag men jag har sett tussilago och då är det vår ;-)

Januari, februari har rusat iväg. För några helger gick Cruft's av stapeln men jag kunde inte närvara när jag hade annat domaruppdrag den helgen samt fick chansen att göra en aspirant-tjänstgöring på Dobermann på en special i Södertälje. JAg var så glad att jag fick tillfälle att gå för ras-specialisten Tord Byström och att de kom så många hundar. Jag klarade mig i alla fall och är nu även domare på den rasen!! Jippiiiiee!!

Vår finaste Hilma, Tigers syster P'zazz Hip Hip Hurray tror vi väntar valpar med läckra CH Zumas Razz Ma Tazz. Jag återkommer lite med mer info om det är något och när det blir av. Spännande är det i alla fall....

Jackie, P'zazz Dreamcatcher blev inbjuden på Puppie of the Year på fian Grand Hotell mitt inne i Stockholm City. Alla valpar som under tiden de tävlat i valpklass på SKK:s utställningar och placerat sig som BIS 1 eller BIS 2 blir inbjudna att delta i denna tävling. Det är en utslagstävling där tikar tävlar för sig och hanar för sig. Domaren tittar på två hundar och tar ut en som vinnare som sen går vidare till nästa delfinal. Jackie klarade sig ända till tredje sista finalen, där hon blev slagen av en fin fransk bulldogg som sen blev bästa tik. Hon var helt fantastisk!! Jackie skötte sig jättebra, jag var stolt som en tupp över hennes storslagna framgång i tävlan mot alla dessa fina valpar. 


Tiden har gått fort...

2016-01-26 15:45

Ja, det har den! Alldeles för fort. Det inser man om inte annat när man ser vad länge sedan det var jag uppdaterade min hemsidas blogg. Men som kanske en del förstår har det varit massor med annat som har tagit min tid. 

Vi har byggt om hela vår undervåning i huset i princip, slagit ut väggar, blåst ut hela köket samt gjort om hela toaletten på övervåningen. Självklart är det inte vi som byggt om, jag och Thomas alltså, utan det har en bygg-firma gjort. MEN det är slitsamt att bo i en byggbarack, sandgolv, duscha och diska disken i samma utrymme, bygg-gubbar som kommer tidigt på morgonen, slussa hundar.....Men nu är det klart i alla fall så jag ska inte lägga mer tid att tänka på det. Sen kom julen, lagom efter julen kom ett otrevligt brev från SKK då en uppfödarkollega anmält mig.  Samt att jag försöker vidareutbilda mig som domare på fler raser....det tar sin tid ska gudarna veta!!

Vår ryska Montes Auri Uni My Love har åkt tillbaka till Ryssland då hon var sjuk och en ny liten Viva har kommit hit istället. En helt fantastiskt söt liten mops-fröken som är så himla trevlig och lättlärd. Det ska bli spännande och se hur hon utvecklas i framtiden.

Vi hoppas på att få lite mopsvalpar också under året, två kullar om vi har tur. Men det återkommer jag till lite längre fram när det är aktuellt.


Hösten är här

2015-11-09 16:27

Hösten är här varken man vill eller inte. JAg vill inte.....men nu när den verkligen är här så måste jag ju säga att vi har haft en fantastiskt vacker höst!! Vilket väder! och vilka dagar!!

Har varit på utställning i Växjö där det var hela 19 valpar anmälda och 67 vuxna. Domare var Patrik Cederlöf.

DK CH FICH SECH FIV-14 P'zazz  Hey Handsome tog sitt sista CACIB för sitt Internationella Championat! Gissa om jag är glad? SUPER-glad!!! Finaste Tiger 

Växjö-15

 


Winner- Jackie!!

2015-10-20 13:40

16 och 18 oktober 2015 var det utställning i Dortmund, Tysklands största utställning under året!!  Mina hundar var där och tävlade såklart ;) 

P'zazz Dreamcatcher, 13 månader (Jackie) blev Bäst i rasen båda dagarna och kan numer titulera sig Bundesjugendsieger 2015 och Fall-Junior Dortmund Winner 2015 samt att hon blev Cruft's kvalificerad 2016.

Jackies mamma HeJW-13 P'zazz Bling Bling Party tog CACIB båda dagarna och fick automatiskt två titlar hon med: Bundessieger 2015 och Fall Dortmund Winner 2015, samt att även hon kvalificerade sig till Cruft´s 2016.

BISS C.I.B NORDUCH FIW-13 SEV-14 P'zazz Pay Attention blev bästa hane ena dagen med CACIB och kan titulera sig Fall Dortmund Winner! GRATTIS Sofia!!

Vilken helg för alla fina våra mopsar 


«december 2019»
måntisonstorfrelörsön
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Besökare idag: 12
Denna månad: 386
Totalt: 112895