Harry letar nytt hem.

2017-10-30 09:23

När annonssen om Harry kom ut här på hemsidan och på facebook så var det väldigt många som hörde av sig och var intresserade. Alla lät seriöst intresserade och det är ju precis vad jag letar efter till Harry. En seriös köpare som ger Harry ett kärleksfullt och förevigt-hem med massa bus och lek i livet.

Första personen som hörde av sig skulle kommit såsom igår söndag och tittat. För att göra en lång historia kort, hen kom aldrig, hörde inte ens av sig. 

Så nu är vi ute på jakt igen och letar efter en perfekt ägare till Harry 

                                                                            Harry


Harry söker nytt hem ❤️

2017-10-22 10:48

Harry är en härlig kille på 1,5 år. Han bor i en familj med barn o katt. Han är van att hänga med på det mesta. Tyvärr har Harrys familj fått ändrade arbetstider, barnen har vuxit och Harry får mindre tid och omsorg. 

Därför söker vi ett nytt hem åt världens bästa Harry!

Ring eller maila så går du mer information.C1119E50-7251-4D6E-A686-BAE7B3908378


Den stora flytten

2017-07-31 13:43

Under helgen som varit har alla våra underbara mopsvalpar flyttat till sitt nya hem. Kvar är lilla Milla, P'zazz Once Twice the Dream. Hon är en väldigt bestämd dam med mycket spring i benen men det har gått förvånadsvärt bra när alla kompisarna har åkt. Mamma Jackie tycker att hon "har gjort sitt", mormor Ingela vill inte heller leka och gamla tant Ollie, husets ålderman, säger bestämt till när hon inte vill/orkar bry sig om Milla. Så jag och Thomas är lektant/farbror så gott det går :-)

Viva har hittat väldens bästa hem där hon får ALL kärlek och uppmärksamhet. Den nya fodervärden sa till slut till mig att " jag tror inte du behöver ringa varje dag Cathrin, det här går SÅ bra " ....så jag tog på mig skämsmössan och väntade några dagar med att ringa igen.

Nu pågår planering inför nästa valpkull!!! Så spännande :-)


Vi letar fodervärd

2017-06-19 09:27

Vi söker ett nytt hem till en av våra tikar, Viva,  som är 20 månader. Vi vill att hon skall bo i Stockholmsområdet. Fordervärdsavtalet skrivs helt enligt Svenska Kennelklubbens regler.

Vi vill att hon skall leva med max en annan hund i familjen. Vår tik är nämligen lite "självutnämnd" polis hemma hos oss. Absolut inte elak, hon slåss inte men skall vara där och säga till de andra som inte tycker att hon ska "ta ton" när hon är yngst i flocken.

Viva är pigg ochy glad, hon är helt rumsren, alskar att vara med och törstar efter kärlek som nästan alla mopsar gör. Vi går långa promenader varje dag och hon verkar vara helt outtröttlig. Hon andas helt perfekt.

Är du intresserad får du gärna höra av dig till mig på mobilen eller mail.

 

Viva oktober 2016


Valparna har kommit

2017-05-29 12:41

Nu är Jackies valpar här. De kom lite för tidigt. Jag tror helt enkelt att det var knökfullt i hennes mage så det var bara ut som gällde :-)

Duktigaste Jackie födde 6 valpar, 3 hanar och 3 tikar, alla väldigt välskapta och fina. Tyvärr så förlorade vi en tikvalp efter ett dygn, men nu är de andra 5 starka runda och goa hela 6 dagar och diar massor av mamma.

Bilder mm kommer att uppdateras under Puppies!!


Fodervärd!!

2017-05-10 16:59

Jag är så lycklig och glad att Jackie är dräkitg med fina Pugengens Lord Gillingham! Det är så spännande så att jag tror att jag spricker av nyfikenhet!!!

Men det var inte så länge sedan vi hade en kull valpar där jag sparat en tik som jag kanske söker ett fodervärdshem åt. Om någon är intresserad av att vara fodervärd så kontakta gärna mig.


Besök

2017-04-03 10:22

Nu börjar det verkligen hända mycker med valparna. Från att bara sprungit med sin manna bland de andra hundarna, som små ankungar, så brer de ut sig över hela huset nu. Självförtroendet är på topp och de hittar på hur mycket bus som helst   Det är riktigt skönt när det är sovdax och de kryper ihop i en liten hög, först då vågar man slappna av.

Igår hade vi besök av Jeanett Lemmeke, kennel Jean Dark och Liselott som har haft flera mopsar och dombermann. Alla valpar skärskådades och jag tror vi var ganska överense om vilka valpar som ser riktigt lovande ut!! Roligt och disskutera och finurla lite tillsammans.  Vi bestämde att träffas igen och ta kort på valparna om 14 dagar, då tror vi att det går bättre än igår :-D

vIVA FIKASUGEN

Viva var jättefika sugen!!! 


Fullt ös i huset

2017-03-29 12:38

Nu har valparna hunnit bli 5 veckor och det börjar bli fullt ös i huset under mopsvalparnas vakna stunder. De är överallt och hittar på bus eller gömmer sig. Man vågar aldrig stänga en dörr utan att räkna in alla 4 innan man stänger den. 

De har börjat äta helt och håller själva. Ingela är bara där och pysslar om dem, ser till att de är "hela och rena" och att det är minutiöst rent i hagen där de sover. Det tycker hon är så viktigt! Ingela, världens bästa mamma 

C-valpar 4 v

Sover sött och håller om varann :-)

C-hane 4 v

Hanen i kullen! Så lik sin pappa :-)

C-valpar 4v

Nyätna och mätta med A-fil och hundmat runt munnen 

 

 


4 veckor

2017-03-20 16:35

I morgon blir valparna 4 veckor. Det är så spännande och se de små utvecklas lite för var dag som går.

Nu har de börjat se, höra, leka lite med varandra, äta små portioner av annan mat än Ingelas goda m jölk. Man kan sitta vid valplådan hur länge som helst och bara titta på dem....

Jag tycker man ska vänta en liten stund med att ta hem valpspekulanter till valparna. Dels är det inte så mycket att titta på när de är små men även för valparnas skull.  Igår hade jag hemma en familj med två vuxna och tre barn. De ville så gärna ha en mops!! JAg hade sagt till dem att de bara fick träffa mina vuxna hundar eftersom valparna är så " små" än.  Mina hundar hälsade glatt på de nya människorna som stod inne i vårt hus och var helt betagna av " alla" fyra hundar. Till sist bad jag dem att klä av sig ytterkläderna och komma in i huset. Barnen som var ca 1, 4 och 8 rusade in i vardagsrummet. 4 åringen skrek samtidigs som hon sprang omkring. Jag höjde rösten och bad att hon skulle stå still och sluta skrika. Mamman tittar lite avmätt på mig.  Jag förklarar att hundarna inte var vana vid att man skrek och sprang hemma hos oss. Minsta barnet börjar gråta för att hon inte får springa fram till Ollie som gick och la sig mitt i alla uppståndelse. Jag lyckades stoppa henne och sa att, nu ska vovven sova, då måste den få vara ifred.

Pappan i familjen har varit helt tyst. Familjens mamma ber honom att klappa hundarna eller hålla i en hund men jag säger att det inte är så lämpligt, eftersom jag ser att han inte vill!!! 

Mamman ställer lite frågor om hur det går till när man köper valp, den yngsta dottern gråter fortfarande. Jag försöker berätta så gott det går men känner i hjärtat att det här inte alls känns bra, Plötsligt säger mamma: 

-Okej, men då är valpen rumsren när den flyttar hem till oss vid tio veckor då? Jag kände hur min haka föll i golvet.....hade människan inte hört ett ord av vad jag sagt? Jag började förklara igen att de får hem en liten bebis.......men att försöka överrösta den minsta familjemedlemmen som fortfarande skrek, kändes omöjligt. 

Familjen kom på att den minsta nog var trött, de packade ihop sig och åkte hem mot norrort igen.......


Valparna växer

2017-03-06 11:02

Idag är valparna 13 dagar och nu börjar de hända mycker nere i valplådan. Valparna har fått ögon och om några dagar hör de alla ljud i vårt hem. De har blivit mycket mer aktiva i lådan och drar sig framåt, piper ibland när de inte hittar igen mamma som fått börja komma ner till oss och mysa när valparna sover. Ingela är verkligen en supermamma och det gör det hela så mycket skönare för mig som uppfödare av valparna. JAg vet att hon kissar och bajsar dem själv ( det är inte alltid att tikarna gör det och då får jag rycka in. Att ordna detta med valparna skall göras många gånger per dag) hon ger dem mat när de är hungriga plus att hon masserar magen på dem när hon slickar på dem.

Vi har en liten tjej som är lite mindre än de andra. Hon var även minst när de föddes och vägde 121 g. Man kan tycka att det inte är så litet, att man känner flera stycken som förr upp mindre levande valpar. Men den här lilla tiken var lite emlig i början, åt dåligt, orkade inte suga lika bra och länge som de andra. Detta resulterade till att man fick sitta intill lådan och lägga till henne på den största fetaste tutten så fort det var matdax!! :) Hur som helst, nu har hon vuxit massor och är snart ikapp de andra små korvarna 

Bilder kommer så småning om. Vi har två valpar till salu till underbara hem!! 


«december 2019»
måntisonstorfrelörsön
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Besökare idag: 14
Denna månad: 187
Totalt: 115294